چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۱
گمانه‌زنی‌ها درباره برنده جایزه نوبل ادبیات/ موراکامی همچنان در فهرست سیاه نوبل

پس از انتخاب حاشیه‌ساز، باب دیلن به عنوان برنده نوبل ادبیات سال 2016 توسط اعضای آکادمی سلطنتی سوئد، منتقدین تلاش می‌کنند تا حدس بزنند آکادمی آن‌ها را امسال شگفت‌زده خواهد کرد یا خیر. در این میان «اسکای نیوز» چهار نویسنده که شانس بیشتری برای دریافت این جایزه مهم برخوردارند را معرفی کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از اسکای نیوز، هر ساله با نزدیک شدن مراسم اهدای جایزه نوبل گمانه‌زنی‌ها درباره برنده آن افزایش می‌یابد. سال گذشته با اعلام باب دیلن، آهنگساز و ترانه‌سرا آمریکایی به عنوان برنده این جایزه ادبی همه معادلات به هم ریخت. بسیاری از منتقدان باور دارند که آکادمی امسال نویسنده‌ای موجه‌تر در دنیای ادبیات را به عنوان برگزیده انتخاب می‌کند تا این‌گونه کمی از حواشی سال گذشته کم کند؛ گزینه‌ای که در اذهان صاحب‌نظران و علاقه‌مندان دنیای ادبیات منطقی‌تر باشد.
 
از نگوگی واتینگو، نمایشنامه‌نویس کنیایی به عنوان بخت اول این جایزه نام برده می‌شود. نام اون کو، نویسنده ژاپنی که بخش زیادی از زندگی خود را در تبعید به سر برده نیز به عنوان رقابی سرسخت برای واتینگو مطرح می‌شود. نوشته‌های واتینگو بیشتر سیاسی بوده و پیش از این برنده جوایزی چون «من بوکر» شده است و از فینالیست‌های جایزه مهم «جایزه بین‌المللی نوستادت» نیز بوده است. وی در دانشگاه ییل آمریکا درس خوانده و سپس در همان جا مشغول به تدریس شده است. نخستین کتاب او تحت عنوان «کودک، گریه نکن» اولین داستان انگلیسی زبانی است که توسط یک ناشر شرق آفریقایی منتشر شده است.
 
البته نباید از کنار نام مارگارت آتوود، نویسنده کانادایی در این فهرست به سادگی گذشت. نوشتن کتابی مثل «سرگذشت ندیمه» در عصری که فردی چون «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکاست، بسیار جذاب است. سریالی که از روی کتاب «سرگذشت ندیمه» ساخته شده توانست همه جوایز «اِمی» را دِرو کند و همین آتوود را دوباره در مرکز توجه‌ها قرار داد. البته کانادایی بودن نویسنده به ضرر او خواهد بود، زیرا آلیس مونرو دیگر نویسنده کانادایی چهار سال پیش برنده این جایزه شد و این شانس کانادایی‌ها را کاهش می‌دهد.
 
بسیاری نیز معتقدند هاروکی موراکامی، نویسنده ژاپنی آثاری چون «کافکا در کرانه» امسال نیز از شانس زیادی برخوردار نیست اما جایگاه موراکامی در دنیای ادبیات غیرقابل‌انکار است و نامزد شدن او در سال‌های مختلف نشان از محبوبیت این داستان‌نویس در دنیا دارد، بنابراین باید برای او شانس زیادی قائل شد. داستان‌های او تاکنون به 50 زبان دنیا ترجمه شده و جوایز مختلف ادبی را برای نویسنده ژاپنی به ارمغان آورده است.
 
آموس اوز، نویسنده‌ اهل رژیم صهیونیستی نیز چهارمین نویسنده‌ای است که شانس دریافت این جایزه را دارد. او تاکنون برنده بسیاری از جوایز مهم دنیای ادبیات از جمله «گوته»، «لژیون دونور»، «فرانتس کافکا» شده و یکی از مهم‌ترین نویسندگان زنده دنیا است. اوز تاکنون 14 کتاب منتشر کرده که دو کتاب «داستان عشق و تاریکی» با کارگردانی و بازیگری «ناتالی پورتمن» به اقتباسی سینمایی تبدیل شده است.
 
جان لو کاره، نویسنده بریتانیایی آثار جاسوسی، کولم توبین، و فیلیپ راث نیز شانس دریافت این جایزه را با نسبتی کمتر به چهار نفر دیگر دارند.
 
طبق آمار تاکنون هیچ کس نتوانسته برنده جایزه نوبل ادبیات را درست حدس بزند و داوران هر سال علاقه‌مندان به این جایزه را شگفت‌زده کرده‌اند، بنابراین باید منتظر ماند و دید فردا کدام یک از این گزینه‌ها جایزه نوبل را با خود به خانه خواهند برد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها