دوشنبه ۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۳
خیانت‌های همسر آگاتا کریستی دلیل خلق خانم مارپل

آگاتا کریستی، نویسنده مطرح آثار جنایی با خلق شخصیت «خانم مارپل» انقلابی در دنیای ادبیات پلیسی ایجاد کرد. حال کتاب «آگاتا کریستی و خانم مارپلِ رند» که چندی پیش در انگلستان منتشر شده، فاش می‌کند که خیانت‌های همسر اول کریستی موجب خلق این کارگاه محبوب شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از دیلی‌میل، پیتر کیتینگ در کتاب «آگاتا کریستی و خانم مارپلِ رند» ادعا می‌کند که ملکه جنایت پس از مشکلات فراوانی که با همسر اولش، آرچی کریستی داشت شخصیت خانم مارپل را خلق می‌کند.
 
خیانت‌های همسر کریستی در نهایت به جدایی این دو در سال 1928 انجامید. کریستی هیچ‌وقت در مصاحبه‌هایش درباره بی‌وفایی همسرش سخن نگفت، اما پاراگراف‌های زیادی درباره عشق و خیانت نوشت. در داستان‌های او بسیاری از قتل‌ها به دلیل جاذبه جنسی رخ می‌دهد. ماجراهای پلیسی کریستی پر از مردان و زنانی است که به دلیل زیبایی زیاد به هم جذب شده، رفتارهای افراطی از خود بروز داده و به افراد مظلوم و بی‌گناه اطراف خود بی‌تفاوت می‌شوند.
 
کیتینگ معتقد است حسادت، خفت و ناراحتی از احساساتی بود که کریستی پس از خیانت‌های همسرش دچار آن‌ها شد و پس از آن با داستان‌های زیادی روبه‌رو می‌شویم که خانم مارپل از عاشقان بی‌وفا، روابط سطحی، طلاق، و سختی اعتماد به خواستگاران برای خواننده روایت می‌کند.
 
جین مارپل در واقع تصویر آرمانی آگاتا کریستی از یک زن خوب است و عقاید خود نویسنده از زبان خانم مارپل بیان می‌شود. تنها تفاوت این دو در نحوه تشکیل زندگی خانوادگی است. مارپل تصمیم می‌گیرد تنها زندگی کند و به کسی دل نبندد اما خود کریستی برای بار دوم با مکس مالوین، باستان‌شناس انگلیسی ازدواج کرده و رابطه‌ای را برقرار می‌کند که اصلاً از ویژگی‌های روابط زناشویی برخوردار نبود. این دو مانند دو دوست یا حتی خواهر و برادری مهربان تا آخر عمر آگاتا کریستی در کنار هم زندگی کردند و به نظر می‌رسد اتفاقات ازدواج اول کریستی سبب شد او به همین رابطه آرام و بی‌دردسر و حتی بدون جاذبه راضی شود.
 
«آگاتا کریستی و خانم مارپلِ رند» به خواننده یادآوری می‌کنند که خالق «قتل در قطار سریع‌السیر شرق» از تخیل تاریک و خطرناکی برخوردار بود و در تمام زندگی در پی کشف این بخش از ذهن خود بود. کریستی در قرن بیستم داستان‌های جنایی-پلیسی می‌نوشت. این در حالی است که در همان دوره جیمز جویس و تی. اس. االیوت در حال تجربه اُسلوبی جدید در ادبیات بودند. جویس با نوشتن «اولیس» و الیوت با نگارش «سرزمین هرز» قانون‌های ادبی پیشین را در هم شکستند و قطعاً آگاتا کریستی نیز با حضور در مسیری متفاوت از این دو شکلی جدید به داستان‌های جنایی می‌داد. معماهای روانشناسانه و تأثیرگذار او با محوریت هرکول پوآرو و خانم مارپل سال‌ها ذهن خوانندگان و حتی بینندگان اقتباس‌های تلویزیونی را به خود مشغول کرده است و بی‌شک در آینده‌ای نزدیک او نیز در رده نویسندگانی چون جویس و الیوت به عنوان یکی از تأثیرگذارترین نویسندگان دوره خود شناخته خواهد شد.
 
آگاتا کریستی خالق آثار جنایی چون «دشمن مخفی»، «راز قطار آبی»، «قتل در قطار سریع‌السیر شرق»،  «مرگ بر روی نیل»، «مصیبت بی‌گناهی»، «و سرانجام هیچ‌کس باقی نماند»، «جنایت خفته» و «اولین پرونده‌های پوآرو» است. او در سال 1976 میلادی و در سن 85 سالگی دار فانی را وداع گفت. آثار او پس از سال‌ها همچنان در میان خوانندگان و در بازار کتاب محبوب است و اقتباس‌های تلویزیونی و سینمایی زیادی از روی کتاب‌های جنایی‌اش تولید شده است. تقریباً همه آثار وی به زبان فارسی نیز ترجمه شده و در بازار کتاب ایران موجود است.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها