سه‌شنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۳
شماره جدید فصلنامه نقد علوم انسانی منتشر شد

شماره سوم و چهارم فصلنامه نقد علوم انسانی ویژه فصل پاییز و زمستان منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) شماره سوم و چهارم فصلنامه نقد علوم انسانی ویژه فصل پاییز و زمستان منتشر شده است. در بخش نقد آزاد این شماره عناوینی چون روحانیت پیشتاز انقلاب به قلم احمد مهربان‌نژاد، خشونت در وضعیت بشر به قلم آریا مکنت، سردرگمی آمریکا در انقلاب 57 به قلم مجید شریفی، بدن به مثابه عرصه نبرد طبقاتی به قلم محمد مجید غفوری، اقتداگرایی، زندانبان دیرین ایرانیان به قلم مهدی عطریان، یک شهریار بی پایان به قلم فواد حبیبی، جسارت بورز و اخلاقی باش به قلم آرش حیدری، تجدد طلبی فارغ از سیاست به قلم ساره عسگری و کسینجرخوانی در تهران به قلم آرمینا آرم مشاهده می‌شود.
 
در بخش پرونده ویژه نیز مطالبی با عناوین در نقطه عزیمت؛ سیاوش شوهانی، نظام آموزش عالی، طلیعه ایران مدرن نوشته حمید سجادی، گناه و بی گناهی دانشگاه در ایران نوشته محمد جمالو و دانشگاه در آیینه تاریخ نوشته حلیمه جعفر پور منتشر شده است.
 
مخاطبان در بخش نقد شفاهی نیز می‌توانند مطلبی با عنوان «گذشته و امروز علوم انسانی: از کمی گرایی تا فضیلت‌مندی» را مشاهده کنند. در بخش گزارش خبری نیز مطلبی با عنوان انتخاب کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در بخش علوم انسانی دیده می‌شود.
 
در بخشی از سخن سردبیر این شماره می‌خوانیم: «امروز بی شک علوم انسانی هر کشوری تصویر گویایی از رشد و توسعه آن کشور محسوب می‌شود. هر چند گذشته پر عظمت علم و دانش در ایران بر کسی پوشیده نیست و تاسیس گندی شاپور در عهد ساسانی و نورافشانی ده‌ها تن از بزرگان علم و حکمت این سرزمین بر تارک تاریخ علم و معرفت جهانی همچنان پرتو افکنده‌است ولی قطعا اعزام اولین دانشجویان ایرانی به خارج توسط عباس میرزت و تاسیس دارالفنون در زمان امیرکبیر به آشنایی ایرانیان با سبک و سیاق دانش نوین نزدیک‌تر است. شاید لازمه بیداری از وقفه چند صد ساله در عرصه‌های دانش اندونزی، رهین شکست در برابر امپراطوری روسیه بوده باشد. مسیری که بعد از تحقق مشروطه و تاسیس دولت مدرن قامت خود را با تاسیس دانشگاه تهران به عنوان نقطه آغازین نظام آموزش عالی نوین بیاراست که خود نوید بخش عصری جدید در ایران محسوب می‌شود.
روزگاری تمامی شاخه‌های علوم در واژه فلسفه به معنای شناخت حقیقت مامنی آرام برای خود یافته بودند که تمامی دانسته‌های بشری را در خود جای می‌داد ولیکن تحولات عصر جدید اسباب تجدید نظر در این زمینه را فراهم ساخت که نتیجه آن تغییر رویکرد علم و معرفت علمی به جهان بود...»
 
شماره سوم و چهارم فصلنامه نقد علوم انسانی به صاحب امتیازی موسسه خانه کتاب و مدیرمسئولی نیکنام حسینی‌پور و مدیریت داخلی شهاب دلیلی منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها