یکشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۴
تکاپوی مردم «اوز» در آستانه انتخاب ششمین پایتخت کتاب

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اوز می‌گوید: مردم اوز با جان و دل برای ترویج کتاب و کتابخوانی تلاش می‌کنند؛ هرچند فعالیت‌های ترویج کتابخوانی را صرفا برای کسب عنوان پایتختی کتاب انجام نمی‌دهد.

فروغ هاشمی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اوز و عضو هيأت مديره دبيرخانه پايتخت كتاب این شهر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره فعالیت‌های ترویجی کتاب و کتابخوانی گفت: اوز از گذشته‌های دور به فعالیت‌های کتاب و کتابخوانی و مطالعه اهمیت داده‌است و اینطور نیست که به‌تازگی این شور و شوق در میان مردم به‌وجود آمده باشد. نمود این اشتیاق را می‌توان در ساخت اولین مدرسه رسمی اوز در سال 1307 که بیست‌ونهمین مدرسه در کشور است و افتتاح اولین کتاب‌فروشی‌های شیراز به‌دست مردم اوز مشاهده کرد.

وی افزود: کتابخانه عمومی اوز قدمتی بیش از 50سال دارد و از نخستین سال فعالیت خود، اقدامات ترویجی را میان مردم ایجاد کرد و انگیزه و امید را در آن‌ها افزایش داد.
 
 

هاشمی با اشاره به اهداف اجرای این فعالیت‌ها در اوز بیان کرد: اهداف اصلی از انجام این فعالیت‌ها، افزایش توسعه زیرساخت‌های حوزه کتاب و کتابخوانی، در دسترس قراردادن کتاب‌ها در اماکن عمومی و خصوصی، افزایش ترویج و گسترش فرهنگ مطالعه در میان اقشار مختلف جامعه و تاثیرگذاری بر فعالیت‌های اجتماعی شهروندان است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اوز با بیان مشارکت و همکاری نهادهای خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد در اجرای طرح‌های ترویجی کتاب اظهار کرد: بیشترین فعالیت‌های ما در عرصه کتاب، وجود خیران است که کتاب‌ها را در اختیار ما قرار دادند، کتابخانه ساختند، قفسه‌های کتاب را در اختیار ما قرار دادند که سبب شد تا کتاب بیشتر در دسترس مردم قرار بگیرد و این اقدامات نتیجه خدمات خیران است.

وی با اشاره به اینکه کتاب باید در دسترس مخاطبان قرار بگیرد تا در امر کتابخوانی موثر باشد، عنوان کرد: سعی کردیم کتاب‌ها را بیشتر در دسترس علاقه‌مندان و مخاطبان قرار بدهیم. خیران فرهنگی کتاب‌ها را خریده و در اختیار ما قرار می‌دهند و ما نیز این کتاب‌ها را به‌شکل رایگان به مردم هدیه می‌کنیم تا آن‌ها را به مطالعه مشتاق کنیم.
 
هاشمی ادامه داد: اوز به‌عنوان قطب جنوبی کشور در زمینه فعالیت‌های ترویج کتابخوانی موفق است.

عضو هيت مديره دبيرخانه پايتخت كتاب اوز درباره فعالیت‌های این شهر برای کسب عنوان پایتختی کتاب گفت: اوز عنوان شهر خلاق در زمینه کتاب و کتابخوانی را از وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده‌است و از آن زمان فضای مشارکتی خوب مردمی و سازمان‌ها در این حوزه شکل گرفت؛ شهرداری و نهادهای مردمی برای تداوم این فعالیت‌ها، ایستادگی کردند و ما هم بر این کار سرمایه‌گذاری کردیم و فعالیت‌های خودمان را از ابتدا و با آموزش به کودکان و نوجوانان در امر کتابخوانی شروع کردیم و تلاش می‌کنیم تا مشارکت بیشتر مردمی را در این حوزه افزایش دهیم.
هاشمی با اشاره به چشم‌انداز فعالیت‌های ترویجی حوزه کتاب اوز برای کسب عنوان پایتخت کتاب ایران ادامه داد: ما آینده خوبی را برای اوز در عرصه کتاب پیش‌بینی می‌کنیم. مسئولان و مردم به‌شکل جدی کار می‌کنند و نه تنها در شهرستان اوز بلکه در روستاهای اطراف هم این شور و علاقه وجود دارد. سرانه مطالعه در شهرستان اوز در جنوب ایران نسبت به دیگر شهرها بیشتر است و برای آینده هم آینده فعالیت‌های ترویجی بیشتری را برای اوز درنظر گرفته‌ایم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اوز درباره تاثیر رویدادهایی چون پایتخت کتاب در ترویج امر کتاب و کتابخوانی در شهرها خاطرنشان کرد: این رویداد، تحول و شور و اشتیاقی را در مردم ایجاد می‌کند. این رویداد، یک رقابت بسیار سالم از لحاظ برنامه‌های ترویجی و همسو شدن برنامه‌های اجتماعی، فرهنگی،‌ مذهبی و هنری با محوریت کتاب و کتابخوانی است.

وی گفت: رویدادهایی چون پایتخت کتاب ایران انگیزه را در مردم و مسئولان برای فعالیت‌های ترویجی حوزه کتاب افزایش داد تا به‌هرطریقی کتاب را در سبد زندگی خانواده‌ها وارد کنند و کتاب را که نقش مهمی را در بین مردمی که سرانه مطالعه بالایی ندارند، افزایش بدهد.
 
وی افزود: جام باشگاه‌های کتابخوانی، جشنواره شهرها و روستاهای دوستدار کتاب، پایتخت کتاب و ... طرح‌هایی است که برای مردم ایجاد انگیزه می‌کند و در ترغیب مخاطب به مطالعه تاثیرگذار است.

عضو هيت مديره دبيرخانه پايتخت كتاب اوز با بیان اینکه اگر اوز عنوان پایتخت کتاب کسب کند، چه اقدامات جدیدی را در این عرصه انجام می‌دهد، گفت: اولین چیزی که برای مردم اهمیت دارد، خوشحالی و کسب عنوان برای مردمی است که در حوزه کتاب تلاش می‌کنند. قطعا این عنوان می‌تواند حمایت بیشتر خیران، مسئولان، شورا و شهرداری‌ها را به‌دنبال داشته باشد. ما هم می‌توانیم طرح‌های بیشتری را برای همراهی مخاطب با کتاب اجرا کنیم و در زمانی که تکنولوژی حرف اول را می‌زند، مردم را با کتاب آشتی بدهیم تا بیشتر از قبل به این امر توجه کنند.
 
هاشمی در پایان گفت: مردم اوز با جان و دل برای ترویج کتاب و کتابخوانی تلاش می‌کنند؛ هرچند فعالیت‌های ترویج کتابخوانی را صرفا برای کسب عنوان پایتختی کتاب انجام نمی‌دهد. شور و اشتیاق نسبت به برگزاری جشنواره‌های کتابخوانی کمک بسیاری کرده‌است. مردم تلاش می‌کنند تا به شیوه‌های خلاقانه کتاب را به دل مردم بیاورند و من پیشنهاد می‌کنم که کتاب را صرفا برای اینکه خوانده باشیم، نخوانیم بلکه برای یادگیری بخوانیم و مشارکت مردم و دستگاه‌ها را در این امر افزایش بدهیم.

اِوَز شهری در جنوب استان فارس، در ۴۰ کیلومتری شمال غربی لار و ۳۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز است. این شهر در سال 95 و در سومین جشنواره پایتخت کتاب ایران به دلیل ارائه طرح‌های خلاق و مشارکت بالای اجتماعی موفق به کسب عنوان نخست شهر خلاق کشور در ترویج کتابخوانی شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها