دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۰
«در ستایش دانایی» با «نیاز دانش» رسید/ گفت‌و‌گو با 25 دانشمند معاصر جهان

کتاب «در ستایش دانایی» شامل گفت‌وگو با 25 تن از دانشمندان معاصر جهان را انتشارات نیاز‌ دانش در پنج فصل به بازار کتاب عرضه کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، «در ستایش دانایی» عنوان کتاب محمد‌رضا خوش‌بین خو‌ش‌نظر است که «نیاز‌‌ دانش» نشر آن‌ را بر عهده داشته است. گفت‌و‌گو با 25 دانشمند مطرح دنیا موضوع اصلی این کتاب را تشکیل می‌دهد.
 
در مقدمه این کتاب مولف با اشاره به وضعیت علم در قرون وسطی آورده است: «شاید امروزه اندیشه‌های گالیله برای ما عادی باشد، ولی باید توجه کرد که در آن زمان نظام کائنات ارسطویی از طرف عموم پذیرفته شده بود و از همین رو بود که او به دادگاه تفتیش عقاید فراخوانده شد. اصل تفتیش عقاید در واقع اصلی بود که در سال 1233 میلادی توسط پاپ گرگوار نهم بنا نهاده شد و کم کم شکلی به خود گرفت.

اگر متهم به جرم خود اعتراف می‌کرد و توبه می‌کرد در مجازاتش تخفیف قائل می‌شدند، ولی اگر زیربار نمی‌رفت زنده‌زنده درآتش سوزانده می‌شد که جو‌ردانوبرنو، متفکر ایتالیایی هم‌عصر گالیله نمونه‌ای مشهور در تاریخ است که در سال 1598 میلادی در آتش افکنده شد.»
 
مولف در معرفی کتاب آورده است: «این کتاب، مجموعه‌ای از ترجمه گفت‌و‌گو‌هایی برای تعدادی از برجسته‌‌ترین کوشندگان دانایی و پیروان مخلص اندیشمندانی چون گالیله است که بر درستی راهی که پیش گرفته‌اند - راهی که ممکن است حتی در برابر جهالت و خرافات باشد - پای فشرده‌اند. گفته‌اند که تغییر مرکز خلقت است و این کتاب در بابا کسانی است که خواسته‌اند بخشی از مرکزخلقت باشند.»
 
کتاب در پنج فصل با عنوان‌های «فیزیک ذرات و اتمی»، «نظریه ریسمان»، «کیهان‌شناسی و نجوم»، «علوم اعصاب» و «علوم‌زیستی» تدوین شده است. مورای گلمان،‌ برایان گرین، کیپ استفان تورن، اریک رییچارد کندل و متیو چاپمن از جمله دانشمندانی هستند که در این متن گفت‌و‌گوی آن‌ها منتشر شده است.

هر گفت‌و‌گو نیز با شرح مختصری از زندگی‌نامه و حوزه کاری مصاحبه‌‌شونده آغاز می‌شود که البته به دلیل پیشینه علمی نگارنده برخی از بخش‌های مرتبط با فیزیک آن پُر و پیمان‌تر است.

گفت‌وگو با الیور ساکس
الیور ساکس، استاد نورولوژی و روان‌پزشکی دانشگاه کلمبیاست. وی در زمینه موسیقی علاوه‌ بر تالیف پژوهش نیز انجام می‌دهد. مصاحبه‌کننده در گفت‌و‌گو با این استاد با اشاره به تاثیر موسیقی زمانی که در کوهستان آسیب‌دیده و تنها مانده بود می‌پرسد که وی در پاسخ می‌گوید: «من در ارتفاع پنج یا شش‌هزار فوتی کوه بودم که خودم را با پای آش و لاش و بی‌استفاده تنها دیدم. هیچ‌‌کس از جای من خبر نداشت. آن موقع هم هنوز تلفن‌های همراهی در کار نبود. و من مجور بودم سعی کنم که خودم را هر جوری شده زنده نگه دارم.

اتفاقا چتری همراهم بود، سرش را قاپیدم و چتر را به پایم بستم و سعی کردم با فشردن آرنج‌هایم به دیواره کوه، خودم را پایین بکشم، که کاری واقعا طاقت‌فرسا بود.همان‌ موقع ترانه ولگا بوتمن در سرم پیچید. با هر کوبش موسیقی این ترانه، خودم را بر طناب پائین می‌کشیدم و فریاد پیروزی سر می‌دادم. گویی موسیقی به پایین آمدنم از کوه کمک می‌کرد. پائین آمدنم لذت‌بخش، آسان و کارآمد شده بود. همه چیز با کوبش‌های آهنگ آهن ترانه هماهنگ و موزون شده بود

چاپ نخست ویراست دوم کتاب «در ستایش دانایی» با شمارگان 50 نسخه در 304 صفحه، به‌ بهای 17 هزار تومان از سوی انتشارات نیاز دانش در بازار کتاب عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها