دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۳
انتشار «تاریخ اجتماعی سینمای ایران» با ترجمه محمد شهبا

نخستین جلد از مجموعه چهار جلدی «تاریخ اجتماعی سینمای ایران» اثر حمید نفیسی با ترجمه محمد شهبا منتشر می‌شود. نفیسی در این جلد به دوره نخست فیلمسازی در ایران، با نام «تولید کارگاهی» پرداخته است.-

شهبا به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: نخستین جلد از مجموعه چهار جلدی «تاریخ اجتماعی سینمای ایران» اثر حمید نفیسی به زودی با ترجمه من از سوی انتشارات مینوی خرد منتشر می‌شود. 

وی افزود: این مجموعه شامل دو هزار صفحه‌ است و دوران قبل از ورود سینما به ایران تا سال 2012 را دربرمی‌گیرد. نخستین جلد این مجموعه به دوره اول فیلمسازی در ایران که به دوره «تولید کارگاهی» مشهور است، اختصاص دارد. 

این مدرس سینما در ادامه به مباحث دیگر مجلدات این مجموعه اشاره کرد و گفت: نفیسی در دومین جلد «تاریخ اجتماعی سینمای ایران» به «دوره صنعتی شدن»، در سومین جلد به «دوره اسلامی شدن» و در نهایت در چهارمین جلد آن به «دوره جهانی شدن» سینمای ایران، می‌پردازد. 

شهبا همچنین درباره کیفیت مباحث درج شده در کتاب گفت: این مجموعه پژوهش گسترده‌ای درباره سینمای ایران است و مباحث اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در این حوزه و تاثیرات آن بر همدیگر را بسیار دقیق و آکادمیک شرح و بررسی می‌کند. جای خالی این کتاب بسیار حس می‌شد، به ویژه آن‌که تا کنون در موضوع تاریخ اجتماعی سینمای ایران هیچ کتابی منتشر نشده بود. 

این مترجم و پژوهشگر همچنین با اشاره به این‌که هم‌اکنون مشغول ترجمه دیگر مجلدات این کتاب است، گفت: حمید نفیسی این مجموعه را با دانشگاه دیوک آمریکا منتشر کرده است. لازم است بیان کنم که ترجمه و انتشار این کتاب در ایران با اجازه رسمی ناشر و نویسنده، انجام می‌شود. 

محمد شهبا فارغ‌التحصیل مقطع دکترای رشته روایت‌شناسی فیلم از از دانشگاه «ایست انگلیا» انگلستان، یکی از پرکارترین مترجمان و مولفان حوزه سینما و فلسفه سینما در ایران است.

برخی از مهم‌ترین ترجمه‌های شهبا عبارتند از «دنیای درام» نوشته مارتین اسلین، «تحلیل گفتمان در تلویزیون» نوشته نوریا لورنز-داس، «تصوير و ذهن: فيلم، فلسفه و علوم شناختی» و «راوی‌ها و روایت‌ها» هر دو نوشته گریگوری کوری، «تاملاتی در باب سینما و دین» نوشته مایکل برد و دیگران، «استادان انیمیشن» نوشته جان هالاس، «میزانسن در سینما» نوشته بیل نیکولز، «رازی در ميان نيست؛ انديشه‌هايی درباره بازيگری و تئاتر» نوشته پیتر بروک، «فیلم‌های ما و فیلم‌های آن‌ها» نوشته ساتیا جیت رای، «پدیدارشناسی و سینما» نوشته آلن کازه‌بیه، «نظریه‌های روایت» نوشته والاس مارتین و «سینما چیست» نوشته آندره بازن. 

این مترجم و مولف هم‌اکنون عضو هیات علمی دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط