چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۴
هر ناشر با تعریف جهانی نشر باید در نمایشگاه غرفه داشته باشد

محمدعلی‌ جعفریه، با بیان اینکه قیمت غرفه‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باید واقعی شود می‌گوید، هر ناشر با هر تعداد عنوان کتاب حق دارد در نمایشگاه کتاب غرفه داشته باشد.

محمدعلی جعفریه، مدیرمسئول نشر ثالث در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ضمن اعلام خبر حضور این نشر در نمایشگاه کتاب پیش‌رو، درباره افزایش 50 درصدی هزینه واگذاری غرفه‌های نمایشگاه، گفت: بحث درباره افزایش اجاره‌بهاء غرفه‌های نمایشگاه کتاب تهران رویکرد حرفه‌ای نیست؛ چراکه برای فروش کتاب در نمایشگاه کتاب، باید هزینه آن‌را هم پرداخت.

 وی ادامه داد: از سال گذشته تاکنون قیمت اقلام تولید کتاب، افزایش پیدا کرده و هزینه‌های برگزاری نمایشگاه نیز بالا رفته است که باید از طریقی جبران شود؛ بنابراین این افزایش اجاره‌بهاء غیرمعمول نیست. اگر دنبال خوکفائی نمایشگاه هستیم باید هزینه‌های آن‌را هم بدهیم. نمی‌توان توقع داشت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی غرفه مجانی در اختیار ناشران قرار دهد.

 مدیر‌مسئول نشر ثالث با بیان اینکه ناشران معمولا همه چیز را مجانی می‌خواهند، گفت: می‌گوییم کاغذ مجانی بدهید، کتابمان را هم بخرید، تا کتاب چاپ کنیم؛ بعد هم سر دولت و حکومت و همه‌چیز منت بگذاریم. ناشر حرفه‌ای اگر غرفه می‌خواهد، باید پول آن‌را بپردازد.

آئین‌نامه خوب است؛ به شرط اینکه اجرا شود
جعفریه یا ییان این مطلب که آئین‌نامه جدید به شرط اینکه اجرا شود، آئین‌نامه خوبی است؛ درباره معیار تخصیص غرفه براساس تعداد عنوان کتاب، عنوان کرد: اصلا قانون 40 یا 100 عنوان کتاب را به‌عنوان معیار تخصیص غرفه قبول ندارم. هر ناشر متقاضی حضور در نمایشگاه حتی اگر  یک عنوان کتاب هم داشته باشد باید به او غرفه بدهند. چون این قوانین 40 عنوان کتاب، باعث ورود مصادیق کتابسازی و بروز منشکلات دیگر شده است.

وی ادامه داد:.بنابراین هر چیزی که گفته می‌شود باید به سمت قانونمند شدن برود. قانون می‌گوید هر ناشر، با دارا بودن شرایط لازم حق دارد، غرفه داشته باشد. همه جای دنیا همین است. نمایشگاه بین‌المللی کتاب لندن، غرفه‌های دومتری دارد. یعنی به ناشر با توجه به شرایطش دو متر غرفه می‌دهند؛ در‌حالی که به یک ناشر 500 متر غرفه می‌دهیم اما یک ناشر دیگر حق حضور ندارد. تاکید دارم هر ناشری که کتاب دارد، حق دارد غرفه هم داشته باشد.

 شرط 40 عنوان کتاب برای تخصیص غرفه زمینه‌ساز کتابسازی است 
مدیر نشر ثالث با بیان اینکه متاسفانه سیستم برگزاری نمایشگاه در ایران اشکال دارد؛ افزود: مشکلاتی مثل کتابسازی هم نتیجه وجود اشکال در سیستم است. یعنی از دلایل مهم انتشار قابل‌توجه مصادیق کتابسازی، وجود همین شرایط و معیار‌ها از‌جمله شروط تخصیص غرفه است. 
  
جعفریه ضمن اشاره بند الف ماده 3 تخصیص غرفه «کتاب‌هایی که با حفظ محتوا و ظاهر یکسان به‌صورت جداگانه توسط چند ناشر منتظر شده است از مصادیق کتاب‌های دارای امتیاز برای تخصیص غرفه در نمایشگاه محسوب نمی‌شود» گفت: کتابسازی باید متوقف شود و یکی از راه‌های جلوگیری از کتاب‌سازی اجرای این بند است. ناشری که زحمت کشیده، پنج کتاب درجه یک چاپ کرده، غرفه ندارد، ولی ناشری که 100 یا 200 عنوان از این مشابه چاپ کرده و حتی یک کتاب تولیدی هم ندارد در نمایشگاه فراوان است!

مدیرمسئول نشر ثالث در بیان شرایط پیشنهادی خود برای تخصیص غرفه به ناشران، اظهار کرد: ناشر تعریف دارد و هرتولید‌کننده کتاب که مشمول این تعریف می‌شود، باید غرفه داشته باشد. یعنی صرف اینکه یک ناشر 1000 و دیگری 2 عنوان کتاب دارد، منافاتی با داشتن یا نداشتن غرفه ندارد؛ بنابراین امکان دارد یک ناشر 200 عنوان کتاب داشته باشد، اما شرایط آن‌را نداشته باشد که غرفه به او تعلق گیرد، اما یک ناشر با 5 عنوان کتاب آن شرایط را داشته باشد؛ که باید در نظر گرفته شود.

 قیمت غرفه‌های نمایشگاه واقعی شود
وی با بیان این مطلب که می‌توانیم با توجه به معیار‌های جهانی به برگزاری نمایشگاه کتاب اقدام کنیم ادامه داد: قیمت غرفه‌های نمایشگاه کتاب تهران باید واقعی شود. ناشری که شرکت در نمایشگاه برای او صرف نمی‌کند، نباید شرکت کند.
 
جعفریه درباره تخصیص غرفه‌های بزرگتر برای برخی ناشران، عنوان کرد: طبق این آئین‌نامه، ناشری غرفه بزرگتری دارد، که کتاب بیشتری چاپ کرده است و طبیعتا باید مکان عرضه بزرگتری برای کتاب‌هایش داشته باشد. اما اگر قیمت‌ها به سمت واقعی شدن برود، ناشری در نمایشگاه شرکت می‌کند که هم از نظر اقتصادی و هم معنوی، برای او به صرفه باشد. به‌نظر می‌رسد دست‌اندکاران برگزاری نمایشگاه به این سمت و سو می‌روند اما این فرآیند، زمان‌بر است.

پس از 32 نمایشگاه هنوز آئین‌نامه کاملی نداریم
وی با انتقاد از نبود آئین‌نامه کامل بعد از 32 سال برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، گفت: 32 سال نمایشگاه کتاب برگزار شده است، اما هنوز آئین‌نامه کاملی نداریم تا ناشران براساس آن عمل کنند.؛ علاوه‌براین تسریع در به‌روزرسانی آمار بانک اطلاعاتی موسسه خانه کتاب با توجه به اینکه معیار تخصیص غرفه میزان تولید کتاب تعیین شده، ضروری است

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رهگذر ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۹
    چرا هیچ وقت مدیران انتشارات معتبری مانند مرکز و آگاه و چشمه و مروارید و نی و ...در پی مصاحبه نیستند ؟
  • سینا مینوی ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۹
    همین انتشارات ثالث، کتابی منتشر کرده است با عنوان "حاصل عمر" اثر سامرست موآم، با ترجمۀ عبدالله آزادیان، که در شناسنامه کتاب، چاپ اول ذکر شده است. در صورتی که این کتاب در سال 1343 توسط سازمان کتابهای جیبی به چاپ رسیده بود و نشر ثالث، عیناً متن ترجمه این کتاب را به چاپ رسانده، بی‌آنکه هیچ اشاره‌ای به چاپ پیشین این کتاب کرده باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها