دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۴
چگونه مسیر دسترسی به آبشارهای ایران را پیدا کنید؟

کتاب «راهنمای میدانی آبشارهای ایران» تألیف مجید اسکندری از سوی انتشارات ایرانشناسی منتشر شد. این کتاب گزارشی از 750 آبشار ایران را ارائه می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «راهنمای میدانی آبشارهای ایران» تألیف مجید اسکندری از سوی انتشارات ایرانشناسی منتشر شد. این کتاب لیستی از 750 آبشار گزارش شده از ایران ارائه می‌دهد و تعداد بیش از 330 آبشار از آنها به‌صورت مصور معرفی شده‌اند.

کتاب «راهنمای میدانی آبشارهای ایران»  هر صفحه به یک آبشار اختصاص یافته و کروکی مسیر دسترسی و مختصات جغرافیایی هر آبشار به‌صورت خطی و نقشه جغرافیایی مشخص شده است. برای هر آبشار نوع دسترسی به چهار صورت آسان، پیاده‌روی سبک، پیاده‌روی سنگین و فنی سخت، با نماد مخصوص خود مشخص شده‌اند و همچنین فصلی یا دائمی بودن آنها نیز با نماد تعریف شده است.
 
نویسنده در نخستین بخش کتاب که به کلیات اختصاص یافته ضمن طبقه‌بندی آبشارها به موضوعاتی همچون پراکنش آبشارهای ایران، توسعه پایدار گردشگری و نقش آبشارها در گردشگری می‌پردازد.

فصل‌بندی این کتاب براساس استان‌های کشور صورت گرفته و در هر فصل آبشارهای هر استان معرفی می‌شوند. در ابتدای هر استان توضیح مختصری درباره موقعیت جغرافیایی، همراه با نقشه پراکنش آبشارهای تأیید شده در هر استان در مقیاس‌های مختلف و با سیستم مختصات WGS-1984 UTM Zon 39N از سوی انتشارات ایرانشناسی تهیه، ترسیم و کارتوگرافی شده‌اند.
 
در مواردی که یک آبشار با نام‌های مختلف معرفی شده باشد، یک نام متداول انتخاب شده و بقیه نام‌ها در متن و توضیحات آمده است که می‌توان در نمایه کتاب به جست‌وجوی آنها پرداخت.
 
در برخی از مناطق کم‌آب کشور تعدادی از آبشارهای مهم معرفی شده‌اند که اگرچه از نظر ارتفاع و حجم آب، چندان شاخص نیستند، ولی در فرهنگ بومی این مناطق دارای سابقه‌ای کهن و تأثیرات مثبت اقتصادی و باورهای اساطیری بوده و معرفی آنها می‌تواند در توسعه گردشگری این مناطق کمک شایانی کند.
 
در بخشی از کتاب در معرفی آبشار «شیر آباد» آمده است: «آبشارهای شیر آباد در جنوب روستای شیرآباد خان‌ببین، از توابع شهرستان رامیان، در میان جنگل‌های متراکم منطقه واقع شده است و در مسیر دسترسی به آن رودخانه و چشمه‌سارهای زیبایی قرار دارد. این محل به‌عنوان یک اثر طبیعی وو ملی در فهرست سازمان حفاظت محیط زیست به ثبت رسیده است. آبشارهای شیرآباد به‌صورت پله‌ای و مشتمل بر دوازده آبشار کوچک و بزرگ است که بزرگترین آبشار آن 30 متر ارتفاع دارد و دو حوضچه عمیق در پای دیواره آن به وجود آمده است.»
 
کتاب «راهنمای میدانی آبشارهای ایران» تألیف مجید اسکندری در 420 صفحه و در قطع پالتویی با شمارگان یک‌هزار نسخه و بهای 80 هزار تومان روانه بازار کتاب ایران شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها