شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۳
مکتب‌های ادبی ایران تا دوره پهلوی شناسایی می‌شوند

کامران پارسی‌نژاد، مسوول بخش پژوهش بنیاد ادبیات داستانی، از کمبود بودجه برای تکمیل طرح‌های این مرکز سخن گفت، اما تاکید کرد که پژوهشی با نام «ادبیات داستانی در دوره پهلوی با تکیه بر تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی» تایید شده و انجام می‌شود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پارسی‌نژاد اجرایی شدن چند طرح پژوهشی بنیاد ادبیات داستانی را به علت کمبود بودجه فعلا معوق اعلام کرد.

این پژوهشگر درباره عنوان‌بندی و تایید طرحی پژوهشی در حوزه داستان گفت: بر آنیم تا در پژوهشی با نام «ادبیات داستانی در دوره پهلوی» رویه‌های مختلف داستان‌نویسی را پی‌گیری کنیم و به این ترتیب به وجه نامکشوفی از تطور داستان ایرانی دست یابیم که حاصل تحولات در طول زمان بوده است و قطعا با در کنار هم قرار دادن الگویی مشخص به فراز و فرود روند طی شده در ادبیات داستانی کشورمان خواهیم رسید. 

پارسی‌نژاد افزود: در این طرح مهم است که تغییرات سیاسی و اجتماعی و تاریخی هر دوره توسط کارشناسان بررسی شود و از تاثیر آن‌ها بر حوزه داستان پژوهش‌هایی صورت گیرد. بر این اساس موارد مشترک در حوزه رمان و داستان استخراج شده و کنار هم قرار خواهند گرفت و زیر گروه‌های هر مکتب به دست خواهند آمد. واضح است که در این پژوهش ما مبتکر چیزی فراتر از رئالیسم یا سوررئالیسم یا رئالیسم جادویی و غیره نیستیم و به نوعی می‌خواهیم  شمایل این جریان‌ها را در ایران پی‌گیری کینم. 

وی افزود: فعلا فاز اول این پژوهش تا پایان دروه پهلوی طراحی شده است و ممکن است در صورت تامین بودجه و اجرایی شدن، پژوهش در قالب کتابی یک یا دو جلدی عرضه شود که بعد از آن بخش‌های دیگر این پژوهش یعنی از ابتدای داستان‌نویسی تا دوره مشروطه و پس از انقلاب اسلامی نیز انجام خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط