سه‌شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۷
از گران‌ترین جریمه دیرکرد کتاب تا کتابخانه آینده اسلو

روزنامه دیلی میل در گزارشی متفاوت از کتابخانه‌های جهان به آمار و ارقامی اشاره می‌کند که خواندن آن برای علاقمندان به کتاب و کتابخوانی جالب است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روزنامه دیلی‌میل - قدمت کتابخانه در جهان به دوران کهن و قرن‌ها پیش از میلاد مسیح می‌رسد. نخستین سنگ بنای کتابخانه را سران و زمامداران کشورها، نه به قصد و نیت صرفاً ایجاد کتابخانه، بلکه به‌خاطر حفظ و نگهداری اسناد و گزارش‌های مخصوص و محرمانه پایه‌گذاری کردند.
کتابخانه‌های بسیاری امروزه در اقصی نقاط جهان وجود دارند که حاوی ذخایر ارزنده‌ای از دانش و اندوخته‌های بشریت هستند که البته ناگفته نماند که هر کدام دارای تاریخچه و داستان‌های خاص خود است که شنیدن آن خالی از لطف نیست.

روزنامه دیلی‌میل در گزارشی جالب خواندنی‌هایی از کتابخانه‌های بزرگ جهان جمع ‌آوری کرده است. این روزنامه در تیتر گزارش خود از سوالاتی درباره محل درس خواندن هری‌پاتر، بزرگترین جریمه دیرکرد کتاب، اسرار مخفی کتابخانه واتیکان و گنجینه‌های کتابخانه‌ای مطرح کرده است و جواب این سوالات را در قالب گزارش خود آورده است.

دیلی‌میل در ابتدای گزارش خود به صورت آماری محبوب‌ترین نویسندگان انگلیسی زبان را ذکر کرده است که در بین سال‌های 2000 تا 2010 میلادی در کتابخانه‌های این کشور کتاب‌هایشان خوانده شده است. بر اساس این آمارها ژاکلین ویلسون، محبوب‌ترین نویسنده انگلیسی‌ها بوده است که کتاب‌هایش در طول این سال‌ها 16میلیون بار از کتابخانه‌های بریتانیا امانت گرفته شده است. دانیل استیل 14میلیون، کاترین کوکسون 14 میلیون، ژوزفین کاکس 13میلیون، جیمز پترسون 11میلیون، ار.ال. استاین 10میلیون، مایک اینکپن 10 میلیون، جنت و آلن آلبرگ 9میلیون، رونالد داهل 8میلیون و بالاخره آگاتا کریستی با 8 میلیون در رده‌های بعدی قرار دارند.
 

در قسمت بعدی گزارش دیلی‌میل از وجود کتابخانه‌ای موسوم به «کتابخانه آینده» خبر داده شده است که در سال 2014 توسط کیتی پترسون ساخته شد. در این کتابخانه که در شهر اسلو نروژ واقع شده است،100 کتاب مشهور از 100 نویسنده مطرح دنیا برای نسل‌های بعدی نگهداری می‌شود که هیچ کس حق ورود به این مکان را ندارد. مارگارت اتوود، اولین نویسنده‌ای بود که یکی از کتاب‌های دست نویسش را به این کتابخانه اهداء کرد. هیچ کس نمی‌داند این 100 کتاب از چه ژانری هستند. این مکان به دستور مقامات دولتی مهروموم شده و قرار است در سال 2114 میلادی برای بازدید بازگشایی شود.

در ادامه گزارش غنی‌ترین کتابخانه‌های دنیا به صورت آمار آورده شده است که کتابخانه ملی کنگره آمریکا در راس آن قرار دارد. این کتابخانه با 162میلیون جلد کتاب بیشترین کتاب را در میان کتابخانه‌های جهان دارد. کتابخانه بریتانیا با 150 میلیون، کتابخانه اوتاوا کانادا با 54 میلیون، کتابخانه عمومی شهر نیویورک با 53 میلیون و کتابخانه دولتی روسیه با 44میلیون کتاب در رده‌های بعدی قرار دارند.
 

بر اساس این گزارش شایع شده است که کلیسای واتیکان دارای بزرگترین آرشیو کتاب‌ و تصاویر غیراخلاقی در جهان است که از آن با عنوان «دوزخ» نام برده می‌شود. کتابخانه واتیکان بارها وجود چنین آرشیوی را انکار کرده است.

روزنامه دیلی میل در بخش دیگری از گزارش خود به استادان مسلم کتابخانه یا همان کتابداران معروف دنیا اشاره کرده است که مقام اول آن به فیلیپ لارکین، یکی از بزرگترین شاعران قرن بیستم اختصاص دارد. لارکین حدود 30 سال در کتابخانه «براینمور جونز» دانشگاه هال کار کرد. در رده‌های بعدی جیاکومو کازانوا، لوئیس کارول، ادگار هوور و مائو زدونگ قرار دارند. در این گزارش کتابخانه قرویین شهر مراکش، قدیمی‌ترین کتابخانه فعال دنیا معرفی شده است که تاریخ ساخت آن به سال 859 پس از میلاد برمی‌گردد.
 

یکی از مطالب جالب این گزارش جریمه 300هزار دلاری کتاب امانت گرفته شده توسط جرج واشینگتن، اولین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا است. واشنگتن در سال 1789 کتابی با موضوع حقوق از کتابخانه شهر نیویورک به امانت گرفت که 221 سال بعد یعنی در سال 2010 توسط یکی از کارمندان کاخ سفید به این کتابخانه بازگردانده شد که البته مسئولان کتابخانه از جریمه 300 هزار دلاری صرف نظر کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها