دوشنبه ۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۰
نخستین شماره ماهنامه تخصصی «چاپخانه» منتشر شد

چاپ دیجیتال خصوصیات قابل توجهی دارد که استفاده از آن را در آینده بسیار نزدیک، اجتناب‌ناپذیر می‌کند. در نخستین شماره ماهنامه تخصصی «چاپ دیجیتال» به بررسی این خصوصیات پرداخته شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نخستین شماره ماهنامه تخصصی «چاپخانه» با مدیرمسئولی جلال ذکائی منتشر شد. در این شماره، ویژگی‌های چاپ دیجیتال در مقایسه با چاپ سنتی ارائه شده است. در این بخش، حذف مراحل فرایند چاپ و تیراژ پایین، از مهم‌ترین خصوصیات چاپ دیجیتال مطرح شده است.
 
براساس محتوای این نشریه از دیگر خصوصیات چاپ دیجیتال می‌توان به پایین بودن هزینه‌های تنظیم اولیه، امکان تولید در تیراژ‌های پایین‌تر و به تعداد مورد نیاز، محدودیت‌های پایین‌تر در چاپ محصولاتی با ابعاد بزرگ و انعطاف‌پذیری بالا برای اعمال تغییرات حتی به اندازه یک نسخه (شخصی‌سازی) اشاره کرد.
 
«نگهداری از ماشین‌های چاپ» عنوان بخش دیگر این ماهنامه است که علاقه‌مندان این بخش، با منفعت‌های نگهداری مناسب از ماشین‌های چاپ و چرایی آن آشنا می‌شوند. خشایار عبدالهی، نویسنده و مدرس برنامه‌ریزی، نگهداری و تعمیرات در این بخش چنین بیان کرده است: «یک نگهداری مناسب به مدیران و صاحبان مراکز چاپ، فرصت و امکان برنامه‌ریزی برای دریافت سفارش و تحویل خدمات در زمان مناسب و با بالاترین کیفیت و در تعداد دلخواه را به مشتریان می‌دهد. فقط یک دستگاه سالم است که می‌تواند یک محصول سالم در زمان و تعداد دلخواه مشتری برایمان تولید کند. در بازار رقابتی امروز که حتی پیدا کردن و ماندگاری یک مشتری هم دردسر‌ها و شگردهای مختلفی را می‌طلبد، اگر شما سفارش قابل توجهی از مشتری دریافت کنید و نتوانید انتظارات او را برآورده کنید، علاوه بر از دست دادن یک مشتری، باید هزینه‌های خسارتی که به مشتری وارد نموده‌اید و سایر هزینه‌‌های تولید خود را هم بپردازید.»
 
«لغو تغییر زمان برگزاری رویداد دروپا از هر 4 سال به هر 3 سال»، «خط عملیات تکمیلی MBO؛ نمایی از آینده چاپ دیجیتال» و «چاپ دیجیتال تنها 2 درصد از صنعت چاپ را شامل می‌شود» عناوین برخی موضوعات ارائه شده در بخش «ده برترین» نخستین شماره از ماهنامه تخصصی «چاپخانه» به‌شمار می‌آیند.
 
دکتر کیوان کرمی‌فر، متخصص طب کار نیز در این ماهنامه به موضوع سلامت در چاپخانه‌ها پرداخته است. وی در این بخش به عوامل زیان‌آور، عوامل زیان‌آور ارگونومیک، عوامل زیان‌آور شیمیایی چاپخانه‌ها اشاره کرده است. در این بخش می‌خوانیم: «استفاده از تجهیزات کمکی ارگونومیک مانند لیفتراک‌ها و چرخ‌دستی‌های مناسب در حمل و جابه‌جایی بسته‌های سنگین کاغذ، آموزش روش صحیح بلند کردن و حمل دستی اجسام به کارکنان، استفاده از سیستم‌های تهویه موضعی استاندارد در محل‌های آماده‌سازی و مخلوط کردن مواد اولیه چاپ، استفاده از سیستم‌های تهویه عمومی کارآمد در فضای چاپخانه‌ها، مکانیزه کرن و اتوماسیون فرآیندها و استفاده از دستکش‌های حفاظتی مناسب حین رقیق‌سازی و کار با مواد شیمیایی از جمله اقدام‌هایی به‌شمار می‌آیند که می‌توان در حفظ سلامتی در چاپخانه‌ها بکار گرفت.»

نخستین شماره از ماهنامه تخصصی «چاپخانه» ویژه تیرماه 1395 با مدیرمسئولی جلال ذکائی، به بهای 10 هزار تومان از سوی چاپ ابریشم منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها