دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۰
رسانه‌ها همگان را بر ایجاد وحدت و همگرایی ملی دعوت کنند

سید‌عباس صالحی، با تاکید بر نقش رسانه‌ها در همگرایی اقوام گفت: در شرایطی که دشمنان با توطئه‌های خود قصد ضربه زدن و از بین بردن انسجام و وحدت ملی در کشورمان را دارند، حفظ همگرایی، انسجام و وحدت ملی در کشور به‌ویژه در میان اقوام ضروری است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی با تاکید بر این مطلب افزود: ایران به‌عنوان مهد تمدن‌ها همواره کانون همبستگی میان اقوام مختلف کرد، ترک، لر، بلوچ، عرب، ترکمن و ... بوده و اقوام ایرانی که عمدتا در مناطق مرزی استقرار دارند، همواره از فرهنگ، هنر و تمامیت ارضی این دیار حفاظت کرده‌اند.
 
وی با تاکید بر اینکه اقوام مختلف به‌عنوان فرصتی برای معرفی نمادها، آیین‌ها، فرهنگ و تمدن کشور به شمار می‌آیند، تصریح کرد: ممکن است اقوام در برخی کشورها تهدید محسوب شوند ولی اقوام ایرانی همواره در قرون و اعصار، فرصت‌هایی طلایی برای کشور خلق کرده‌اند. به‌طوری که در معرفی فرهنگ و تمدن و تقویت دیپلماسی فرهنگی در سطح  بین‌الملل  نقش‌آفرینی کرده‌اند.
 
صالحی با اشاره به سفر اخیر خود به استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: در این سفر تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک فرهنگی و هنری بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری سیستان و بلوچستان به امضا رسید. بنابراین به ظرفیت‌های فرهنگی و هنری استان‌ها و شهرستان‌ها به ویژه استان‌های مرزی باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
 
وی در عین حال تصریح کرد: بخشی از نماد هویتی ایران در استان‌ها نهفته است از این رو باید در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی و هنری کوتاه مدت و بلند‌مدت خود به گونه‌ای اقدام کنیم که چهره واقعی استان‌ها با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی هنری موجب ارتقا و معرفی فرهنگ و تمدن ایران بزرگ اسلامی شود.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به نقش رسانه‌ها در همگرایی ملی گفت: رسانه ها نباید به اختلافات قومی دامن بزنند و اگر مشکلی وجود دارد باید با توجه به رسالت رسانه‌ای بر رفع مشکلات اهتمام داشته و همگان را بر ایجاد وحدت و همگرایی ملی دعوت کنند.
 
وی رسانه‌ها را آیینه‌ای برای معرفی اقوام ایرانی در کشور و جامعه بین‌الملل برشمرد و ادامه داد: دشمن همواره سعی کرده از تهدیدات ناشی از تنوع و تعدد قومیتی به نفع خود سود ببرد و در  ایجاد شکاف برای رسوخ سیاسی و فرهنگی به کشور بکوشد اما همواره بزرگان سیاسی و عموم اقوام مانع نفوذ دشمن شده اند. رسانه‌ها با نقشی که در فرهنگ‌سازی و معرفی قومیت‌های مختلف دارند می‌توانند این فرصت‌ها را تقویت کنند و در معرفی آن و گره زدن آن به فرهنگ عمومی کشور تلاش کنند.
 
صالحی افزود: تبیین ظرفیت قومیت‌ها، احترام به اقوام مختلف کشور، تاکید بر نقش و جایگاه قومیت‌ها در تقویت دیپلماسی فرهنگی، تاکید بر عدم تقابل زبان ملی و محلی و ... ازجمله اقداماتی است که رسانه‌ها می‌توانند در همگرایی و همبستگی ملی با محوریت شناخت اقوام مختلف کشور داشته باشند. ملت بزرگ ایران از هر قوم و در هر کجای سرزمین ایران ساکن باشند و با هر زبان و گویشی سخن بگویند،  تعهد خویش را به میهن ادا خواهند کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها