سه‌شنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۰
ترسیم پایان تاریخ در نظر فلاسفه مدرن و پست‌مدرن

علی مرادخانی،‌ عضو هیات علمی گروه فلسفه دانشگاه آزاد تهران شمال،‌ با اشاره به جدیدترین کتابش اظهار کرد: کتاب پایان تاریخ در نظر فلاسفه مدرن و پست‌مدرن به‌زودی منتشر می‌شود.-

دکتر مرادخانی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: این اثر از دو بخش عمده تشکیل شده و قرار است به‌زودی از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر شود.

وی با اشاره به محتوای این کتاب گفت: در بخش نخست این کتاب آرای هگل و فوکویاما بررسی و در بخش دوم نیز نظر پست‌مدرنیسم‌هایی نظیر ژاک دریدا،‌ ژان بودریار و همچنین مورخان صاحب‌نظر در این بحث مانند الن مانسلو‌ مطرح شده‌اند.

این محقق گفت: سابقه بررسی و بحث در حوزه پایان تاریخ به آرای هگل برمی‌گردد اما مطرح شدن این نظریه در جهان توسط فوکویاما و مقاله او بود.
 
این عضو هیات علمی گروه فلسفه دانشگاه آزاد تهران شمال همچنین با اشاره به آرای هگل و نظریات او اظهار کرد:‌ هگل فیلسوف بزرگی است؛ اگر ما در دوره جدید مثلا در قرن هجدهم تفکر کانت یا در قرن هفدهم تفکر دکارت در غرب را داریم،‌ تفکر غالب قرن نوزدهم تفکر هگل است.

مرادخانی گفت: هگل تاثیر به‌سزایی در فلسفه داشت و در واقع، تغییر عمده هگل در فلسفه به نگاه تاریخی او باز می‌گردد. در قرن هفدهم دکارت فلسفه و ریاضی را هم‌نشین می‌کند و کانت در قرن هجدهم فیزیک و فلسفه را و بالاخره هگل در قرن نوزدهم فلسفه و تاریخ را در کنار یکدیگر قرار می‌دهد که به‌نوعی همان مطالعات میان‌رشته‌ای است.

این نویسنده حوزه فلسفه گفت‌: اساسا بعد از هگل موضوعی به‌عنوان علوم انسانی مطرح می‌شود، وگرنه علوم انسانی پیش از هگل معنا نداشت و بعد از او بود که این مباحث طرح شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط