شنبه ۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۸
کتاب «ده مرد» نشانگر سبک زندگی امیران و فرماندهان ارتش

کتاب «ده مرد» که به سرگذشت و خاطراتی از سبک زندگی 10 فرمانده و امیر ارتش جمهوری اسلامی ایران می‌پردازد، منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) «ده مَرد» نوشته رضا جهان‌فر و فهیمه کرمی عنوان کتابی است که بر زندگی و عملکرد 10 تن از فرماندهان و امیران شهید ارتش جمهوری اسلامی ایران نگاه دارد.

سبک زندگی اسلامی و ایرانی این شهیدان که متاثر از انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی موجب تعالی شخصیتی و افزایش بهره‌وری این فرماندهان شد، مبنای نگاه نویسندگان است. بر مبنای این سبک زندگی، نقش مهم ارتش در پیروزی انقلاب اسلامی، تشکیل و پشتیبانی نهادها و ارگان‌های انقلابی و حفظ دست‌آوردهای انقلاب اسلامی، دفاع در برابر تجاوز عراق و جنگ تحمیلی، حفظ جزایر ایرانی خلیج‌فارس، حفظ دستاوردهای هسته‌ای دانشمندان جوان ایرانی و ... در تاریخ کشورمان به ثبت رسید.

در مقدمه کتاب «ده مرد» می‌خوانیم: «سبک زندگی بسیاری از فرماندهان و شهدای ارتش هنوز ناشناخته مانده‌اند و به همین دلیل خدمات و اقدامات آن‌ها معرفی نشده است. شهید سرلشکر ثابت، شهید سرتیپ فرهاد دستنبو، شهید سرتیپ عیسی‌پور و ... از جمله این فرماندهان و شهدا هستند.

تقریبا‌ تمام این 10 نفر از فرماندهان و نفرات تأثیرگذار بر سرنوشت جنگ هستند. در انتخاب شهدا دقت شده است که از هر نیرو ـ اعم از زمینی، هوایی، پدافند هوایی و دریایی ـ فرماندهانی در این کتاب ذکر شود. درج نشدن نام سایر فرماندهان به معنای عدم نقش آفرینی‌ آنها در جنگ نیست. بلکه نیازمند انتشار کتاب دیگری با همین روش و ذکر زندگی و عملکرد آن شهدای گران‌قدر است.» هر فصل از این کتاب به زندگی یک فرمانده اختصاص یافته و در بخش اسناد و تصاویر، سندها و تصاویر مرتبط درج شده است.

شهیدان سپهبد علی صیاد شیرازی، سرلشگر منصور ستاری، سرلشگر خلبان حسین خلعتبری، سرلشگر خلبان علی‌اکبر قربان شیرودی، سرلشگر خلبان عباس دوران، سرلشگر خلبان حسین لشگری، سرلشگر ابراهیم ثابت،سرتیپ ابراهیم عیسی‌پور، سرتیپ فرهاد دستنبو و دریادار محمدابراهیم همتی فرماندهانی‌اند که در این کتاب به آن‌ها پرداخته شده است.

در صفحه 100 کتاب و در مطلبی با عنوان «یادداشت‌های شهید عباس دوران درخصوص عملیات مروارید و شهید خلعتبری» می‌خوانیم:  «شهید سرلشکر خلبان عباس دوران، به همراه شهیدان خلبان یاسینی و خلعتبری در موفقیت عملیات مروارید و نابودی نیروی دریایی عراق نقش فعال داشتند. شهید دوران پس از انجام هر مأموریت، اقدام به نگارش یادداشت روزانه می‌کرد. در این قسمت به بخش‌هایی از یادداشت‌های شهید دوران درخصوص عملیات مروارید، خلبانان شرکت کننده در عملیات مروارید به ویژه شهید حسین خلعتبری و برخی دیگر از مأموریت‌های مشترک اشاره شده است.
 
ـ هشتم مهر 1359
1.  یاسینی، رنجبر، دوران، خلعتبری، SM AGM [مأموریت جنگی با موشک هوا به زمین]، ام‌القصر.
مأموریت امروز به درخواست نیروی دریایی و برای حمله به پایگاه دریایی ام‌القصر و انهدام احتمالی چند ناوچه به من داده شده است.

در این عملیات، شماره دسته بودم و در ارتفاع پست پرواز می‌کردم. در منطقه جنوب آبادان، دود سیاه و غلیظ ناشی از سوختن بشکه‌های نفت، اسمان را تیره کرده و دید بسیار کم بود و به همین دلیل شماره یک، چهار مایل زودتر پاپ آپ [بالا کشیدن هواپیما] و از ارتفاع 7000 پایی موشک‌های خود را رها کرد، ولی به علت فاصله زیاد همه کوتاه خوردند و به هدف اصابت نکردند.

گرفتن شماره یک: یک کشتی نفتکش و یک ناوچه اوزا را مورد هدف قرار دادم و به هنگام گریز از منطقه، درست روی پایگاه ام‌القصر، یک ناو جنگی دشمن را مشاهده کردم که آن را با تنها موشک باقیمانده‌ام منهدم کردم. در این مأموریت، به تجربه آموختم که در پرواز AGM، کابین جلو باید بدون «جی» پرواز کند و فاصله هرچه کمتر و سرعت هرچه زیادتر باشد، اصابت موشک به هدف دقیق‌تر خواهد بود.»

انتشارات «ایران سبز» ناشر کتاب «ده مرد» با شمارگان دو هزار نسخه، قطع وزیر، 292 صفحه و به بهای 130‌هزار ریال است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها