پنجشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۰
تماشای جادوی سبز «استویا» از پنجره کتاب

کتاب «مدیریت زراعی استویا؛ شیرین‌کننده معجزه‌گر دیابت و چاقی» در قالب پنج فصل، نگاهی به جادوی سبز یک گیاه نه چندان شناخته شده دارد. این کتاب از سوی انتشارات بهتاپژوهش منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «مدیریت زراعی استویا؛ شیرین‌کننده معجزه‌گر دیابت و چاقی» نوشته مشترک معصومه استکی، بابک خیام‌باشی و ابراهیم آذرپور با همکاری محمدعلی رشادی در پنج فصل از سوی انتشارات بهتاپژوهش روانه بازار نشر شده است.
 
«مقدمه و تاریخچه استویا»، «گیاه‌شناسی»، «مدیریت زراعی» و «خواص درمانی و مصارف تجاری دیگر استویا» فصل‌های اول تا چهارم کتاب است. پنجمین فصل کتاب نیز به منابع مورد استفاده و تصاویر رنگی اختصاص دارد.
 
در نخستین فصل کتاب پس از ذکر مقدمه، به «تاریخچه و مصرف استویا در دنیا»، «محدودیت‌های کاربرد استویا»، «آیا استویا سرطان‌زا است؟»، «پراکنش جغرافیایی گیاه استویا»، «جایگاه گیاه استویا در طب سنتی»، «تجاری‌سازی»، «استخراج ترکیبات شیرین»  و «گیاهان دارویی موثر در کاهش قند خون» اشاره شده است.
 
در صفحه 14 کتاب در معرفی جغرافیایی این گیاه آمده است:‌ «240 گونه در جنس استویا وجود دارد که همگی بومی آمریکای جنوبی، آمریکای مرکزی و مکزیک هستند، البته برخی از گونه‌ها در ایالت‌های آریزونا و نیومکزیکو و تگزاس نیز مشاهده شده است. این گیاه را مردمان گوارانی، گروهی از مردمان اصیل (غیر سفید پوست) آمریکای جنوبی که در جنوب پاراگوئه و نواحی مجاور آن در برزیل و آرژانتین ساکن بودند نیز به مدت بیش از 1000 سال به‌عنوان شیرین‌کننده و یکی از ملزومات ضمادهای طبی خود به‌کار می‌بردند و آن‌را به نام «کاآهی‌ئی» می‌خواندند.»
 
خوانندگان کتاب در فصل دوم با «مشخصات کلی گیاه استویا»، «شرایط اکولوژیک»، «الگوی رشد»، «انواع استویا»، «ترکیبات استویا»، «عوامل ایجادکننده طعم شیرین استویا» و «موقعیت جغرافیایی ایران برای گیاه استویا» آشنا می‌شوند.
 
در این فصل درباره موقعیت جغرافیایی ایران برای گیاه استویا می‌خوانیم: «در کشور ما ایران، شرایط دما و نور کافی برای کشت گیاه استویا مساعد است و امکانات برای تولید فرآورده‌های غذایی از قند گیاه وجود دارد، اما خاک مناسب برای کشت استویا محدود بوده، زیرا خاک استویا باید دارای شوری پایین باشد. این امر موجب می‌شود تا در مناطق محدودی بتوان این گیاه را کشت نمود.»
 
«مدیریت زراعی»، «کشت گلخانه‌ای استویا در ایران»، «مدیریت کاشت استویا»، «مهم‌ترین مزایای توسعه استویا در ایران» و «مهم‌ترین مشکلات توسعه در ایران» از جمله موضوعات مطرح شده در سومین فصل کتاب حاضر است.
 
در این فصل درباره مهم‌ترین مزایای توسعه استویا در ایران آمده است: «در ایران گیاه استویا از اقلام کشاورزی خوش‌آتیه محسوب می‌شود که هم به لحاظ کثرت بیماران دیابتی و افراد در معرض خطر دیابت و نیز سبک اشتباه زندگی و همچنین روند روزافزون چاقی و هم به لحاظ شرایط اقلیمی و وجود مناطق مناسب برای کشت و پرورش استویا بسیار مورد نیاز است.»
 
در چهارمین فصل کتاب «مضرات مصرف شکر در سلامتی انسان»، «خواص درمانی استویا» و «اشکال مختلف استویا» بررسی شده است.
 
کاهش وزن یکی از خواص درمانی استویا است که در فصل چهارم به آن پرداخته شده است: «استویا در کاهش یا ثابت نگه داشتن بسیار موثر می‌باشد، زیرا قند موجود در آن کالری‌زا نیست و می‌تواند بدون افزودن وزن، میل به شیرینی افراد را ارضاء کند.»
 
در بخشی از پیشگفتار کتاب می‌خوانیم: «استویا گیاهی است که بومی منطقه کوهستانی آمامبای واقع در مرز برزیل و پاراگوئه است و در بسیاری از صنایع غذایی کاربرد دارد. شیرینی طبیعی و سالم به‌دست آمده از گیاه استویا، عوارض مصرف مواد قندی بر سلامت انسان ندارد.»
 
نخستین چاپ کتاب «مدیریت زراعی استویا؛ شیرین‌کننده معجزه‌گر دیابت و چاقی» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 167 صفحه، به بهای هفت هزار تومان از سوی انتشارات بهتاپژوهش منتشر شده است.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمود ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۳
    سلام. از کجا میتونیم این کتاب رو تهیه کنیم؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها