شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۴
بدون استفاده از فضای مجازی ضرر می‌کنیم/ خانه نقد کتاب صاحب پایگاه اینترنتی می‌شود

جمشید کیانفر با تاکید بر ظرفیت‌های فضای مجازی برای تبادل نظر در حوزه نقد کتاب گفت: خانه نقد اگر به ظرفیت‌های فضای مجازی بی‌‌توجه باشد ضرر خواهد کرد.

جمشید کیانفر، رئیس خانه نقد کتاب ایران، در گفت‌‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره ظرفیت‌های رسانه‌های نوین در انتشار نقد اظهار کرد: در عصری زندگی می‌کنیم که نقد علاوه بر قالب مکتوب، به‌صورت دیداری و شنیداری نیز عرضه می‌شود. 

وی با تاکید بر ظرفیت‌های رسانه‌‌های تصویری و شنیداری در انتشار نقد افزود:‌ امروزه بهترین برنامه‌های نقد از کانال‌های رادیو و تلویزیون دیده و شنیده می‌شوند و این در حالی است که ما در حال حاضر چندان در این عرصه  فعال نیستیم. 

استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی برای نقد کتاب
کیانفر با اشاره به ظرفیت‌های فضای مجازی برای منعکس کردن نقدهای تخصصی کتاب گفت: شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان پدیده‌‌های نوین در عرصه ارتباطات، ظرفیت بالایی برای انتشار نقد کتاب در اختیار مخاطبان قرار داده‌اند. بنابراین دنیای مجازی یا به تعبیر من دنیای «مُثُلی» افلاطون، ابزار مناسبی برای اتشار نقد است که باید مورد توجه واقع شود. 

رئیس خانه نقد کتاب ایران در ادامه اظهار کرد: در شبکه‌های مجازی مانند فیس‌بوک و گوگل پلاس فعالیت می‌کنم و شاهد نمونه‌های فعالیت افراد هستم. اعضای فعال این شبکه‌‌‌ها به دلیل عبور از یک مرحله فیلتر احساس می‌کنند که حق دارند با راحتی بیشتری مطالبشان را مطرح کنند. در صورت حفظ حرمت‌‌ها و گفت‌‌و‌گو در قالب چارچوب‌‌ها، می‌توان از ظرفیت‌های فضای مجازی برای انتشار نقد‌‌های حوزه نشر به‌خوبی بهره برد و استفاده کرد. 

خانه نقد در فضای مجازی صاحب پایگاه می‌شود
وی در ادمه با اشاره به استفاده خانه نقد کتاب ایران از ظرفیت‌‌های فضای مجازی گفت: اگر از ظرفیت‌های فضای مجازی بهره‌ نبریم، به‌طور قطع ضرر خواهیم کرد. خانه نقد کتاب ایران، در حال حاضر علاوه ‌بر حضور در فیس‌بوک، به زودی صاحب یک پایگاه اینترنتی نیز خواهد شد. 

کیانفر درباره ارزیابی مخاطبان از عملکرد خانه نقد کتاب ایران گفت: مجموعه خانه نقد،‌ تلاش دارد به بهترین وجه در این عرصه فعالیت کند و در نخستین گام خودمان باید نقدپذیر باشیم. همه اهالی قلم و صاحبان اندیشه، با هدف تبادل نظر، می‌توانند در خانه نقد کتاب در کنار هم بنشینند. 

در نقد کتاب،‌ هدف بررسی اثر است نه نویسنده
رئیس خانه نقد کتاب ایران افزود: در نقد کتاب،‌ هدف ما بررسی یک اثر است، به‌عبارتی دیگر با حفظ حرمت‌ شخصیت‌ها، به شناسایی نقاط ضعف و قوت یک اثر می‌پردازیم؛ یعنی شخصیت‌ افراد در جریان یک نقد هدف نیست، موضوعی که تاکنون چندان از سوی منتقدان درنظر گرفته نشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها