چهارشنبه ۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۳
شغلی به نام نویسندگان کرایه‌ای / آنها می‌نویسند شما مشهور می‌شوید!

نوشتن شرح حال افراد مشهور توسط نویسندگان کرایه‌ای قدمت بیشتری نسبت به انواع دیگر دارد ولی در سال‌های اخیر نوشته‌های کرایه‌ای رمان‌ها بیداد می‌کند چون مردم نسبتاً مرفه‌تر دوست دارند داستان های خود را چاپ کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از فوربس، سایه‌نویس یا نویسنده در سایه (Ghostwriter) چند سالی است که به خصوص در کشورهای غربی رواج پیدا کرده است. این نویسندگان کرایه‌ای افرادی هستند که اثری نوشتاری مانند کتاب، مقاله، داستان و گزارش را به صورت رسمی و قانونی به نام کسی دیگری می‌نویسند. در میان مشاهیر، مدیران و رهبران سیاسی، مرسوم است که سایه‌نویس‌ها را به خدمت می‌گیرند. آن‌ها جهت ویراستاری یا نوشتن نسخه پیش‌نویس زندگی‌نامه، مقاله و دیگر گونه‌های نوشتاری استخدام می‌شوند. نوشتن شرح حال افراد مشهور توسط نویسندگان کرایه‌ای قدمت بیشتری نسبت به انواع دیگر دارد ولی در سال‌های اخیر نوشته‌های کرایه‌ای رمان‌ها بیداد می‌کند چون مردم نسبتاً مرفه‌تر دوست دارند داستان های خود را چاپ کنند تا بقیه بخوانند و به خاطر همین از این نویسنده‌های ماهر برای پیاده کردن داستان خود به صورت نوشتار استفاده می‌کنند.
 
 جنیفر باناش مدیر گروه نویسندگی خلاقانه یکی از این نویسندگان رسمی در سایه است که نزدیک به 15 سال به این شغل مشغول بوده است. کتاب‌های نوشته شده توسط او برای مشاهیر و افراد ثروتمند بارها در لیست کتاب‌های پرفروش نیویورک تایمز دیده شده است. وی می‌گوید سال‌ها پیش چنین امری کمی غیرمعمول بود و افراد به صورت مخفیانه با ما قرارداد می‌بستند ولی حالا نویسندگان کرایه‌ای به طور کاملاً رسمی و قانونی اقدام به نوشتن کتاب برای دیگران می‌کنند.
 
مشتری‌های کتاب‌های اینگونه نویسندگان کرایه‌ای آنقدر زیاد هستند که موسسات بسیاری برای نوشتن و چاپ کتاب تاسیس شده است که یکی از مشهورترین آن‌ها نهاد گوتام (Gotham) است که دن گرشتاین آن را اداره می‌کند. گرشتاین خودش یکی از نویسندگان قهار سایه است که اعتقاد خاصی به شغلش دارد.




وی‌ می‌گوید همانطور که می‌دانید با ظهور شبکه‌های اجتماعی مثل فیس بوک و توئیتر این روزها همه مردم جهان بدون واسطه می‌توانند داستان‌های خود را نوشته و به اطلاع دیگران برسانند ولی بعضی نیز وجود دارند که می‌خواهند این داستان‌ها با قدرت و تاثیر بیشتری به دست دیگران برسد و در این میان نویسندگان سایه پیدا می‌شوند که چیز عجیبی هم نیست. گرشتاین اعتقاد دارد نویسندگی برای افراد دیگر کاملاً قانونی است چون نوشتن مهارتی است که همه ندارند ولی می‌توانند با پرداخت پول داستان خود را با مهارت بیشتری به دست دیگران برسانند.
 
نویسندگان سایه کتاب‌های مستند نسبت به کتاب‌های داستانی از کمیت بیشتری برخوردار هستند و تقریباً به یک تجارت رسمی تبدیل شده است. دانشمندان، دانشجویان، محققان و تمام اصناف دیگر برای ثبت اطلاعات خود نیاز به نویسندگان ماهری دارند که این روزها حتی سازمان‌های بزرگی برای آن تاسیس شده است.
 
جنیفر باناش می‌گوید مشتری‌ نویسندگان سایه برای نوشتن کتاب‌های داستان از تمام اقشار هستند. آن‌ها تنها پول بیشتری دارند و دوست دارند داستان شخصی‌شان به روشی کاملاً ادبی منتشر شود. آن‌ها در اصل مهارت نوشتن این نویسندگان سایه را می‌خرند و شاید این مسئله در قدیم غیرمعمول بوده ولی حالا تبدیل به یک تجارت شده است. آن‌ها رویاهای خود را برای نویسندگان تعریف می‌کنند و انتظار دارند این رویاها به داستان تبدیل شود. نکته جالب‌تری که باناش درباره آن صحبت می‌کند گرایش طبقه متوسط و کم درآمد به این روش نویسندگی است. افراد طبقه متوسط برای رسیدن به شهرت داستان‌های خود را به واسطه نویسندگان سایه منتشر می‌کنند تا شاید بتوانند به شهرت برسند و حتی بعضی انتظار دارند که داستان آن‌ها تبدیل به فیلم‌های هالیوودی شود.
 
به گفته دکتر باناش موسسه گوتام در حال حاضر شبکه‌ای گسترده از حدود 2هزار نویسنده، ویراستار و کارشناس نشر کتاب که بزرگترین موسسه آمریکایی است که هیچ نامی از آن‌ها در کتاب‌ها یا مجلات وجود ندارد چون آن‌ها برای نوشتن هر کلمه مبلغ هنگفتی می‌گیرند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها