یکشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۶
امکان جانمایی دو یا سه بخش در فضای مسقف مصلا/ شورای تامین؛ مانع برگزاری نمایشگاه در سئول

امیرمسعود شهرام‌‌نیا؛ مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی با اشاره به جابجایی مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران از شهر آفتاب به مصلا گفت: در بررسی‌های اولیه مشخص شد حدود 25 هزار مترمربع فضای مسقف نسبت به بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران به فضای مصلا افزوده شده است اما با این وجود فقط امکان جانمایی ناشران دو یا سه بخش در فضای مسقف وجود دارد.

امیرمسعود شهرام‌نیا در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره جابجایی محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، عنوان کرد: محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران از 12 سال پیش تاکنون دغدغه و مساله اصلی مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهالی صنعت نشر بوده است و از نمایشگاه نوزدهم و بیستم موضوع جابجایی نمایشگاه از محل دائمی نمایشگاه تهران در خیابان سئول مطرح شد.
 
وی افزود: در آن زمان بحث ترافیک و مسدود شدن معابر اطراف این نمایشگاه مطرح شد که دغدغه بجایی بود و چون تنها گزینه قابل انتقال نمایشگاه، مصلای امام خمینی (ره) بود و به همین دلیل نمایشگاه کتاب تهران، 9 سال میهمان مصلا شد.
 
شهرام‌نیا درباره جابجایی نمایشگاه کتاب تهران از مصلا به شهر آفتاب، گفت: در دوره بیست و نهم با توجه به اینکه مجموعه شهر آفتاب به تازگی راه‌اندازی شده بود، پیشنهادی از سوی شهردار وقت تهران مطرح شد که نمایشگاه از مصلا به شهر آفتاب در ابتدای بزرگراه خلیج فارس منتقل شود.
 
وی درباره مشکلات شهر آفتاب نیز توضیح داد: این مکان اگرچه فضای خوبی برای برگزاری نمایشگاه به شمار می‌آمد اما فضای مسقف شهر آفتاب، پاسخگوی ناشران علاقه‌مند به حضور در نمایشگاه نبود و نیست. البته مدیریت شهرداری پیش‌بینی می‌کرد نواقص و اشکالات مجموعه برطرف و فضای موقت تا نمایشگاه سی‌ام تکمیل می‌شود.
 
مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی تاکید کرد: اما به دلیل مشکلات مالی و گرفتاری‌های مجموعه شهر آفتاب و تغییر مدیریت در مجموعه چنین امکانی به وجود نیامد، از سوی دیگر شورای شهر مصوب کرد که مجموعه شهر آفتاب به بانک شهر منتقل شود، ولی عملا این اتفاق رخ نداد و در دوره جدید مدیریت شهری، مدیریت شهر آفتاب از بانک شهر به مجموعه شهرداری تهران باز گردانده شد.
 
شهرام‌نیا با اشاره به گفت‌وگو با مدیریت شهری درباره شهر آفتاب، گفت: در دیدارهایی که با مدیران شهرداری داشتیم به این نتیجه رسیدیم که در زمان باقی مانده، امکان احداث سازه‌های دائمی جدید نیست و عملا نمی‌توانیم نمایشگاه را مانند دو دوره قبل در این مکان برگزار کنیم.
 
وی یادآور شد: به دنبال استقبال خوب مدیریت مصلای امام خمینی(ره) و علاقه‌مندی مسئولان این مجموعه به برگزاری مجدد نمایشگاه کتاب تهران در این مصلا، همچنین آماده‌سازی رواق‌های شرق و غرب به شکل کامل، از آنجایی که این رواق‌ها بخش قابل توجهی از نیاز ما به فضای مسقف را تامین خواهد کرد، بحث مصلا جدی شد.
 
اما و اگرهای نمایشگاه سئول
شهرام‌نیا در ادامه روند انتخاب مصلا به عنوان گزینه نهایی محل برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، یادآور شد: از سوی دیگر پیشنهاداتی از ناشران و شورای سیاستگذاری مبنی بر بازگشت نمایشگاه به محل دائمی نمایشگاه های تهران در خیابان سئول ارائه شد، در این زمینه بازدیدهایی از این مکان انجام و جلساتی با مسئولان نمایشگاه برگزار کردیم.
 
وی ادامه داد: اما برگزاری نمایشگاه در این مکان دو مانع جدی دارد؛ نخست معضل ترافیک بود که در سال‌های 84 و 85 نیز مطرح شده بود و موضوع ترافیک همچنان مطرح است، از سوی دیگر شورای تامین، اجازه برگزاری نمایشگاه‌های بزرگ را صادر نمی‌کند و عملا چنین امکانی نداریم.
 
به گفته مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی، از سوی دیگر این مکان به مترو دسترسی ندارد و برای بازدیدکنندگان مناطق مرکز و جنوب شهر، دسترسی به این مکان خیلی سخت خواهد بود و این موضوع نکته مهی است که به نفع ناشران نخواهد بود.
 
شهرام‌نیا درباره افزایش فضای کلی نمایشگاه کتاب تهران نیز، یادآور شد: نکته دیگر این بود که نمایشگاه در سال‌هایی که از محل خیابان سئول جابجا شده، بسیار گسترده‌تر و بزرگ‌تر شده است به طوری که الان با حجم 125 تا 130 هزار مترمربعی در نمایشگاه کتاب تهران روبرو هستیم و این حدودا 40 درصد بیشتر از فضای آن زمان است.
 
وی افزود: این افزایش فضا در حالی مطرح می‌شود که فضای مسقف مجموعه سئول افزایش زیادی پیدا نکرده است و مجددا در آنجا حجم زیادی از شرکت کنندگان و ناشران نمایشگاه باید در سازه‌های موقت حضور داشته باشند.
 
شهرام‌نیا تاکید کرد: نکته مهمی که در این میان وجود دارد، تلاقی نمایشگاه کتاب تهران با نمایشگاه بین‌المللی نفت است، زیرا این نمایشگاه همزمان با روزهای نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود و از آنجایی که جنبه بین‌المللی نمایشگاه نفت بسیار پررنگ است و از ماه‌ها قبل برنامه‌ریزی آن انجام شده است، امکان جابجایی آن وجود نداشت.
 
مصلا گزینه نهایی
مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی درباره جمع‌بندی شورای سیاستگذاری نمایشگاه، توضیح داد: به همین دلیل از میان سه گزینه پیش رو، جمع‌بندی شورای سیاستگذاری نمایشگاه این بود که امسال را به مصلای امام خمینی(ره) برگردیم و فرصت تکمیل ساخت سازه‌های شهر آفتاب را در اختیار مدیریت شهری بگذاریم، همینطور تجربه دوباره‌ای از فضا و امکانات جدید مصلا پیدا کنیم تا نظر ناشران به شکل جدی‌تری تامین شود.
 
وی ادامه داد: امسال از آنجایی که در مدیریت مصلا تغییراتی انجام شده و آن‌ها با رویکردی جدید آمادگی همکاری دارند امیدواریم با شرایط خوبی که در مصلا فراهم شده است، شاهد نمایشگاه خوبی باشیم.
 
شهرام‌نیا با بیان اینکه فضایی به وسعت 25 هزار مترمربع نسبت به بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، فضای مسقف به مصلای تهران افزوده شده است، گفت: البته همه این فضا مفید نیست و بخشی از آن غیرمفید است که در روزهای آینده در این زمینه اندازه‌گیری دقیق تری باید انجام شود تا متراژ مفید آن به دست بیاید.
 
وی تاکید کرد: البته با افزایش فضای مسقف، امکان جانمایی همه ناشران در این فضاها وجود ندارد و اگر بخواهیم خیلی خوش‌بینانه به موضوع نگاه کنیم و جانمایی‌ها را فشرده انجام دهیم، حداکثر سه بخش در این فضای مسقف جانمایی می‌شود.
 
شهرام‌نیا با بیان اینکه نمایشگاه امسال نیز در 5 بخش اصلی برنامه‌ریزی می‌شود، گفت: طبق بررسی‌های اولیه، ناشران بخش عمومی مجددا در بخش شبستان جانمایی می‌شوند و از میان ناشران بخش‌های بین الملل، کودک و نوجوان، آموزشی و دانشگاهی نیز باید به صورت کامل دو یا سه بخش در فضای مسقف جانمایی می‌شوند و ناچار هستیم یک یا دو بخش را در سازه‌های موقت جانمایی کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها