چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۸
مارگارت آتوود: مردان باید کتاب‌هایی بخوانند که رفتارهای اجتماعی را آموزش می‌دهد

مارگارت آتوود، نویسنده شهیر کانادایی روز گذشته گفت مردان باید آثاری را بخوانند که به آنها بیاموزد چگونه در موقعیت‌های اجتماعی مختلف رفتار درستی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، مارگارت آتوود، نویسنده داستان «سرگذشت ندیمه» در مصاحبه با بی‌بی‌سی درباره جنبش اخیر زنان تحت عنوان «من هَم» اعلام کرد باید تغییراتی در سه بخش مختلف قوانین دادگاه، مؤسسات و سازمان‌های بزرگ، و همچنین رفتارهای اجتماعی در مردان انجام شود.
 
پیش از این آتوود جنبش مستقل زنان را نشانه سیستم قضایی ناکارآمد خوانده و هشدار داده بود «تشکیل چنین جنبش‌هایی موقتی ممکن است در آینده تبدیل به عادتی غلط و حتی به خشونت‌های اجتماعی کشیده شود.»
 
آتوود در مصاحبه جدیدش کتابخوانی برای مردان را لازم می‌داند و می‌گوید: «در سال‌های گذشته کتاب‌های زیادی درباره آداب و رفتارهای اجتماعی در کتابفروشی‌ها موجود بود اما حالا به نظر می‌آید محبوبیت این آثار کاهش یافته است. دهه 50 میلادی پر از این آثار بود. به نظر من این آموزه‌ها به مردان کمک می‌کند یاد بگیرند در موقعیت‌های اجتماعی مختلف درست رفتار کنند تا کمپین‌های چون «من هَم» در میان زنان شکل نگیرد.»
 
در عین حال آتوود معتقد است خودش، که حالا 78 سال سن دارد، صلاحیت نگارش کتاب‌هایی درباره آداب اجتماعی را ندارد و این کار را باید به جوان‌ها سپرد. «تشکیل کمیپن «من هَم» نشان می‌دهد مشکلی در جامعه وجود دارد اما تشکیل چنین گروه‌هایی نباید به یک هدف در اجتماع تبدیل شود زیرا در بلندمدت کارساز نخواهد بود و باید از آن تحت شرایطی خاص به عنوان راه‌حلی کارگشا مورد استفاده قرار گیرد.»
 
مارگارت آتوود یکی از نویسندگانی بود که در سال 2016 در حمایت از استیو گالووی نامه‌ای امضا کرد و در آن خواستار توقف قضاوت‌های نادرست و حق تشکیل دادگاه و دفاع از خود در هر جامعه‌ای سخن گفت. استیو گالووی، یکی از استادان دانشگاه بریتیش کلمبیا به رفتار نادرست با دانشجویان دختر متهم بود. امضای این نامه سبب شد بسیاری از زنان به آتوود انتقاد کنند و رفتارش را به عنوان نویسنده داستانی چون «سرگذشت ندیمه» غیرقابل‌قبول بخوانند.
 
«سرگذشت ندیمه» داستانی است که به دلیل تلاش برای ستاندن حق زن‌ها از جامعه‌ای مردانه بسیار مورد توجه قرار گفت. داستان پادآرمان‌شهری که پس از ترور رئیس‌جمهور «ایالات متحده آمریکا» به ضرب گلوله و به قتل رساندن همه اعضای کنگره انقلابی در کشور رخ می‌دهد. قانون اساسی رسمی کشور لغو می‌شود و حکومتی تمامیت‌خواه و مسیحی به نام «گیلاد» شکل می‌گیرد. مرزهای کشور بسته می‌شود. راه فراری وجود ندارد. زنان هدف اصلی ظلم حکومت محسوب می‌شوند و حقوق و آزادی‌های فردی آنان به شدت نقض می‌شود. آن‌ها اجازه کار در خارج از خانه، مالکیت دارایی‌های خود، و ارتباط با دیگران را طبق قانون جدید از دست می‌دهند و بر اساس وضعیت تأهل و باروری خود مورد سنجش قرار می‌گیرند.
 
آتوود در پاسخ به این اتهامات به بی‌بی‌سی گفت: «بعضی زنان معتقدند همه آدم‌ها باید با هر آنچه زنان می‌گویند موافق باشند اما من به شخصه معتقدم پذیرفتن همه نظرات یک گروه یا جنس خاص کار اشتباه و خطرناکی است. قبول دارم مردان باید رفتارهای اجتماعی را بیاموزند اما این بدان معنا نیست که همیشه حق با زنان است.»

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • safiremovafaghiat@yahoo.com ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
    آفرین به آتوود که مثل زنای دیگه یکسویه به کمپین می تو نگاه نمیکنه. با اینکه سرگذشت ندیمه رو هم نوشته هاا. جالب بود

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها