جمعه ۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۳:۰۰
«عفاف و حجاب» خواندنی شد

کتاب «عفاف و حجاب» نوشته سیدمجتبی رضوی‏‌طوسی و لیلا باقری به همت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به چاپ رسیده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نویسنده این کتاب معتقد است که «نیاز به پوشش و پرهیز از برهنگی از گرایش‌های فطری انسان است که خدای متعال آن‌ را در وجود بشر قرار داده است. حجاب از مسایلی است که بر خلاف اعتقاد احتمالی بسیاری، تنها به اسلام اختصاص ندارد، بلکه بررسی تاریخ ملل و اقوام گوناگون موید این نظر است که رعایت پوشش و پرهیز از برهنگی توسط انسان‌ها از دیرباز مورد توجه بشر بوده، هر چند که بسته به آداب فرهنگی و اجتماعی و نگرش دینی در هر عصر و دوره‌ای تفاوت داشته است. این مطلب پیش از آنکه یک مساله فقه و شرعی باشد، موضوعی بنیادی و اصلی طبیعی و اجتماعی است.» 

وی همچنین می‌نویسد:«پدیده حجاب و پوشش از سه منظر دینی، هویتی و سیاسی قابل بررسی است؛ چرا که از یک‏سو دستور اکید و صریح دین مبین اسلام و از سوی دیگر نماد فرهنگ و هویت ایرانی است و به همین خاطر است که همواره ظرفیت سیاسی شدن را داشته است. برخورد برخی نهادهای دولتی با این موضوع، بعضا با مناقشه و چالش روبرو بوده است. در همین راستا باید با آموزش صحیح و توجیه این نهادها برای برخورد مناسب و در شان ملت اسلامی توجه کافی صورت گیرد و از اعمال خودرایانه به شدت پرهیز کرد.» 

پاسخ به این پرسش که حجاب در جامعه ما از لحاظ اجتماعی، تاریخی و مذهبی چه وضعیتی پیدا کرده است و تا چه اندازه باید به آن توجه کرد، شاید تا اندازه‌ای دشوار باشد؛ ولی موضوع به اندازه‌ای برای جامعه کنونی ما حیاتی است که ناگزیر باید تمام همت و تلاش در بررسی ابعاد قضیه را به‌کار بگیریم. بر همین اساس، در این کتاب به بررسی نوع نگرش مردم شهر تهران نسبت به پدیده عفاف و حجاب پرداخته شده است.

مخاطبان در پنج فصل می‌توانند با کتاب حاضر آشنا شوند. در فصل اول علاوه بر تشریح بیان مساله و ضرورت تحقیق، اهداف و سوال‏‌های تحقیق بیان شده است. 

فصل دوم به بررسی پیشینه و مبانی نظری می‌پردازد و فصل سوم به روش‏‌شناسی تحقیق اختصاص دارد. فصل چهارم نیز به نتایج یافته‏‌ها تحقیق پرداخته و در فصل پنجم و آخر نیز نتیجه‌‏گیری بیان شده است.

کتاب «عفاف و حجاب» نوشته دکتر سیدمجتبی رضوی‏‌طوسی و لیلا باقری با شمارگان هزار نسخه، در 197 صفحه و به قیمت 60 هزار ریال از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها