یکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۰
«مدیریت بحران» و «NLP به معلمان» در بازار کتاب

کتاب «مدیریت بحران (پاسخ‌های اهل فن به چالش‌های روزانه)» با ترجمه علی‌محمد احمدوند از سوی انتشارات جهان جام‌جم منتشر شده است. «NLP برای معلمان» نیز کتابی است که به تازگی از سوی انتشارات میرفلاح روانه بازار کتاب شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نخستین چاپ کتاب «مدیریت بحران (پاسخ‌های اهل فن به چالش‌های روزانه)» ترجمه پروفسور علی محمد احمد‌وند، در 6 بخش از سوی انتشارات جهان جام‌جم به بازار کتاب عرضه شده است. این کتاب از سوی انتشارات کسب و کار هاروارد تالیف شده است.

در پیشگفتار کتاب در تعریف بحران به نقل از «میتروف» آمده است: «بحران حادثه‌‌ای است که می‌تواند کل سازمان را متأثر و یا نابود کند.»
 
در ادامه اشاره شده که بحران‌ها،‌ فراز و نشیب‌های معمول چرخه کسب و کار نیستند. این فراز و نشیب‌ها حاصل مواجهه مکرر با مسائل ناشی از ارتکاب مخاطره و جستجوی راه‌های جدید برای یافتن فرصت‌هاست. در مقابل، بحران‌ها حوادث دردناک و ناخوشایندی هستند، اگر چه فوایدی نیز از میان این تجربه‌های سخت قابل حصول است.
 
در سه بخش نخست کتاب شامل «اجتناب از بحران»، «آمادگی برای مدیریت بحران» و «تشخیص بحران» به موضوعاتی مانند شکست فناوری، بحران رابطه در کسب و کار و شش مرحله مدیریت بحران، اجرای ممیزی بحران، تأکید برچهار حوزه اصلی بحران و ایجاد طرح ارتباطی و طرح منابع پرداخته شده است.
 
نویسندگان در قالب این فصل‌ها، چهار حوزه اصلی بحران را بلایای حوزه بهداشت، سلامت و زیست محیطی، شکست‌های فناوری،‌ نیرو‌‌های اقتصادی و ارتباطات معرفی می‌کنند.
 
«مهار بحران»، «رفع بحران» و «آموختن از بحران» عنوان‌های سه بخش دیگر کتاب هستند. در این فصل‌ها مباحثی مانند مدیریت احساسات،‌ ابراز همدردی و قاطعیت،‌ شناخت نقش رهبر،‌ بازنگری در چگونگی اداره بحران و برنامه‌ریزی برای بحران آتی بررسی شده است.
 
در این بخش کتاب در تشریح اهمیت برنامه‌ریزی برای بحران آتی آمده است: «طرحی را ایجاد کنید تا از آنچه می‌دانید، بیاموزید. نظر همه افراد را دریافت کنید، شما نیاز دارید تا داستان همه را بشنوید، اما توجه خاص به افراد خبره و در حوزه‌‌های مهم داشته باشید. اگر بحران تکنولوژیکی است پس به خبرگان رایانه،‌ گروه‌های فناوری اطلاعات و مهندسان شبکه خوب گوش کنید. اگر بحران رابطه‌ای است و به‌عنوان مثال یک فروشنده عمده،‌ تأمین و تدارک محصولات مورد نیاز شما را متوقف ساخته است.               
      
براساس محتوای این اثر، دو نوع از بحران‌‌‌ها در دسته‌بندی طبیعی یا حوادث مرتبط با شرکت قرار می‌گیرند. حوادث طبیعی غیر‌قابل کنترل،‌ بلایای زیست محیطی و بهداشتی مرتبط با شرکت. یک حادثه طبیعی غیرقابل کنترل،‌ بزرگ و فاجعه‌‌بار می‌تواند به شکل غیرمنتظره ظاهر شود. این حادثه می‌تواند حاصل یک زمین‌لرزه،‌ طوفان سخت،‌ گرد‌باد،‌ تند‌باد،‌ کولاک،‌ سیل،‌ آتش‌ یا دیگر سوانح طبیعی باشد که ساختمان‌ها را نابود،‌ زیرساخت‌‌ها را تخریب و ارتباطات را قطع می‌کند.
 
در سرفصلی با عنوان «بحران رابطه در کسب و کار» با طرح چند پرسش درباره بحران در حوزه بازار اشاره شده که همه کسب و کار‌ها به افراد داخل شرکت و بیرون آن شامل شرکای تجاری، فروشندگان و مشتریان وابسته‌اند. اگر رهبر کسب و کار شما به‌صورت غیر منتظره‌ای فوت کند،‌ شرکت شما چه اقدامی انجام می‌دهد؟ وقتی پیمانکار امور امنیتی اجازه نفوذی خطرناک را در یک فرودگاه اصلی صادر می‌کند، چه اقدامی انجام می‌دهید؟ یا وقتی یک فروشنده از تحویل تدارکات مهم و اساسی درمانده می‌شود؟
 
نخستین چاپ کتاب «مدیریت بحران (پاسخ‌های اهل فن به چالش‌های روزانه)» با شمارگان یک‌هزارنسخه در 78 صفحه، به بهای 6 هزار تومان از سوی انتشارات جهان جام‌جم منتشر شده است. 

کمک علم NLP به معلمان
نخستین چاپ کتاب «NLP برای معلمان» نوشته فاریا لزر دوستی در 12 فصل از سوی انتشارات مدیر فلاح به بازار نشر عرضه شده است.
 
«آشنایی با NLP »، «شناخت ذهن و قوانین حاکم بر آن»،‌ «بررسی مشکلات یادگیری»، «چگونگی ارتباط با افراد جنبشی» و «چگونه تیزحسی خود را تقویت کنیم» مهم‌ترین مباحث این کتاب را تشکیل می‌دهند.
 
نویسنده در ابتدای اثر در تعریف NLP نوشته است: «این اصطلاح مختصر NLP=neuro-linguistic programming است. Neuro به معنای عصب است که چگونگی استفاده از حواس را برای تفسیر دنیای پیرامونمان بیان می‌کند. واژه –linguistic نیز به معنای کلام است که چگونگی استفاده از کلام را برای برقراری ارتباط مؤثر با دیگران بیان می‌کند. Programming نیز به معنای برنامه‌ریزی است.
  
وی ادامه می‌دهد که NLP در واقع یک علم روان‌شناسی جدید است که درباره همه رشته‌‌ها از جمله ارتباطات، آموزش و پرورش،‌ تجارت،‌ بازار‌یابی،‌ مدیریت،‌ خانواده،‌ درمان و مشاوره کاربرد مؤثر و به‌جایی دارد.
 
نویسنده در تشریح تمرین تیزحسی برای حافظه بصری نیز اشاره کرده که عملکرد دستگاه بینایی انسان را می‌توان این‌گونه خلاصه کرد: «چشم‌ها تصاویر را دریافت می‌کنند و مغز آن‌ها را پردازش می‌کند؛ اما واقعیت این است که انسان دو گونه بینایی دارد؛ بینایی خودآگاه و در واقع بینایی چشمان ما بیشتر از آن چیزی است که فکر می‌کنیم. برای تقویت حس بینایی، می‌توانید ابتدا چشمان خود را روی نقطه موردنظر در کسری از ثانیه ثابت نگه داشته و به تدریج میدان دید خود را زیاد کنید.»

نخستین چاپ کتاب «NLP برای معلمان» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 138 صفحه، به بهای هشت‌‌ هزار تومان از سوی انتشارات میرفلاح منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها