پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۹
انتشارات انجمن کلیمیان چه کتاب‌هایی را به نمایشگاه آورده‌ است؟

بهادر میکائیل، مدیر غرفه انجمن کلیمیان تهران در سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: کتاب‌هایی که از سوی انجمن کلیمیان تهران منتشر می‌شود به دو شکل است. بخش نخست که صد در صد مذهبی است و بخش دوم کتاب‌های هنری و ادبی را به چاپ می‌رسانیم.

بهادر میکائیل، مدیر غرفه انجمن کلیمیان تهران در سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: جامعه ایرانی کلیمی جامعه‌ای است که در طی سال‌های گذشته با همدلی در کنار مسلمانان و دیگر ادیان توحیدی زندگی مسالمت‌آمیزی دارند. ما ابتدا ایرانی هستیم بعد کلیمی.

وی افزود: جامعه ایرانی کلیمی در طی سال‌های گذشته با جامعه اکثریت همگام بوده است و این مساله را طی مبارزات سیاسی و مردمی علیه ژیم ستمشاهی و همچنین جنگ تحمیلی و دوران سازندگی به خوبی می‌توان نظاره‌گر بود.

میکائیل همچنین به فعالیت‌های انتشارات اشاره کرد و گفت: انتشارات انجمن کلیمیان تهران ناشری قدیمی است که در گام نخست کتاب‌های مذهبی مورد نیاز جامعه کلیمی را منتشر می‌کند که شامل کتاب‌‌های دینی، درسی و سایر کتاب‌ها و نشریات مورد نیاز جامعه است.

مدیر غرفه انجمن کلیمیان تهران ادامه داد: پس از انقلاب نشریه «تموز» توسط انجمن کلیمیان تهران منتشر می‌شد که بنا به دلایلی متوقف شد. اما امسال برای نشریه «افق بینا» بیستمین سال شکل‌گیری‌اش را جشن می‌گیریم و آخرین شماره آن آماده شده و در دسترس علاقه‌مندان این نشریه است.

وی به آثار منتشر شده انتشارات انجمن اشاره کرد و گفت: کتاب‌هایی که از سوی انجمن کلیمیان تهران منتشر می‌شود به دو شکل است. بخش نخست که صد در صد مذهبی است مانند تورات که به سه مدل عبری-فارسی(تک جلدی)، عبری-فارسی (چند جلدی) و تورات تمام فارسی منتشر شده است. کتاب «مزامیر حضرت داود»، «نیهیلیسم»، «اندر پدران»، «نیایش‌های روزانه» و «گنجینه هفت تارا» کتاب‌هایی هستند که در بخش مذهبی منتشر شده‌اند. دو کتاب از زنده‌یاد شادروان «سلیمان حییم» (آقای لغت عبری) که به شکل عبری به فارسی و فارسی به عبری منتشر شده است. کتاب «عبری بیاموزیم» نیز در بخش دینی چاپ شده است.

مدیر غرفه انجمن کلیمیان تهران افزود: در بخش هنری و ادبی کتاب‌های «تورات منظوم» سروده‌های ابراهیم سعیدی، «تا ثریا عشق» نوشته ثریا صالح، «جان کلام» نوشته مژده روفه، «روزی که اسم خود را دانستم» نوشته هارون یشایایی و در نهایت «آموزش زبان عبری» نوشته آرش آبایی منتشر کرده‌ایم.



میکائیل به سالنمایی که به شکل دایره‌المعارف چاپ شده نیز پرداخت و گفت: همچنین انجمن کلیمیان تهران تقویمی منتشر می‌کند که به کوشش سلیمان کهن صدق تهیه و تنظیم شده است. این تقویم به مانند دایره‌المعارف کوچک است و تمامی مراسم‌ها و آیین‌های چهار دین رسمی ایران(مسلمانان، زرتشتیان، کلیمیان، ارامنه) به صورت میلادی، شمسی، قمری و عبری منتشر شده است. این تقویم بیش از 50 سال قدمت دارد و پیش از سلیمان کهن صدق پدرش اسحاق کهن صدق نیز در همین زمینه فعالیت می‌کردند.

وی در ادامه سخنانش به استقبال مردم از غرفه انتشارات در سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اشاره کرد و گفت: استقبال از غرفه انجمن کلیمیان تهران به دو دلیل مناسب است. نخست حضور کارشناسان مذهبی برای پاسخگویی به پرسش‌ها، شبهات، ابهامات جامعه و دوم استقبال از کتاب‌های مذهبی و ادبی از سوی جامعه ایرانی. ما در این غرفه به دنبال فروش کتاب نیستیم و بیشتر پیگیر پاسخگویی به پرسش‌ها هستیم اما به لحاظ فروش هم در وضعیت خوبی قرار داریم.

این پژوهشگر اظهار کرد: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یک رویداد فرهنگی بسیار مهم است و در دو سال گذشته اتفاق خوبی در این زمینه رخ داد و آن هم افتتاح نمایشگاه شهر آفتاب بود که طراحی مناسب برای نمایشگاه‌های مختلف داشت. البته ایرادهایی را هم دارا بود که باید برطرف می‌شد. مصلی به لحاظ رفت و آمد مناسب است اما تهویه و نور کم و پارکینگ نامناسب باعث می‌شود که فضای مناسبی برای نمایشگاه کتاب نباشد.

وی ادامه داد: پنج سال حضور پی در پی در نمایشگاه داشته‌ایم و سال گذشته با بخش بین‌الملل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران همکاری خوبی داشتیم و از این بابت بسیار خوشحالیم. از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران سپاسگزاری می‌کنم که بسیار با ما همکاری کردند. همچنین از غلامرضا نوعی، مدیر بخش بین‌الملل نمایشگاه‌های کتاب، علی ﻋﻠﯽ‌ﭘﻮﺭ، ﻣﻌﺎﻭﻥ ﺍﺩﯾﺎﻥ ﻭ ﻣﺬﺍﻫﺐ ﺍﺩﺍﺭﻩ ﮐﻞ ﻣﺠﺎﻣﻊ ﻭ ﺳﻌﯿﺪ ﺗﻘﻮﯼ، ﺭﺋﯿﺲ ﺍﺩﺍﺭﻩ ﺍﻣﻮﺭ ﺍﻗﻠﯿﺖ‌ﻫﺎﯼ دینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

میکائیل گفت: امیدوارم سرانه مطالعه در کشور و در جامعه ایرانی افزایش پیدا کند و به عنوان یک کلیمی امیدوارم همه ما بتوانیم در کمال آرامش، صلح و انسان‌دوستی و بدون برخی از تعصبات خشک مذهبی در کشور عزیزمان ایران به زندگی ادامه دهیم و پرچم پرافتخار ایران همواره سربلند به اهتزاز دربیاید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها