سه‌شنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۸
«معنویت با طعم هالیوود» در کتابفروشی‌ها

کتاب «معنویت با طعم هالیوود» تلاش دارد به گوشه‌ای از ارتباط وسیع میان بزرگ‌ترین کمپانی فیلم‌سازی دنیا با یکی از شاخه‌های اصلی گسترده‌ترین جریان شبه معنوی جهان بپردازد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) بزرگ‌ترین غول رسانه‌ای دنیا امروز تنها عظیم‌ترین کمپانی سازنده فیلم‌های ژانر فاجعه و پایان دوران نیست. دست‌های آغشته به خون این امپراتوری بزرگ، امروز بوی معنویت می‌دهد؛ معنویتی از سنخ جنس بدلی عرفان راستین. مکتب بودا به سبب مولفه‌های خاص مادی و زمینی، تسامح و تساهل ویژه‌ای که در ذات خود دارد، همان معنویتی است که جهان سلطه برای خواب کردن چشم‌های بیدار و جویای معنویت و حقیقت بشر نیاز دارد.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین علی قهرمانی، کتاب «معنویت با طعم هالیوود» را در پنج بخش با عنوان‌های «بودیسم در یک نگاه»، «بودیسم ویژه تبت»، «آخرین دالایی‌‌لاما در یک نگاه»، «برخی فیلم‌های نئوبوداگرای هالیوود» و «بررسی فیلم‌ها و مستندهای ویژه لامائیسم» نوشته است.
 
درباره «پیشینه آیین لامایی» در بخش دوم کتاب می‌خوانیم: «براساس افسانه‌ها، آیین بودا در قرن هفتم میلادی و در دوران سلطنت شاه سِرونگ به تبت راه یافت؛ اما رواج آن، کار راهب معروف هندی،‌ جناب «آتیسا» در سده یازدهم میلادی است. وی برخی از آداب و رسوم آیین «بون» را که با بودیسم درآمیخته بود، زدود اما بدعت‌هایی نیز بر آن افزود که از آن‌جمله می‌توان به ممنوعیت ازدواج راهب‌ها اشاره کرد. شاید همین نکته باعث کم‌رنگی باورهای عمومی و روی‌آوری به این آیین و رکود بودای تبتی شد. اوضاع تا 35 دهه به همین وضع بود تا آن‌که «تسون خا پا» به قدرت رسید. از اقدام‌های اصلاحی او که تاثیر فراوانی بر رواج بودیسم داشت، لغو ممنوعیت ازدواج راهب‌ها و اعلام رسمیت آیین بوداست. (ناکامورا، 1377، 2/ 13 – 12) او مکتب کلاه‌زردها یا همان گلو را پدید آورد که ریاست این مکتب بعد از وی به برادرزاده‌اش «گدوم دروپا» که اولین هوادار او بود، رسید.»
 
مولف در بخش چهارم درباره «فیلم نفرین مجسمه سیاه» نوشته است: «فیلم سینمایی «نفرین مجسمه سیاه» ساخته رونالد آیشهورن است. وی در سال 2000 این فیلم را بر مبنای فیلم‌نامه‌ای از خودش جلوی دوربین برد. این فیلم محصول آلمان و به مدت 101 دقیقه است. ستارگانی چون سباستین کوخ، وولف دیتریش برگ و جرالد الکساندر هلد در آن به ایفای نقش پرداخته‌اند. ماجرای فیلم مربوط به ربوده شدن یک مجسمه بوداست. هنگام حمله پلیس به چینی‌ها، نیک در حال معامله مجسمه‌‌ای سیاه‌رنگ و عتیقه است. نیک مجسمه سیاه را از چینی‌ها می‌رباید. چینی‌ها، مکس برادر دوقلوی نیک را که به چین آمده، به اشتباه به‌جای نیک دستگیر می‌کنند. ژانر فیلم که جنایی و پلیسی است با درام عاشقانه‌ای برای جذاب‌سازی پیوند خورده است. مکس فرار کرده، همراه با نامزد نیک به جست‌وجوی برادر می‌پردازد. در سِیر فیلم، نیکِ سارق به دنبال فروش مجسمه، کراماتی از مجسمه ربوده شده می‌بیند و پی به قدرت معنوی و اسرارآمیز آن می‌برد. این حادثه او را به شدت تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. در آخر فیلم، نیک بر اثر تاثیر معنوی‌ای که از مشاهده این کرامات در او حاصل شده، سرش را می‌تراشد و به جمع بوداییان می‌پیوندد.»
 
نخستین چاپ کتاب «معنویت با طعم هالیوود» در 248 صفحه با شمارگان یک‌هزار و 100 نسخه به بهای 17 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات بوستان کتاب راهی بازار نشر شده است.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین علی قهرمانی از اساتید و اعضای هیأت مدیره انجمن سواد رسانه مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، دارای تحصیلات خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم و دانش‌آموخته موسسه امام خمینی (ع) در رشته علوم قرآنی است. کتاب‌های «فاطمه علی، علی فاطمه است (مجموعه داستان کوتاه)» و «معنویت با طعم هالیوود؛ نئوبودیسم - لامائیسم» از وی به چاپ رسیده و چندین عنوان کتاب دیگر از جمله «این راه بی‌نهایت»، «دخترانه» و «طاهره» را در دست چاپ دارد.
 
مؤسس و مدیر انجمن و موسسه فرهنگی «ندای فطرت»، سردبیری مجله دانش پژوه، عضو شورای علمی موسسه بهداشت معنوی و دبیر گروه علمی معنویت و رسانه موسسه، مسئول گروه مطالعاتی و تیم تحقیقاتی باور، مسئول گروه قلم شفق، سردبیری ماهنامه چند رسانه‎ای حقیقت، معاونت پژوهش و مسئول تیم نویسندگان درسنامه حجاب موسسه طهورا و مدیر گروه علمی معنویت و رسانه موسسه معراج از جمله سوابق فعالیت‌های پژوهشی حجت‌الاسلام علی قهرمانی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها