جمعه ۱۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۰
روایت دیدار با مردی که زیاد می‌داند

سید محمد طباطبایی، یادداشتی از دیدار با دکتر محمد علی موحد در منزل استاد نوشته‌اند که در ادامه نقل می‌شود.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)_سید محمد طباطبایی: به مناسبت روز قلم همراه با دکتر سید عباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل خانه کتاب به دیدن دکتر محمدعلی موحد؛ مولف، مصحح، شاعر و مترجم رفتم. نکاتی در این دیدار برایم جالب بود که با شما به اشتراک می‌گذارم.

 وارد خانه که شدیم استاد پشت میز کارش نشسته بود، انقدر غرق کار نوشتن بود که اصلا متوجه نشده بود زنگ خانه به صدا درآمده، در باز شده و مهمان‌ها وارد شده‌اند. راستش را بخواهید اصلا نمی‌دانست امروز روز قلم است یا هر چی. حواسش جمع کارش بود فقط.

 دکتر محمد علی موحد سن و سالی نزدیک به یک قرن دارند ( خداوند عمرشان را طولانی‌تر کند که هرچه بیشتر عمر کند ارزانی نعمت است برای ما) ولی همچنان پرامید و با انگیزه و پرتلاش است، کاش ما جوان‌ها یاد بگیریم.

 خانه هیچ تلویزیونی نداشت، لاقل در سالن پذیرایی و محل دور هم نشستن خانواده  تلویزیون نبود. چه خوب.

 دکتر موحد می‌گفت یوم الحساب یعنی اینکه هرکس آخر هر روز پیش خودش حساب و کتاب کند، افکار و کارهای روزانه‌اش را حسابرسی کند. می‌گفت اگر هرکس همان کاری که به او سپرده شده را درست انجام دهد همه چیز درست می‌شود.

 نگران حقوق از دست رفته اهل قلم بود و تاکید داشت وزارت فرهنگ و ارشاد جایی را برای دفاع از حقوق اهل قلم ایجاد کند.

 استاد موحد خاطرات متعددی تعریف کرد، از کار، از نفت، از زندگی و ... که همه‌شان به کتاب و نوشتن ربط داشت. در روایت خاطراتش اسم‌های  زیادی گفته شد که از میان آن‌ها شفیعی کدکنی، صادق چوبک، محمود دولت آبادی و مرحوم زهرایی بیشتر به چشم می‌آمد.

 دکتر موحد چندین کتاب درباره نفت دارد پس در این حوزه صاحبنظر محسوب می‌شود، می‌گفت هرچه بدبختی داریم از نفت است، کاش زودتر تمام شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها