یکشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۳
کتاب‌های پیشنهای دو میلیاردر آمریکایی برای مجمع جهانی اقتصاد

مجمع جهانی اقتصاد که از سال ۱۹۷۱ میلادی، رهبران اقتصادی جهان و سرمایه‌داران را در شهر داووس سوئیس گرد هم می‌آورد، فهرستی از کتاب‌های پیشنهادی دو مهمان همیشگی خود؛ بیل گیتس و مارک زوکربرگ را ارائه داده که اتفاقاً خوره کتاب نیز هستند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین - بیل گیتس، موسس ماکروسافت و مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیس‌بوک فهرستی از بهترین کتاب‌هایی که در سال 2017 میلادی خوانده‌اند را برای مطالعه به رهبرای سیاسی و اقتصادی که برای مجمع جهانی اقتصاد این روزها در شهر داووس سوئیس گردهم آمده‌اند پیشنهاد کرده‌اند. این فهرست عمدتا شامل آثار داستانی و غیرداستانی غنی است، اما یک کتاب علمی-تخیلی به نام «مسئله سه جسم» از نویسنده چینی، لیو سیکشین نیز در آن دیده می‌شود.

گیتس و زوکربرگ که دومین و چهارمین فرد ثروتمند جهان‌اند، خواندن را کلید موفقیت خود می‌دانند. گیتس هر شب حداقل یک ساعت کتاب می‌خواند. زوکربرگ در کتاب خواندن به اندازه گیتس سریع نیست، اما در سال ۲۰۱۵ هدفش این بود که هر دو هفته یک‌بار حداقل یک کتاب بخواند.

آنها هر دو اتفاق نظر درند که «فرشتگانِ محافظ وجود ما» کتاب ۸۰۰ صفحه‌ای استیو پینکر، روانشناس هاروارد، کتابی است که باید خوانده شود. به استدلال این کتاب اگرچه احساس می‌کنیم دنیا خطرناک‌تر شده، اما با نگاه عمیق‌تر به تاریخ بشر می‌بینیم که در واقع خشونت کاهش یافته‌است. وقتی گیتس برای نخستین بار در توئیتر خود درباره این کتاب نوشت: «تاثیر‌گذارترین کتابی که تا به حال در تمام عمرم خوانده‌ام» نام این کتاب به یکباره به بالای جدول کتاب‌های آمازون رسید. گیتس گفت: «پینکر نشان داد که دنیا چگونه در حال بهتر شدن است. به نظر مسخره می‌آید، اما واقعیت دارد. حالا ما در صلح‌آمیزترین دوران بشریت هستیم. این مهم است، چرا که وقتی فکر کنیم دنیا در حال بهبود است، می‌خواهیم این پیشرفت را بین انسان‌ها و جاهای بیشتری گسترش دهیم. این به معنی نادیده گرفتن مشکلاتی که با آنها روبه‌رو هستیم نیست. تنها به این معنی است که باور کنید آنها قابل حل هستند.»

زاکربرگ نیز این کتاب را برای باشگاه کتاب فیس‌بوک خود انتخاب کرده بود. کتاب‌هایی که او انتخاب می‌کند بیشتر به پرفروش‌ترین‌ها تبدیل می‌شوند. او گفت: «ما در این کتاب می‌بینیم که چرا خشونت در طول تاریخ پیوسته در حال کاهش بوده و چگونه می‌توانیم این روند را ادامه دهیم.»این کتاب می‌تواند برای ۲۵۰۰ نفر از رهبران جهان، مدیران اقتصادی و سرمایه‌داران که در مجمع جهانی اقتصاد شرکت می‌کنند، مفید باشد چرا که امسال موضوع این مجمع «ایجاد یک آینده مشترک در یک دنیای متلاشی» است.

امسال در میان ۴۰ رهبر جهان که در این اجلاس شرکت می‌کنند، دونالد ترامپ نیز خواهد بود که نخستین رئیس جمهور آمریکا پس از بیل کلینتون است که به داووس می‌رود. هرچند او یک کتاب‌خوان واقعی نیست.
 

گیتس همچنین «ژن: تاریخچه‌ای خودمانی» از سیدارتا موکرجی، تومورشناس فارغ‌التحصیل آکسفورد، هاروارد و استنفورد را پیشنهاد می‌دهد. گیتس می‌گوید: «موکرجی این کتاب را برای مخاطب عام نوشته، زیرا می‌داند ما به شدت تحت تاثیر فن‌آوری‌های جدید ژنوم هستیم.»

زاکربرگ «مسئله سه جسم» را به عنوان یک زنگ تفریح سرگرم‌کننده در میان کتاب‌های اقتصادی و علوم اجتماعی فهرست خود معرفی می‌کند.

جیمز دونت، بنیان‌گذار کتاب‌‌فروشی‌های دونت و مدیر واترسونز می‌گوید: «بسیار خوشحالم که فهمیدم بزرگان نیز کتاب‌های علمی-تخیلی را دوست دارند. این فهرست شامل بهترین کتاب‌های غیرداستانی چند سال اخیر بود. «انسان خردمند: تاریخ مختصر بشر» از یووال هرری، سال گذشته بهترین کتاب واترسونز شد. به علاوه می‌توانید کتاب‌های «ژن» «فرشتگانِ بمحافظ وجود ما» و «نظم جهانی» را روی پیشخوان کتاب‌های غیرداستانی تمام کتابفروشی‌های ما دید.

الیف شافاک، داور سال گذشته جایزه بین‌المللی من‌بوکر، می‌گوید: « گیتس و زاکربرگ با ارائه فهرست خود به مجمع جهانی اقتصاد، پیامی بسیار مثبت و سازنده فرستادند. در دنیایی که متاسفانه بسیاری از سیاستمداران، رهبران اقتصادی و رهبران جوامع اجتماعی، مشخصا کتاب نمی‌خوانند و دنیایی که در آن گفتن حقیقت به مراتب دشوارتر است، بسیار مهم است که در حمایت از کتاب، آزادی بیان، دانش و تخیل سخن بگوییم. گرچه متعجبم که چرا در چنین فهرست متنوعی خبری از نویسندگان زن نیست. واقعا امیدوارم امسال کتاب‌های نویسندگان زن را بیشتر بخوانند.»

مجمع جهانی اقتصاد یکی از سازمان‌های بزرگ اقتصادی سوئیس است که سالانه بیش از ۸۰ میلیون درآمد دارد و هر سال در ماه ژانویه اقتصاددانان، سیاستمداران، صاحبان سرمایه و نظریه‌پردازان را در داووس گرد هم می‌آورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها