جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۱
تحسین علی دهکردی از نسل جدید  شاعران  ایرانی

علی دهکری، بازیگر سینما و تئاتر، گفت: ما شاعران فوق‌العاده زیادی در نسل معاصر داریم که بسیار خوش درخشیده‌اند و من شعرهای آنها را دنبال می‌کنم مخصوصا در حوزه غزل معاصر و پیوند غزل کلاسیک با اندیشه‌ معاصر و حتی اندیشه‌های سیاسی.

 علی دهکردی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بازدید از سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه موج جدید و فوق‌العاده‌ای از استعدادهای اعجاب‌آور در حوزه ادبیات معاصر شکل گرفته است، افزود: ما شاعران فوق‌العاده زیادی در نسل معاصر داریم که بسیار خوش درخشیده‌اند و من شعرهای آنها را دنبال می‌کنم مخصوصا در حوزه غزل معاصر و پیوند غزل کلاسیک با اندیشه‌ معاصر و حتی اندیشه‌های سیاسی. البته من تلفیق غزل و سیاست به شکل ملموس را خیلی نمی‌پسندم.به نظر من غزل با حماسه بیش‌تر سنخیت دارد و غزلی حماسی، تلفیق فوق‌العاده زیبایی است. ولی سیاست امری کاملا مقطعی و بدون پایداری‌است و ماندگاری ندارد.
 
 
او اظهار کرد: ارزش واقعی نمایشگاه کتاب زنده‌نگه‌داشتن موجودی با ارزشی به‌نام کتاب است. این موجود آن‌قدر با ارزش است که خداوند در قرآن کریم به آن قسم یاد کرده است تمام تقدس واقعی ما کلام خداست که مکتوب است و در کتاب‌ها بیان شده است و نباید فراموش کنیم.
 
این بازیگر سینما و تئاتر یادآور شد: در ارزش واقعی، محتوایی و معنوی نمایشگاه کتاب هیچ شکی نیست؛ ولی کاش این نمایشگاه کتاب جای سالی یک‌بار، سالی چند بار برگزار می‌شد. کم و بیش نمایشگاه‌هایی در شهرستان‌ها برگزاری می‌شود، اما کافی نیست زیرا  در جهان امروز مردم تحت تاثیر رسانه‌های مختلفی قرار دارند‌ که برای نابود کردن کتاب طراحی شده‌اند. واقعیت این است که امکان ندارد یک کتاب بزرگ چندین صفحه‌ای را بتوان در چند جمله خلاصه و به‌شکل پیامک در فضای مجازی منتشر کرد و مردم فکر کنند دیگر آن کتاب را خوانده‌اند.
 
دهکردی در ادامه به جمله‌ای از مرحوم دکتر علی شریعتی اشاره کرد و گفت: دکتر شریعتی شخصیتی بود که برای نسل ما بسیار ارزشمند بود. جمله‌ای از این بزرگوار به یاد دارم که در آن زمان هم بین بچه‌های کتابخوان و هم بعد از انقلاب به‌عنوان شعاری در کتاب‌فروشی‌ها نصب شده و بین جوانان مطرح بود. او به پسر خودش توصیه کرده بود: «اگر می‌خواهی اسیر هیچ دیکتاتوری نشوی کتاب بخوان و کتاب بخوان.»
 
این بازیگر سینما و تلویزیون درباره اهمیت کتاب کودک و نوجوان نیز بیان کرد: اهمیت حوزه کودک آن‌قدر زیاد است که اگر من روزی قدرت اجرایی بالایی داشته باشم، قطعاً تمام فعالیت‌های فرهنگی کشور را تعطیل کرده و از همه نیروهای فرهنگی در کشور می‌خواستم در حوزه کودک کار کنند. زیرا حوزه کودک است که آینده جدی کشور ما را می‌سازد و تداوم نسل و فرهنگ ما بر عهده کودکان است. حتی اگر در ابتدایی‌ترین چیزها مانند فرهنگ رانندگی، فرهنگ اجتماعی، مدنی و فرهنگ بیرونی زندگی‌مان مشکل داریم، این مشکل دیگر به وسیله بزرگسالان حل نمی‌شود بلکه به وسیله کودکانی حل می‌شود که الان در حال تحصیل‌اند.
 
به گفته دهکردی، آینده نگران‌کننده‌ای پیش رو داریم و هیچ چیزی در کشور ما مهمتر و نگران‌کننده‌تر از حوزه کودک و نوجوان نیست. ما باید تمام انرژی و هزینه را صرف کودکان و نوجوانان کنیم. کودکان و نوجوانان ناجی فجایع و خطرهایی هستند که روزانه در همه جای جهان اتفاق می‌افتد و فرهنگ جهانی و انسانی را تهدید می‌کند.
 
بازیگر «از کرخه تا راین» در پاسخ به این سوال که «تا چه اندازه خود را فردی کتابخوانی می‌دانید» گفت: شاید من جزء آخرین افراد از آخرین نسل‌هایی بودم که کاری جزء کتاب‌خواندن بلد نیستیم. نمی‌دانم اگر کسی کتاب خواندن جزء برنامه روزانه‌اش نباشد و هر شب ساعتی را به مطالعه اختصاص ندهد پس این زمان را برای چه چیزی می‌خواهد صرف کند که از کتاب‌خواندن مهمتر باشد. وقتی کسی در خانه نشسته و در فاصله چند متری‌اش کتابی وجود دارد، اگر کتاب نخواند به خودش ظلم بزرگی کرده است و به سلول‌های ذهنی و وجودی و بنیادی‌اش خیانت کرده است.
 
وی درباره آخرین کتابی که خوانده نیز گفت: در حال حاضر مشغول مطالعه مجموعه کتاب‌های جعفر مدرسی هستم. به‌خاطر شغلم مقداری از وقتم را نیز صرف مطالعه آثار مربوط به هنر و سینما می‌کنم. البته به‌جز مطالعه این‌گونه آثار به شعر نیز علاقه دارم و شعر معاصر را بیشتر از داستان‌‌ و رمان دنبال می‌کنم.
 
 
سی‎اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» و با ریاست سیدعباس صالحی از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها