چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۰
فصلنامه «پژوهش‌های اقتصادی» به پله 49 رسید

چهل و ‌نهمین شماره فصلنامه «پژوهش‌های اقتصادی (پژوهش‌های رشد و توسعه پایدار)» با انتشار 9 مقاله با موضوعاتی چون «آزمون تاثير فناوری‌های مهارت محور بر اشتغال نيروی كار ايران» به همت پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس منتشر شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نخستین مقاله این شماره با عنوان «الگوسازی انتخاب؛ رويكردی نوين برای ارزش‌گذاری كالاهای زيست‌محيطی» را غلامعلی شیرازی و سید‌‌پرویز جلیلی‌ کامجو به‌طور مشترک تدوین کرده‌اند. 

«سنجش و ارزش‌گذاری عوامل موثر بر انتخاب مسكن با استفاده از روش انتخاب تجربی از ديدگاه خانوارهای ساكن در بافت فرسوده شهر اصفهان» عنوان دومین مقاله این فصلنامه است. نعمت‌اله اكبری، رحمان خوش‌اخلاق و سارا مردی‌ها، پژوهشگران این مقاله معتقدند: «مهمترين قدم برای اجرای موفقيت‌آميز پروژه‌های مسكن‌سازی را می‌توان تجزيه و تحليل عميق ابعاد گسترده مسكن و شناخت چگونگی رتبه‌بندی عناصر مختلف يک واحد مسكونی توسط مصرف‌كنندگان دانست.»

«كاربرد اقتصادسنجی فضايی در بررسی عوامل موثر بر صادرات محصولات كشاورزی در كشورهای عضو اكو: رهيافت داده‌های تابلويی» عنوان سومین مقاله این شماره از پژوهشنامه است که حامد نجفی علمدارلو، سيد ابوالقاسم مرتضوی و كتايون شمشادی يزدی آن‌را نوشته‌اند. اين مقاله سعی دارد تا عوامل موثر بر صادرات محصولات كشاورزی در كشورهای حوزه اكو را با استفاده از اقتصاد‌سنجی فضايی مورد آزمون قرار دهد. 

دیگر مقاله این فصلنامه با عنوان «آزمون تاثير فناوری‌های مهارت‌محور بر اشتغال نيروی كار ايران» را مصطفی‌ عماد‌زاده، كريم آذربايجانی، سعيد صمدی و مسعود صادق تحریر کرده است. 

در این مقاله به این مورد اشاره شده که فناوری‌های مهارت‌محور، بهره‌وری و بازده توليد را افزايش داده و بدين‌وسيله از تورم می‌كاهند و بر درآمدها می‌افزايند. از سوی ديگر، مهارت‌های انسانی برای اجرا، تطبيق و استفاده فيزيكی و عملی از فناوری‌های جديد و وارداتی لازم بوده و نقش مكمل آن‌را دارد.»

«كاربردی از نظريه بازی‌ها در اقتصاد اسلامی» به قلم منصور خليلی‌عراقی، الهام نوبهار و آمنه قائمی ديزجی، پنجمین مقاله این شماره است. در اين مطالعه، سعی شده است با استفاده از ابزار تئوری بازی‌ها، قاعده نفی غرر كه يكی از مهم‌ترين قواعد اقتصادی اسلام است، مورد بررسی قرار گيرد. 

«تاثير درآمدهای نفتی بر سرمايه اجتماعی در ايران»،‌ «نرخ تعرفه و فرار مالياتی در واردات ايران از شركای مهم تجاری: در سطح داده‌های 6 رقمی، بر مبنای الگوی داده‌های تلفيق»، ‌«بررسی اثر سياست‌های تامين اجتماعی بر دستمزد و اشتغال در اقتصاد ايران» و «برآورد عوامل موثر بر عرضه مسكن ايران: كاربرد مدل رشد تک‌مركزی با روش GMM» عنوان چهار مقاله پایانی این فصلنامه پژوهشی هستند. 

چهل و نهمین شماره از فصلنامه «پژوهش‌های اقتصادی (پژوهش‌های رشد و توسعه پایدار)» با شمارگان 500 نسخه در 180 صفحه، به بهای چهار هزار تومان به همت پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها