دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۶
13 راه برای حرفه ای شدن در نویسندگی به روایت نویسندگان بزرگ جهان

نوشتن آسان نیست. حتی شاید بتوان گفت بسیار هم دشوار است. چرا؟ چون نوشتن درواقع همان فکر کردن است اما روی کاغذ. دیوید مک کالو،برنده پولیتزر درباره نوشتن جمله جالبی دارد: برای خوب نوشتن باید خوب فکر کرد، به همین خاطر نوشتن بسیار دشوار است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از هافینگتون پست، بسیاری از نویسندگان بزرگ همچون جوآن دیدیون (نویسنده و روزنامه نگار معروف آمریکایی) و دُن دلیلو (نویسنده و روزنامه نگار معروف آمریکایی برنده جایزه پِن و فالکنر) هدفشان از نوشتن را ، نظم بخشیدن به افکار خود عنوان کرده و روند نگارش را چیزی شبیه آشنا شدن با عملکرد ذهن خود توصیف کرده اند.

هانتر اس. تامپسون در یکی از مقاله های خود در سال 1958 نوشت: من متوجه شده ام با نوشتن می توانم چیزهایی که درباره شان می نویسم را بهتر درک کنم و آنها بسیار عینی تر از گذشته بیابم. واژه ها، صرفا ابزارند، ابزاری که اگر درست به کار گرفته شوند حتی قادرند به زندگی شما نظم و ترتیب بدهند.

اگر شما هم ، نویسنده هستید احتمالا هم به هنر خود عشق می ورزید و هم از آن نا امید شده اید. اما حتی نویسندگان بسیار با استعداد نیز گاهی اوقات می توانند از راهنمایی های بزرگان برای ارتقای قدرت تفکر خود استفاده کرده واز خلاقیت آنها بهره مند شوند. بنابراین توصیه می کنیم با ذهن نویسندگی خود، به راهنمایی های بزرگانی چون هنری میلر، زادی اسمیت و ویلیام فاکنر که در ادامه می آید توجه کرده و با کمک انها بهترین اثر خود را خلق کنید.
در ادامه برخی از راهنمایی ها، ترفند ها، خصلت ها و عادات الهام بخش نویسندگان بزرگ را ذکر کرده ایم تا با کمک آنها بتوانید همچون یک نویسنده فکر کرده و خلاقیت خود را در نگارش بهینه سازی کنید.

1- مطالعه آثار بزرگان
هانتر تامپسون به رونویسی کردن از رمان های ارنست همینگوی معروف بود. او این کار را فقط برای شناختن و فرا گرفتن واژه ها انجام می داد. او از روی رمان های "خورشید هم طلوع می کند" و" وداع با اسلحه" همینگوی یک دور کامل نوشت به امید اینکه بتواند معرفت و بینش بت ادبی خود را بیش از پیش درک کند.

2- همه چیز را با دقت مشاهده کنید
مارینا کیگان، نویسنده جوان و درخشانی بود که درست پنج روز پس از فارغ التحصیلی اش از دانشگاه ییل با نمره عالی، به شکل غم انگیزی درگذشت. آخرین نوشته وی در ییل دیلی نیوز با نام "دربرابر تنهایی"، در یک هفته پس از انتشارش بیش از 1 میلیون بار مورد بازدید قرار گرفت. با بررسی عمر کوتاه زندگی حرفه ای او شاید بتوان گفت که کیگان استاد هنر مشاهده بوده است. هنری که بزرگترین سرمایه یک نویسنده است.

وی در درخواست خود برای حضور در کلاس نگارش به شیوه اول شخص دانشگاه ییل، نوشت:
"حدود سه سال پیش شروع به نوشتن یک فهرست کردم. این فهرست ابتدا در یک دفترچه یادداشت نوشته می شد اما اندک اندک به یکی از صفحات همیشه باز واژه پرداز رایانه شخصی ام بدل شد. من نام این لیست را فهرست چیزهای جالب گذاشتم و قبول دارم که اندک اندک، تکمیل روزانه این فهرست به یکی از عادت های همیشگی من بدل شد.

من ، همه جا و همه وقت از کلاس گرفته تا کتابخانه و پیش از رفتن به رختخواب، در قطار ، هر چیزی که به نظرم جالب می آمد را به لیست اضافه می کردم. حرکت دست های خدمتکار، چشمان راننده تاکسی، و همه چیزهای عجیب و غریبی که مشاهده می کردم و می شد در وصف آن عبارتی نوشت را در این لیست می آوردم. کار به جایی رسید که در حال حاضر 32 صفحه کامل که خطوطش تک فاصله ای هستند(یعنی فاصله بین خطوط در پردازشگر واژگان به اندازه یک اسپیس است) از چیزهایی که برای من جلب بوده اند دارم."

3- رویا پردازی های روزانه
رویا پردازی شاید عادت چندان پسندیده ای نباشد اما می تواند شما را در پیوند خوردن با احساسات و افکارتان یاری رساند. رویاپردازی منبع تمامی نوشته های خوب (و بد ) است. بی جهت نبود که جوآن دیدین تعمقاتش را اینگونه بیان می کند که : آیا جز این است که تنها با رویا پردازی و نوشتن می توانم به اندیشه هایم دست پیدا کنم؟

4- نوشتن از تجربه های واقعی شخصی
گابریل گارسیا مارکز در مصاحبه ای با پاریس ریویو، بر اساس تجربه های شخصی خود به نویسندگان جوان توصیه کرد، آنچه را که می دانند بنویسند:
"اگر از من بخواهید که توصیه ای به نویسندگان جوان بکنم، من به آنها می گویم که آن چیزی را بنویسند که زمانی برای خودشان اتفاق افتاده، همیشه به راحتی می توان تشخیص داد که متن یک نویسنده برخاسته از تجربیات شخصی اوست یا آنچه از دیگران شنیده یا خوانده. وی می افزاید: همیشه از این نکته متحیرم که مرا به خاطر تخیلات قوی ام تشویق می کنند، در حالیکه به واقع تمامی آثار من پایه ای در واقعیت دارند. مشکل اینجاست که واقعیت های حوزه کارائیب، بیشتر شبیه تخیلات رام نشدنی است.

5- نوشتن اولین اولویت شما باشد
هنری میلر در ده فرمان برای نوشتن خود آورده است: نویسنده جدی باید هنر و حرفه خود را بالاتر از هر چیزی قرار دهد. میلر توصیه می کند: اول از هر کاری بنویسید. نقاشی کردن، گوش دادن به موسیقی، وقت گذرانی با دوستان، سینما رفتن و همه کارهای دیگر باید در اولویت های بعدی نوشتن قرار بگیرند.

6- منبع الهام بخش خلاقه خود را (در هر جا که ممکن است) بیابید
گرترود استین، درباره فرایند نوشتن می گوید: حس خلاقانه نوشتن خواهد آمد، البته اگر وجود داشته باشد و شما اجازه صادر کنید.
اما برای اینکه حس نوشتن بیاید، باید یک منبع الهام بخش خلاقانه برای خود پیدا کرده و مرتبا به آن رجوع کنید. استین می گوید، بهترین ایده کارهایش زمانی به ذهنش رسید که در حین رانندگی به گاوی کنار جاده خیره شد. او تنها 30 دقیقه در روز می نوشت و مابقی وقت خود را در اطراف مزارع رانندگی می کرد و هر گاه گاو متفاوتی پیدا می کرد ، به آن خیره می شد تا ایده خلاقانه ای مناسب روحیاتش به ذهنش خطور کند.

7- آنچه را انتخاب کرده اید بپذیرید
آیا دوست دارید مانند یک نویسنده زندگی کنید؟ عالیه! اما مطمئنید که مجذوب یک مدل ایده آلیستی از زندگی نویسندگی نشده اید که هیچ تطابقی با واقعیت ندارد؟ مارگارت آتوود در گاردین نوشته است:
"برای نویسنده شدن، احتمالا نیاز به یک فرهنگنامه جامع، یک کتاب دستور زبان ابتدایی و البته چسبیدن به واقعیت دارید!. این آخری یعنی اینکه: هیچ چیز مجانی نیست. نویسندگی کار و حرفه شماست. در عین حال نوعی قمار است. شما هرگز حقوق بازنشستگی دریافت نخواهید کرد شاید سایر مردم اندکی به شما کمک کنند اما در کل باید روی پای خودتان بایستید. هیچ کس مجبورتان نکرده که نویسنده باشید. خودتان نویسندگی را انتخاب کرده اید ،پس ناله و شکایت نکنید.

8- گوشه ای دنج برای تنهایی بیابید.
زادی اسمیت در قوانینی برای نویسندگان نوشته : از گروه ها و جمعیت ها دوری کنید. حضور این افراد در کنار شما هرگز منجر به ارتقای سبک نگارش تان نمی شود.
اسمیت خصوصا تاکید می کند : مکانی که برای نوشتن انتخاب می کنید باید دنج و خلوت باشد. هنگام نوشتن از زمان و فضای خود محافظت کنید. همه را از نوشته های خود دور نگه دارید حتی اگر عزیز ترین کسانتان باشند.

9- خودتان را روانکاوی کنید
اگر هنوز برای نوشتن مطالب خود گیج هستید و یا اصلا مطمئن نیستید که برای نوشتن به اندازه کافی در زندگی خود تجربه کسب کرده اید بهتر است اندکی حافظه خود را مرور کنید. فلانری اوکانر این قانون را اینگونه بیان می کند: هر کسی که از دوران کودکی جان سالم به دربرده ، به حد کافی اطلاعاتی از زندگی کسب کرده که بتواند تا آخر عمر درباره شان بنویسد.

10- جمله کلیدی یا ایده اصلی را روی هوا بزنید
به محض اینکه ایده یا تکلیف بزرگ نوشتن در مقابلتان قرار گرفت تا آن را به واژه تبدیل کنید، به راحتی در دامنه تعهد نگارش آن غرق خواهید شد. اما در تمامی آثار بزرگ داستانی و غیر داستانی، یک اتفاق ثابت همواره رخ داده است. همیشه یک ایده، یک جمله یا یک پاراگراف است که باید در لحظه مناسب جلوی دیدگان نویسنده قرار بگیرد.
آنا لموت در کتاب پرنده با پرنده ، که مجوعه نصیحت هایی است درباره زندگی و نوشتن، می نویسد: نویسندگان باید یاید بگیرند که پروژه های خود را همچون گام های آغازین نوزاد به پیش ببرند. نویسنده کتاب مواهب سفر کردن می نویسد:
برادر بزرگم تلاش می کرد تا گزارشی را درباره پرندگان بنویسند که سه ماه برای آن وقت داشت و فردا روز تحویل دادن آن بود. ما همه دور هم در اتاق نشیمن جمع شده بودیم و او روی میز آشپزخانه نشسته بود در حالیکه اطرافش را کاغذ های سفید، خودکارهای جورواجور و کتاب های بازنشده ای درباره پرندگان احاطه کرده و او بهت زده از وظیفه سنگین نوشتن گزارش نزدیک بود از شدت ناراحتی گریه کند. سپس پدرم در کنار او نشست، به آرامی دست روی شانه هایش نهاد گفت: پرنده با پرنده رفیق، فقط اینطور فکر کن که پرنده با پرنده است.

11- تنها با خودتان رقابت کنید
ویلیام فاکنر که هنرمند را "موجودی رانده شده توسط شیاطین" می داند، همیشه از کار خود ناراضی بود. اگرچه نارضایتی تا حدودی اجتناب ناپذیر است، اما اگر دست از مقایسه کردن کارهایتان با آثار دیگران بردارید، اندکی جلوی این حس گرفته می شود.
فاکنر در سال 1956 در مصاحبه ای با پاریس ریویو گفت: نویسندگان هرگز نباید از کاری که انجام داده اند راضی باشند. نوشته ها هرگز به آن خوبی که باید باشند از کار در نمی آیند. خود را با مقایسه کردن های بیهوده با پیشینیان و معاصرانتان عذاب ندهید. فقط سعی کنید از خودتان بهتر باشید.

12- فقط انجامش بدهید.
استفان کینگ درباره اینکه چگونه می توان نویسنده نیرومندی شد، دو نکته دارد، و تقریبا تمام حرفهای بالا به همین جا ختم می شود: زیاد بخوانید و زیاد بنویسید. من هیچ راهی به جز این دو بلد نیستم، هیچ میانبری وجود ندارد.

13- و این کار را با لذت انجام دهید
جویس کارول اوتس، در قوانین شماره یک تا ده خود برای نویسنده خوب شدن (که از طریق توئیتر منتشر شده) می نویسد: با قلب خود و از سر عشق بنویسید.
به امید آن روز.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 68
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 70
  • ۱۶:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۳
    خیلی عالی بود
    • مهشید ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۴
      موافقم
    • ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۹
      خوب بود ممنون
    • ۲۱:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۳
      خوب بود
  • الیاس ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۶
    باتشکراز نویسنده محترم این وبسایت...
  • یوسف رمضانی ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۵
    ممنون.خوب بود.موفق باشید
  • ناشناس ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
    بد نبود ممنون
  • علی ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
    سپاسگزارم
  • عباس ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۵
    سلام دوست عزیز اگر دارم نظرم را می نویسم فقط به خاطر این است که به مطالب گفته شده جامه عمل پوشانده باشم چون معتقدم ایرانی قبل از هر چیزی نیاز به خواندن و نوشتن دارد
  • بانوی قلم ۲۱:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۴
    با سلام و درود مطالب بسیار جالب و قابل تاملی بود بنده خود نویسنده هستم و بسیار سپاسگزارم از مدیریت این سایت واقعا فوق العاده بود میتونم سوال کنم منابع ها یا سایت هایی که ما رو به ایده های جالب نویسندگی برسونه چی میتونه باشه؟ من خودم واقعا دنبال اینجور منابع ها هستم ممنون میشم راهنماییم کنید
    • ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
      منابع ها نه منبع هایامنابع
    • ناشناس ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۵
      چه نویسنده ای که هنوز نمیدونه «منابع» خودش جمع است و دیگر ها نمی گیرد !!!!!!!!!!!!!
    • ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
      ممنون
    • آزاد ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۴
      سلام ، بنظرم جستجو ایده از میان منابع یا سایت ها امکان داره ولی نوشته جذابی نمیشه چون بکر و نو معمولا نیست ایده در کنار خلاقیت معنی پیدا می کنه توصیه من به شما مشاهده خوب طبیعت ، صنعت ، کشاورزی و جان کلام زندگیه، زندگی خودش بهترین منبع و بهترین ایده ها پیشنهادمی کنه فقط کافیه کمی ساده باشیم
    • رحمت ۲۲:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
      سلام نویسندگی در پرتو مشکلات و تکه کلام های دیگران شکل می گیرد. از انتقاد نترسید و شجاعانه استقبال کنید.
  • ناشناس ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
    من میخوام کتاب بنویسم چی کارکنم راست کتابم هم نباید زیاد علمی با شه کمکم کنید
    • ۱۹:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      در چه مورد باشه؟
    • رحمت ۲۲:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
      سلام. از مطبوعات و نشریات کوچک شروع کنید. اگر نیاز به کمک داشتی در تماس باش.
  • aLi ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۳۰
    عالی بود خیلی ممنون
  • حمیده ۰۳:۰۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
    عالی بود ممنون
  • مژده ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۵
    خیلی عالی بود ممنون.
  • baran ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۴
    خوب بود
  • ... ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۰
    خیلی خیلی ممنونم. بسیا مفید بود.
  • سالار ۰۳:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۳
    بله جالب بود ممنون
  • سمیرا ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۰
    مطالب بسیار زیبایی بود
  • مهشید ۰۶:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۲۹
    سپاسگزارم اصول اولیه ای که در نگاه اول سطحی از روی ان رد میشویم رو در مطالب بالا تاکید شده دیدم و این یه گامِ مثبت جهت نوشتنِ.
  • هستی ۱۷:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۳
    عالی بود من خیلی پیش رفت کرده ام
  • تینا ۱۷:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۵
    ببخشید من و خواهرم می خواهیم فیلمی بسازیم اما نویسنده نداریم اگه می شه فیلمه احساساتی پلیسی بسازید باتشکر
    • ..... ۰۰:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۵
      سلام تینا جان اگر میخواهی من میتوانم چیزی که میخوای برات بنویسم
    • ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      یعنی به یه نویسنده نیاز دارید که بنویسه و شما نوشته هاشو فیلم کنین؟ تا حالا همچین کاری انجام دادید یا دفعه اولتونه
    • k.sh ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      سلام.میشه بپرسم فامیل شما چیه وکلاس چندمین؟؟؟؟فضولی نباشه..
    • ملیسا ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
      سلام عزیزم من هم در مسابقات نویسندگی از 12 تا 31 سالگی هم شرکت کردم و هم نفر اول شدم اگه دوست داری منم میتونم کمکت کنم
  • ..... ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۵
    سلام دوستان من میتونم برای فیلم یا .... بنویسم هرکسی خواست بگه ممنون میشم
  • عطیه راد ۰۳:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۶
    ممنون از متن خوبتون
  • asal ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    مطالب بسیار عالی بودن
    • Murtaza ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۴
      عالی بود استفاده کردیم
  • PARMIDA ۲۲:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
    عالییییییییییییییییییییییییییی
  • @cinamatic ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۹
    بسیار مفید
  • مازیار ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۱
    سلام،تاثیر گذار بود ،مرسی
    • ۲۳:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۴
      عالی بودممنون
  • خادم المهدی ۲۳:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۷
    ممنون مفید بود استفاده کردیم
  • Amir ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    بسیار زیبا بود درود بر شما👍
    • مریم ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
      واقعا کمکم کردید ممنونم از تون
  • ستاره داودی ۲۰:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
    سلام. مطلب جالبی بود. منم وقتی میخوام قلم دست بگیرم و بنویسم هنوز با خودم میگم زوده ، تا وقتی تمام کتاب های برتر رو نخوندی حق نوشتن اراجیف نداری :) و قلم و میذارم سر جاش و میرم.. نوشتن بدون تجربه و بدون آشنایی با آثار بزرگان، فرزندی دارد به نام اراجیف. در ایران هم که کم کتاب حاوی اراجیف نداریم ! قطعا با آثار م.مودب پور و دیگر نویسندگان نوپا و بی تجربه آشنایی دارید. به امید روزی که شان قلم را بدانیم و حرمت شکنی نکنیم. پیروز باشید.
  • t ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۶
    ممنون از مطلبتون خیلی مفید بود
  • هلن ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۰
    سلام منم به فکر اینکه نویسنده بشم هستم ممنون از مطالب زیباتون
  • مهدی ۰۰:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۸
    بسیار مفید بود ولی به نظر من نویسندگی مثل هنر نقاشی ویا خوشنویسی وهنر پیشه گی است .استعدا خدا دادی می خواهد .من ۵۵سالمه از دوران نوجوانی دلم می خواست نویسنده بشم چون از بچگی بخاطر اینکه پدرم را از دست داده بودم .زندگی سختی را تجربه کردم .خیلی دلم می خواست خاطرات سخت خودم ومادر فداکارم را بتوانم روزی کتاب کنم مثل کتاب مادر اثر ماکسیم گورکی ولی نتوانستم.
    • Teena ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۶
      ایده خوبیه واسه نوشتن...کتاب جالبی میشه دوست دارم خاطراتتون رو بشنوم و بنویسم
  • نسیم ۲۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۲
    عالی بود واقعا ممنونم
  • سارا ۲۰:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    سلام ممنونم از متن خوبتون ... برای راهنمایی بیشتر در مورد نویسندگی چطور میشه باشما درتماس بود و راهنمایی خواست ؟
  • میترا ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۴
    عالی بود .... خیلی ممنون!
  • ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۹
    استفاده كردم مرسي
  • خالق یگانه ۲۳:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۳
    من خیلی خوشم آمد از این نویسنده گان عالی بود ❤❤ در مورد کورهی زمین صعبت میکنم _ کوره زمین از چی به وجود آمده است عمرش چند سال است؟؟؟
  • omi ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
    ممنون و تشکر
  • ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
    زمانی بنویسید که چیزی برای نوشتن دارید ، کسی که می نویسد چون فکر می کند استعداد دارد کمترین ارزشی برای نوشته هایش قایل نیست.
  • عباس براتی ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
    واقعا که گفته های عالی بود . خدا قوت
  • علی اصغر طبیب پور ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۰
    مطالب شما، بسیار عالی بود، مخصوصا انتخاب بزرگان و نویسندگان، که تاثیر زیادی روی بنده داشت، سپاس🙏
  • amin ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۲
    ضمن تشکر از مدیریت سایت بابت ارائه مطالب بسیار مفید، پیشنهاد میکنم از صفحه "نویسندگی و ترجمه" خدمات یاب هم دیدن فرمایید: https://khadamatyab.com/خدمات/نویسندگی-و-ترجمه/
  • رصا ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۲
    سلام ممنون از مطالب، لطفا میشه توی چن خط توضیح بدین راه هایی که برای فعالیت یک گروه نویسندگی حالا ۲ یا سه نفره توی ایران وجود داره تا بتونه براشون فایده ای داشته باشه چه راه های هستن؟ ممنون میشم کمکم کنین
  • سمیرا ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
    مطالب اموزنده ای بود لااقل برای من مرسی
  • میثم ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۶
    راهنمای قدم به قدم نویسندگی مطالعه برترین آثار نویسندگان سر بزن www.1000nevisande.blogfa.com
  • عباس پورجباراقدم ۲۲:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۱
    بسیار عالی و خوب بود ممنون از مطلب زیبایتان
  • علی ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
    سلام ممنونم جالب بود
  • ریحانه ۲۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
    واقعاً حرف های زیبایی بود خیلی کمکم کرد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها