جمعه ۱۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۸
تازه‌های نشر پارسه در حوزه اندیشه و روانشناسی به کتابفروشی‌ها رسید

بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه جدیدترین آثار خود را در حوزه اندیشه و روانشناسی روانه بازار نشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «هزارتوی آزمون‌های دشوار» نوشته میرچا الیاده به ترجمه آرمان میرصالحی زندگی و اندیشه‌های الیاده است که در گفت‌وگو با کلود هانری روکه تدوین شده است. روکه (مدرس تاریخ و زیبایی‌شناسی) گفت‌وگوی خود را با الیاده به هزارتویی تشبیه کرده که گذر از آن برای درک زندگی و آثار این اندیشمند لازم است از دوران تحصیل او در هند تا آشنایی‌اش با یونگ و اشتغال به اسطوره‌پژوهی.
 
این کتاب گفت‌وگویی شخصی و در عین حال عمومی، ساده و نیز عمیق، منظم و در عین حال فراگیر و در برگیرنده همه موضوعاتی است که الیاده سال‌ها با آن‌ها زیسته است. روکه گفت‌وگو با وی را از دوران کودکی و نوجوانی‌اش شروع می‌کند و قدم به قدم با تحولات فکری اندیشه‌های وی پیش می‌آید. گفت‌وگو با این دین‌پژوه و اسطوره‌شناس، سرشار از نکته‌ها و ناگفته‌هایی است که هر انسان کنجکاو و جستجوگری از خواندنش سیراب نمی‌شود. کتاب «هزارتوی آزمون‌های دشوار» در 256 صفحه به بهای 26 هزار تومان به چاپ رسیده است.
 
کتاب «خودکامگی» نوشته تیموتی اسنایدر به ترجمه شهاب‌‌الدین عباسی نیز یکی دیگر از آثار جدیدی است که در 138 صفحه به بهای 15 هزار تومان منتشر شده است.

بنا بر آنچه که مولف کتاب بیان کرده است، تاریخ می‌تواند مانوس باشد و می‌تواند هشدار بدهد. در اواخر قرن نودهم، مانند  اواخر قرن بیستم، گسترش تجارت جهانی، انتظاراتی در مورد پیشرفت به وجود آورد. در اوائل قرن بیستم همچنان که در اوائل قرن بیست و یکم این امیدها با خواب و خیال‌های جدید سیاست توده‌وار با چالش روبه‌رو شد؛ سیاستی که در آن یک رهبر یا حزب ادعا می‌کرد که نماینده مستقیم اراده مردم است. دموکراسی‌های اروپایی به ورطه قدرت طبی جناح راست و فاشیسم در دهه‌های 1920 و 1930 فرو افتادند. اتحاد جماهیر شوروی که در 1922 استقرار یافت، الگوی خود را در اروپا در دهه 1940 گسترش داد. تاریخ اروپای قرن بیستم نشان می‌دهد که جوامع می‌توانند فرو بپاشند، دموکراسی‌ها می‌توانند سقوط کنند، اخلاق می‌تواند افول کند و آدم‌های عادی می‌توانند خود را اسلحه به دست بالای گودال‌های مرگ بیابند. فهم اینکه چرا این اتفاقات افتاد به کار امروزمان می‌آید.
 
ای بسا وسوسه شویم و فکر کنیم که میراث دموکراتیک‌مان خود به خود ما از از چنین تهدیدهایی مصون نگه می‌دارد. این یک واکنش گمراه‌کننده است. در واقع رسم و روال پدران موسس اقتضا می‌کند که تاریخ را بررسی کنیم و سرچشمه‌های عمیق خودکامگی را بفهمیم و پاسخ‌های مناسبی در قبال آن‌ها در پیش بگیریم. آمریکایی‌ها امروز عاقل‌تر از اروپایی‌ها نیستند که شاهد تسلیم دموکراسی در برابر فاشیسم، نازیسم یا کمونیسم بودند. یکی از مزیت‌های ما این است که از تجربه آن‌ها درس بگیریم. اکنون زمان خوبی برای این کار است. این کتاب بیست درس از قرن بیستم به فراخور اوضاع امروز ارائه می‌کند.
 

کتاب «آن سوی اتیسم» نیز با عنوان فرعی آنچه باید درباره اتیسم بدانیم نوشته صدیقه فراهانی در 111 صفحه به بهای 12 هزار تومان منتشر شده است.
ما نسبت به افراد مبتلا به اتیسم چه ذهنیتی داریم؟ آیا می‌توانیم احساساتشان را بفهمیم یا کارهای آن‌ها را پیش‌بینی کنیم؟ به همان‌ اندازه که شناخت آنها از دنیای ما ناقص است، اطلاعات ما هم از درون آ‌ها ناچیز است و برای رفتار و زندگی با ایشان می‌بایست ویژگی‌ها، توانایی‌ها و ضعف‌های آن‌ها را بشناسیم. این کتاب شناختی کامل نسبت به چیستی اتیسم و افراد مبتلا به آن ارائه می‌دهد و در ادامه کارها و تمرین‌های مفید را که می‌تواند در شناخت ما و قوت بخشیدن به استعدادهای آن‌ها موثر باشد به طرزی عملی و ملموس توضیح می‌دهد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها