سه‌شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۹
نگرش سیستمی را در یک کتاب فراگیرید

«پیچیدگی و مدیریت (نگرش سیستمی را فراموش کن)» نوشته مشترک «رالف د. استیسی»،‌ «داگلاس گریفین» و «پاتریشیا شاو» منتشر شد. لزوم بازنگری در شیوه مدیریت با توجه به شرایط جدید اقتصادی در این کتاب بررسی شده است./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ‌کتاب «پیچیدگی و مدیریت» به قلم سه نویسنده با نام‌های «رالف استیسی»،‌ «داگلاس گریفین» و «پاتریشیا شاو» از محققان «مرکز پیچیدگی و مدیریت» دانشگاه هارتفوردشر است. این کتاب به همت امیرحسین خالقی در 9 فصل به فارسی برگردان شده است. 

سه فصل نخست کتاب با عنوان‌های «آشنایی: رتق و فتق کارها در سازمان»، «پرسش کهن پایداری و تغییر» و «حرکت به سوی آینده‌ای نادانستنی» شناخته‌ می‌شود. مهمترین مباحث این سه فصل شامل شیوه‌های اندیشیدن،‌ ادعاهای نویسندگان پیچیدگی مدیریت و جانشین‌هایی برای برخی  دیدگاه‌های داروین است.

«محدودیت‌های اندیشه سیستمی: تمرکز بر آینده‌های دانستنی»،‌ «علوم پیچیدگی چگونه با آینده روبه‌رو می‌شوند؟» و‌ «پیچیدگی و پدیدار شدن منشی نوخواسته» سه عنوان‌‌ بعدی کتاب را تشکیل می‌دهند. از مهمترین مباحث این سه فصل می‌توان به روبه‌رو شدن با دست‌اندرکاری و آزادی انسان،‌ نظریه آشوب،‌ هویدا شدن آینده نهفته و سیستم‌های سازش‌پذیر پیچیده زندگی کردن برای خود اشاره کرد. 

سه فصل انتهایی کتاب با عنوان‌های «دیدگاه‌های متفاوت درباره پیچیدگی سازمانی»، «پیچیدگی و کنش انسان» و «رتق و فتق کارها در سازمان: از سیستم‌ها تا فرآیندهای پاسخگرانه پیچیده» مشخص شده و به موضوع‌هایی مانند پیچیدگی و پویایی صنایع جستاری در محدودیت‌های کنترل و سرچشمه‌های نوخاستگی،‌ کنش انسان در گفتمان غالب مدیریت تمرکز بر امر فردی و عناصر کلیدی پروژه می‌پردازد.

نویسندگان در بخشی از پیشگفتار کتاب نوشته‌اند: «می‌خواهیم ذات پاسخگرانه و دست‌اندارکارانه فرآیند‌های رابطه‌گیری انسان را برجسته سازیم و بگوییم که نمی‌توان به هیچ رو (چگونگی) تکامل آن‌ها را پیشگویی کرد. چنین رهیافتی از علوم پیچیدگی بهره‌ می‌جوید و گاه آن‌ را به شیوه‌‌های گوناگون، با روانشناسی و جامعه‌شناسی همراه می‌سازد تا طیفی فراگیر و گسترده از نظریه‌های سازمان‌های انسانی را فرارو نهد.»

رالف د. استیسی در مقام یکی از نویسندگان کتاب در بخشی از پیشگفتار با اشاره به چالش‌های اقتصادی جدید دنیای معاصر نوشته است: «امروزه با رویدادهای اقتصادی که چند سال گذشته از سر گذراندیم و وضعیت اقتصادِ جهانگیری که هم اکنون در آن به سر می‌بریم، حتی بیش از پیش به شیوه‌ای جانشین برای اندیشیدن به سازمان‌ها نیازمندیم.»

استیسی، در ادامه با بررسی اجمالی کتاب‌های مدیریتی در مقاطع مختلف تحصیلی آورده است: «در بیشتر کتاب‌های درسی، برنامه‌ریزی‌های آموزشی دانشکده‌های مدیریت بازرگانی، پروژه‌های پژوهشی در گوشه‌و‌کنار جهان و برنامه‌های مدیریت حرفه‌ای و بهبود رهبری در سازمان‌ها، پیرامون شیوه‌هایی که باید سازمان‌ها را مدیریت کرد سخن گفته می‌شود.»

کتاب «پیچیدگی و مدیریت» با شمارگان دو هزار نسخه در 353 صفحه و قیمت 13 هزار و 500 تومان به همت انتشارات علمی و فرهنگی به بازار نشر عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها