پنجشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۰
کمک دو میلیون دلاری فیلیپ راث به کتابخانه زادگاهش

فیلیپ راث، رمان‌نویس آمریکایی، بیش از 2 میلیون دلار از دارایی خود را قبل از مرگش به کتابخانه شهر زادگاه خود بخشیده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از وال‌استریت ژورنال‌- پیش از این اعلام شده بود که فیلیپ راث، نویسنده آمریکایی، 7 هزار جلد کتاب از مجموعه شخصی خود را به کتابخانه عمومی شهر نیوآرک بخشیده است. اما حالا مشخص شده که این تنها هدیه‌ای نبوده که نویسنده آمریکایی به کتابخانه زادگاه خود اهدا کرده  است.

راث 22 مه 2018 درگذشت و به‌رغم سال‌ها زندگی در نیویورک همواره دلبستگی خود را نسبت به شهر نیوآرک،  شهری که در آن متولد و بزرگ شده بود حفظ کرد. نیوآرک بزرگترین شهر ایالت نیوجرسی در شرق آمریکاست و حدود 280 هزار نفر جمعیت دارد.

وال‌استریت ژورنال گزارش کرده که این نویسنده آمریکایی قبل از مرگش تصمیم گرفته 2 میلیون دلار از کل دارایی خود را که حدود 10 میلیون دلار تخمین زده شده به کتابخانه زادگاهش اختصاص دهد.

بلیک بیلی، نویسنده زندگی‌نامه فیلیپ راث که در دست انتشار است گفته راث امیدوار بود زادگاه خود را از فقر و فلاکت نجات دهد. او قصد داشت از این طریق نقشی در بازگرداندن نیوآرک به روزهای اوج خود داشته باشد. اهدای پول مهم‌ترین و تنها کاری بود که از او ساخته بود.

جولیا گولیر، دوست قدیمی راث نیز گفته است که این نویسنده قصد داشت نیوآرک را از این طریق احیا و برجسته کند. انگیزه دیگر راث علاوه بر کمک به ساکنان شهر نیوآرک این بود که می‌دانست رونق کتابخانه عمومی نیوآرک به رونق گردشگری ادبی و برگزاری جشنواره‌های مختلف در این منطقه منجر خواهد شد. 

هنوز مشخص نیست دیگر وارثان فیلیپ راث چه کسانی هستند. ماه پیش یکی از خانه‌های شخصی او در ایالت کنتیکت آمریکا که راث بهترین آثارش را در آن خلق کرده بود در یک حراجی به مبلغی کمتر از 3 میلیون دلار فروخته شد. 

فیلپ راث سال گذشته میلادی در سن 85 سالگی از دنیا رفت. او برنده جوایز متعددی از جمله جایزه پولیترز، جایزه کتاب ملی و من‌بوکر بین‌المللی شده بود. مدتی پیش از مرگ در بیانیه‌ای اعلام کرده بود خود را از نویسندگی بازنشست می‌کند تا بتواند روزهای باقی‌مانده عمرش را به کتابخوانی و علائق دیگرش بگذراند. 

رمان‌های متعددی از او به فارسی ترجمه شده که «زنگار بشر»، «شوهر کمونیست من»، «رئیس‌جمهور ما»، «خشم» و «یکی مثل همه» از جمله آنهاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها