یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۳
بازدید سفیر ایتالیا از کتابخانه ملی

مائورو کونچياتوری سفير ايتاليا در ديدار با سيدرضا صالحي با تاكيد بر گسترش روابط فرهنگي دو كشور ، بر هموار كردن مسير فعاليت هاي فرهنگي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران و مراكز فرهنگي ايتاليا قول همكاري داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، سفير ايتاليا و هيئت همراه صبح امروز، يكشنبه 26 بهمن‌ماه از كتابخانه ملي ديدن كردند. هيئت بلند پايه ايتاليايي در اين بازديد از بخش هاي مختلف كتابخانه ملي از جمله مخزن نفايس نسخ خطي بازديد به عمل آوردند. سفير ايتاليا پس از بازديد از كتابخانه ملي طي نشستي با رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي به گفت و گو و تبادل نظر پرداخت. در اين ديدار كه معاونان سازمان اسناد و كتابخانه ملي نيز حضور داشتند، صالحي اميري با بيان نقاط مشترك تاريخي و فرهنگي ايران و ايتاليا تصريح كرد: ما در ارتباطات خود با ايتاليا سابقه طولاني فرهنگي، اقتصادي و سياسي داريم و تصوير ايتاليا در ذهن مردم ايران تصويري روشن است. رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در ادامه با اشاره به قدمت گنجينه هاي موجود در ايران افزود: در جاي جاي سرزمين كهن ايران گنجينه هاي بسياري وجود دارد و اگر اين مسئله به مراكز علمي و فرهنگي دنيا منعكس شود به لحاظ تاريخي اتفاقي جديد در حوزه خاورميانه شكل مي گيرد.

در ادامه اين نشست سفير ايتاليا با ابراز خرسندي از حضور در مجموعه كتابخانه ملي ايران گفت: برخورد بسيار احترام آميز و شايسته شما در قبال ما نشان از عمق فرهنگي و تاريخي ايرانيان دارد . وي در ادامه افزود: طي چند ماهي كه من سفير ايتاليا در ايران هستم به قدمت و عمق ارتباط فرهنگي ميان ايران و ايتاليا پي بردم و به عقيده من اين رابطه دو جانبه بيش از مقداري بود كه من تا پيش از آمدن به ايران از آن اطلاع داشتم.

مائورو كونچياتوري با اشاره به علاقه ايرانيان به گذشته خود تصريح كرد:ارتباط فرهنگي بين دو كشور خوب است اما برداشت من اين است كه در راستاي توسعه ارتباطات فرهنگي بايد گام هاي بزرگتري برداشته شود. سفير ايتاليا در بخش ديگري از سخنان خود گفت: بسيار تحت تاثير ساختار كتابخانه ملي ايران قرار گرفتم، به خصوص در بازديد از مخزن نسخ خطي با نفايسي كم نظير روبرو شدم.

وي در ادامه سخنان خود با اشاره به قدمت و پيشينه تاريخي كهن دو كشور ايران و ايتاليا افزود: براي ملتي كه بر آمده از يك تاريخ كهن و با قدمت هستند داشتن چنين ميراث و آثار فرهنگي بسيار با اهميت است. سفير ايتاليا با بيان اين مطلب كه تمام تلاش خود را در جهت گسترش روابط فرهنگي دو كشور خواهد كرد گفت: ما براي فعال سازي بخش هايي كه مي تواند در راستاي روابط فرهنگي دو جانبه ايران و ايتاليا موثر باشد تمركز خواهيم كرد.

وي با اشاره به فعاليت پروفسور كارلو چرتي، رايزن فرهنگي سفارت ايتاليا در ايران تصريح كرد: پروفسور چرتي رابط ميان سازمان ها و كانون هاي فرهنگي هم تراز كتابخانه ملي در ايتاليا با مجموعه سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران خواهد بود.

كونچياتوري در ادامه افزود: ما مي توانيم از ظرفيت تفاهم نامه هاي همكاري دو جانبه ميان ايران و ايتاليا كه حدود 60 سال قدمت دارد نيز استفاده كنيم.وي با اشاره به امضاي مجدد بخش اجرايي برخي تفاهم نامه ها افزود: طي چند هفته آينده با امضاي مجدد تفاهم نامه ها از اين ظرفيت به عنوان بازوي اجرايي توسعه روابط فرهنگي فيمابين استفاده خواهيم كرد.  سفيرايتاليا همچنين قول داد تا در زمينه گسترش فعاليت هاي فرهنگي و مباحث مطرح شده در اين نشست با مراكز فرهنگي ايتاليا رايزني هايي داشته باشد و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران را از پيشرفت و نتيجه هماهنگي هاي صورت گرفته مطلع سازد.

در ادامه اين نشست صالحي اميري با ابراز اميدواري از گسترش رابطه ايران و ايتاليا در حوزه فرهنگي گفت: انتظار افكار عمومي مردم ايران اين است كه با توجه به نوع تعاملات و پيشينه روابط دو كشور در حوزه هاي سياسي و اقتصادي درحوزه فرهنگ نيز سطح بالاتري در ارتباطات دو كشور برقرار باشد.

وي در ادامه با بيان اين مطلب كه از منظر روان شناسي و جامعه شناسي عمومي ايران اين نگرش شكل گرفته كه نزديك ترين رابطه فرهنگي ما در اروپا با كشور ايتالياست گفت: ايتاليا در مقاطع زماني مختلف رابطه منطقي با ايران داشته است و اين سطح انتظار را از اين كشور بالا مي برد.

صالحي با ارائه پيشنهاد برگزاري همايش مشترك در حوزه روابط فرهنگي با ايتاليا در تهران گفت: ايران تجربه موفقي در اين زمينه در حوزه ارتباطات فرهنگي با فرانسه دارد و مايليم اين همايش را در رابطه با ايتاليا نيز برگزار كنيم.

در ادامه اين ديدار، خسروي معاون پژوهش، اميرخاني، معاون كتابخانه، و محمد سلطاني فر، مسئول روابط بين الملل سازمان اسناد و كتابخانه ملي، در زمينه گسترش همكاري ها از جمله استفاده از ظرفيت اسناد موجود درسازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران براي برپايي نمايشگاه در رابطه با تاريخچه و سطح همكاري هاي دو كشور در طول تاريخ براي آشنايي هر چه بهتر طرفين از دامنه روابط دو جانبه و انعكاس جهاني آن و مقاله مشترك عضو هيئت علمي سازمان اسناد و كتابخانه ملي و پروفسور چرتي در حوزه ايران شناسي توضيحاتي دادند.

 در اين ديدار دكتر صالحي اميري از رئيس كتابخانه ملي ايتاليا دعوت كرد تا در سفري به تهران از مجموعه سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران بازديد به عمل آورد كه اين دعوت مورد استقبال سفير ايتاليا قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها