سه‌شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۷
آغاز فعالیت نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی

سیدضیاء هاشمی دبیر جشنواره بین‌المللی فارابی آغاز فعالیت نهمین جشنواره فارابی را رسما اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، با اشاره به حضور رییس جمهوری در اختتامیه هشتمین جشنواره فارابی و اعلام منشور و رسالت علوم انسانی و اسلامی به جامعه علمی کشور، دستاوردهای جشنواره هشتم از جمله برقراری ارتباط شبکه‌ای میان استادان بزرگ علوم انسانی و برگزیدگان ادوار پیشین جشنواره در قالب شبکه نخبگان را مثبت ارزیابی کرد.
 
وی همچنین با اشاره به بلوغ حرفه‌ای جشنواره فارابی نزد اصحاب علوم انسانی و اسلامی و مدیران و سیاستگذاران عرصه علم افزود: اعتماد حاصل آمده مرهون دقت فراوان علمی و اتفاق نظر کم سابقه در معرفی برگزیدگان، همدلی اصحاب دانش در پیشرفت علوم انسانی و اسلامی و تلاش برای ارتقا آن از جانب صاحبان اصلی جشنواره (دانشمندان و برگزیدگان) است.
 
هاشمی اعتبار این جشنواره در سطح بین‌المللی را تا حدی دانست که با وجود ایجاد فضای غیردیپلماتیکی که در ماه‌های اخیر علیه ایران قوت گرفته است، برگزیدگان خارجی جشنواره بدون اعتنا به این هجمه‌ها و فضای مذکور در اختتامیه جشنواره حاضر شده و جایزه خود را از رییس جمهوری دریافت کردند.

به گفته وی، از این منظر و ارتباط میان برگزیدگان داخلی و خارجی ادوار متعدد، جشنواره فارابی قابلیت‌های فراوانی برای گسترش دیپلماسی علمی دارد.
 
دبیر جشنواره فارابی، با اعلام نقاط قوت جشنواره هشتم نسبت به ادوار هفت گانه قبل از جمله حضور اعضا هیات علمی دانشگاه‌های معتبر کشور در کمیته‌های علمی و دیجیتالی شدن فرایند دریافت و داوری آثار ثبت شده، به استمرار و تقویت این موارد در جشنواره نهم اشاره کرد.

از زمره برنامه‌های جشنواره نهم، می‌توان به تقویت همکاری با برخی از شاخه‌های علمی مشترک با حوزه علمیه، همکاری سازمان یافته با گروه‌های علمی دانشگاه‌های معتبر، انجمن‌های علمی و سایر نهادهای علمی همچون پژوهشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و مراکز بین‌المللی، نقد و معرفی آثار برگزیده و آثاری که به مرحله نیمه نهایی راه یافته‌اند اشاره کرد.
 
به گفته دبیر جشنواره، تمامی این اقدامات با هدف استفاده از قابلیت‌های دبیرخانه جشنواره فارابی به عنوان پایگاه نخبگانی علوم انسانی و اسلامی برای حل مشکلات جامعه و تقویت فرهنگ تحقیق و گفت‌وگو و پویایی جامعه انجام خواهد گرفت.
 
هاشمی در پایان با اعلام بازه زمانی آثار پژوهشی تولید شده در چهار قالب طرح پژوهشی اختتام یافته، کتاب، رساله دکتری و پایان‌نامه کارشناسی ارشد از فروردین 1393 تا پایان اسفند 1395، از محققان و پژوهشگران حوزه علوم انسانی دعوت کرد آثار خود را نهایتا تا پایان اردیبهشت 1395 در سامانه جشنواره به نشانی www.farabiaward.ir ثبت و ارسال کنند که از این میان، درباره کتاب‌های منتشر شده می‌بایست علاوه بر ثبت مشخصات در سامانه، نسخه فیزیکی آن را نیز ارسال کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها