پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰
​10 کتاب برتر حوزه فناوری پیشرفته

لزلی برلین، مورخ آرشیو دره سیلیکون، منطقه‌ای در کالیفرنیا که بسیاری از شرکت‌های مطرح انفورماتیک جهان در آن قرار دارند، کتاب‌هایی را معرفی کرده که نشان می‌دهد تکنولوژی آمریکا چگونه به این سطح رسیده و به کجا قرار است برسد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، تکنولوژی آن چنان به تمام سطوح زندگیمان نفوذ کرده که تصور زندگی بدون آن غیر ممکن است. گاردین در گزارشی 10 کتاب برتر این حوزه را انتخاب کرده که شما را به خواندن آن دعوت می کنیم.

-« از رزرو هواپیما تا سونیک» - نویسنده: مارتین کمپبل-کلی
نرم‌افزارها باعث می‌شوند تلفن‌های ما جادویی به نظر برسند. آمازون، گوگل، توئیتر و فیس‌بوک شرکت‌های نرم‌افزاری هستند که بیش از نیمی از شرکت‌های جدید این روزها رویشان سرمایه‌گذاری می‌کنند. کتاب کمپبل-کلی تاریخ این صنعت را ترسیم می‌کند. او با توصیفی جذاب از یک روز معمولی و تعاملش با نرم‌افزار‌ها (در کامپیوتر، درست کردن قهوه، دستگاه خودپرداز و ...) آغاز می‌کند و بعد خواننده را به نقطه پیدایش نرم‌افزار در سیستم رزرو هواپیما در دهه ۱۹۵۰ می‌برد.

-«تنها خیالاتی‌ها زنده می‌مانند » - نویسند: اندی گروو
جامع‌ترین راهنما از گروو، یکی از بزرگ‌ترین مدیران صنعت تکنولوژی، درباره چگونگی تبدیل تکنولوژی به کسب‌و‌کار. گروو که در سال ۲۰۱۶ از دنیا رفت، مدیر عامل موفق و بانفوذ اینتل، کمپانی پیشگام در تولید میکروچیپ، بود. او توضیح می‌دهد که چگونه شرکت را هدایت و کار گروهی را در میان کارکنان تقویت کرد.

- «جِننتِک: آغاز بیوتکنولوژی» - نویسنده: سالی اسمیت هیوز
فناوری پیشرفته بسیار فراتر از تراشه‌ها، کامپیوترها و نرم‌افزارهاست. کتاب هیوز که بر اساس تاریخ شفاهی و مستندات اولیه نوشته شده، نشان‌دهنده پیشرفت یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های بیوتکنولوژی دره سیلیکون یعنی جِننتِک است. داستانی جذاب از همکاری‌ها و شانه‌ خالی‌کردن‌ها در میان دانشگاهیان، دانشمندان و سرمایه‌گذاران.

- «داستان عاشقانه واقعی بسیار غم‌انگیز» - نویسنده: گری استینگرت
داستان این کتاب که در سال ۲۰۱۱ منتشر شده، در آینده نزدیک اتفاق می‌افتد و بیشتر شبیه یک طرح ژنتیکی است تا داستان تخیلی. شخصیت‌‌های داستان هرگز جدا از آپارات‌هایشان نیستند، دستگاه‌های الکترونیکی که به دور گردنشان می‌بندند. این دستگاه درباره مردم و مکان‌هایی که فرد با او روبه‌رو می‌شود به او می‌گوید و البته این اطلاعات در اختیار دولت هم قرار می‌گیرد. باید امیدوار باشیم پیش‌بینی‌های استینگرت در این کتاب در آینده در انتظارمان نباشد.

- «ماشین رویایی: جی‌سی‌آر لیک‌لایدر و انقلابی که کار با کامپیوتر را شخصی کرد» - نویسنده:مایکل والدراپ
کتاب والدراپ در حقیقت دو کتاب در یک کتاب است؛ تاریخچه تولد اینترنت و کار فردی دوسویه با کامپیوتر. لیک‌لایدر کسی بود که چشم‌انداز فناوری قرن بیستم را خیلی زود و در دهه ۱۹۵۰ دید و مصرانه خواستار کامپیوترهایی با کاربری آسان شد که می‌توانستند به یکدیگر متصل شوند.

-  «روح یک دستگاه جدید» - نویسنده: تریسی کیدر
توصیفی کلاسیک از تلاش‌های دیتاجنرال برای ساخت مینی‌کامپیوتر‌های ۳۲ بیتی در آینده. کامپیوتر و شرکت، هر دو از یادها رفته‌اند اما کتاب با اینکه سال‌ها پیش از آنکه کلمه «فناوری پیشرفته» وارد فرهنگ عامه شود، نوشته شده، یکی از بهترین گزارش‌ها از زندگی در یک شرکت فناوری پیشرفته است.

 - «نیورومنسر» - نویسنده: ویلیام گیبسون
یکی دیگر از آثار کلاسیک و البته علمی تخیلی. آن زمان توصیف گیبسون از فردی که از جایی به نام فضای سایبری که در آن مردم به یک شبکه کامپیوتری جهانی متصل می‌شدند تا واقعیت شبیه‌سازی‌شده را تجربه کنند، تبعید شده بود، فانتزی محض بود. امروز البته این ایده‌ها به نوعی به واقعیت تبدیل شده‌اند. فیلم ماتریکس که در سال ۱۹۹۹ ساخته شد نیز مدیون شاهکار گیبسون است.

-«آتش در دره: ساخت کامپیوتر شخصی» - نوشته: پال فریبیگر و مایکل سوانی
منظور از دره در عنوان این کتاب دره سیلیکون است، اما فریبیگر و سوانی داستانی بسیار جامع‌تر برای ما تعریف می‌کنند که با موتور متفاوت چارلز بابیج در دهه اول قرن نوزدهم آغاز می‌شود. شرکت‌های معروف اینجا هستند؛ شناخته‌شده‌تر از همه، اپل، اما هدیه اصلی کتاب یادآوری اکوسیستم کلاب‌ها، روزنامه‌ها و مجلات، جلسات مبادله فنی و جلسات فرعی است که باعث رشد و توسعه کامپیوترهای شخصی شده است.

- «تاریخ بنیادی بازی‌های ویدئویی: از پونگ تا پوکمون» - نویسنده: استیون ال‌کنت
در حال حاضر صنعت بازی‌های ویدئویی از صنعت فیلم بزرگ‌تر است. اما ریشه‌های آن در دنیای مشکوک قمار،‌ پین‌بال و ارتباطات مافیاییِ احتمالی است. کتاب کنت باید با تحلیل‌های علمی بیشتری تکمیل شود، و از آن کتاب‌هایی است که باید به‌روزرسانی شود.

- «کار بیشتر برای مادر: طنز تکنولوژی خانگی از جلوی شومینه تا مایکروویو» نوشته: روت شوارتز کاون
نگاهی عالی و دقیق به اینکه چگونه رسیدگی به کارهای خانه در طول دو قرن صنعتی‌شدن به وظیفه زن‌ها تبدیل شده است. بحث اصلی کاون این است که با پیشرفت تکنولوژی تمیزکاری، جای کارهایی که مردان و پیشخدمت‌ها انجام می‌دهند عوض شده و همزمان استانداردهای تمیزی بالاتر رفته است. نتیجه؟ مقدار زمانی که زن‌ها صرف تمیزکاری می‌کنند ثابت مانده و حتی بیشتر هم شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها