سه‌شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۵
جایزه داستان کوتاه کامن ولث برای اولین بار به یک نویسنده هندی رسید

«پاراشار کولکارنی» نویسنده هندی داستان کوتاه «گاو و کارخانه» 4000 رقیب را در جایزه داستان کوتاه کامن ولث کنار زد و برنده جایزه نقدی 5000 پوندی شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، «پاراشار کولکارنی» اولین نویسنده هندی است که برنده جایزه داستان کوتاه کامن ولث می‌شود. وی برای دریافت این جایزه 4000 نفر را از دور اول و 26 داستان کوتاه را در دور دوم رقابت کنار زد و 5000 پوند برای اولین داستان کوتاهی که نوشته است دریافت کرد.

جایزه داستان کوتاه کامن ولث به آن دسته از نویسندگانی تعلق می‌گیرد که اثر خود را تا زمان دریافت جایزه منتشر نکرده باشند و داستان خود را در طول حدود 5000 کلمه به نگارش درآورند.

«کولکارنی» که استادیار دانشگاه سنگاپور است داستانی درباره مذهب و خشونت در هند تحت استعمار نوشته است. داستان کوتاه وی «گاو و کارخانه» در هند دهه 1990 واقع شده است و درباره چهار مرد است که دنبال یک گاو هستند که از آن در تبلیغات یک آدامس استفاده کنند.

این اولین داستان کوتاهی است که «کولکارنی» به نگارش درآورده است. وی پیش از این یک رمان بلند نوشته بود و هم اکنون در حال نگارش رمانی دیگر است.

وی در این باره می‌گوید: «خودم فکر می‌کنم یک دانشمند سیاسی هستم. آثار آکادمیک اصولاً به ایدئولوژی مردم می‌پردازد. در داستان عقاید انسان‌ها متعادل‌تر است. حقیقت یک داستان شاید تجربی نباشد اما حائز اهمیت است.»

«کولکارنی» پیش از این نیز جایزه Brian Barry آکادمی بریتانیا در زمینه علوم سیاسی را برای تحقیقات خود در زمینه مذهب، حق مالکیت، و خشونت علیه زنان در هند تحت استعمار دریافت کرده است. «در آغاز برای جنبه‌های درمانی داستان نوشتم اما به تدریج جایگاه داستان در زندگی من تغییر یافت.»

حدود 4000 اثر از 47 کشور در رقابت این جایزه شرکت کردند. جایزه به داستان‌های کوتاه منتشرنشده به زبان انگلیسی به نویسندگانی از کشورهای مرتبط با بریتانیا تعلق می‌گیرد. پس از بررسی‌های فراوان 26 داستان کوتاه در فهرست کوتاه این جایزه قرار گرفتند. «جیلیلان سولوو»، رئیس هیات داوران این جایزه گفت: «در این داستان کوتاه «پاراشار» به شیوه زندگی گروه بزرگی از جامعه پرداخته است. علاوه بر این موضوعات مهم و جدی را در داستان خود به کار گرفته است که خواننده را به خندیدن وا می‌دارد. همه این اتفاقات فقط در یک داستان چند هزار کلمه‌ای رخ داده است. داستان کوتاه گونه ادبی محدودی است که نویسنده ممکن است صدای دلخواه خود را در آن نیابد. به همین دلیل بسیاری از نویسندگان داستان کوتاه به نوشتن رمان بلند رو می‌آورند. اما «کولکارنی» در یک داستان کوتاه صدای مستقلی به عنوان راوی داستان دارد.»

جایزه «کولکارنی» یکشنبه در فستیوال بین‌المللی «کالاباش» در جامائیکا  توسط «مارلون جیمز» که در گذشته برنده جایزه «من بوکر» شده بود و داور پیشینی این جایزه محسوب می‌شود به وی تقدیم شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها