سه‌شنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۵
پایدارتر از ساختمان‌های فرهنگی، رویه‌ها و ساختارسازی در عرصه هنر است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تدوین برش استانی بودجه، سیاست قطعی این وزارتخانه است و تمامی معاونت ها و حوزه های ستادی مکلف به اجرای آن هستند، گفت: پایدارتر از ساختمان های فرهنگی، رویه ها و ساختارسازی در عرصه هنر است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام، سیدعباس صالحی در نشست دیدار با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان ایلام در سالن مجتمع فرهنگی و هنری اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام با بیان این مطلب با اشاره به دغدغه‌ها و مشکلات مطرح شده از سوی اصحاب فرهنگ و هنر ایلام افزود: گفت‌و‌گوهای هنرمندان استان ایلام نشان‌دهنده آن است که این افراد هم دارای دانش هستند و هم در حرفه خود مهارت و تبحر دارند.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سهم فرهنگ و هنر کشور از کل بودجه سالانه تقریبا  ٣ درصد است، با این همه می‌توان با برنامه‌ریزی و بهبود فضای کسب و کارهای فرهنگی و هنری به طرف اقتصاد پویا و هدفمند حرکت کرد.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: پایدارتر از ساختمان‌های فرهنگی، رویه‌ها و ساختارسازی در عرصه هنر است، بنابراین با این نگاه باید از فرایند اداری عبور کنیم و آن را به‌عنوان نقشه راه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌دانیم.
 
صالحی اظهار کرد: لایحه مالکیت معنوی به کمک اقتصاد فرهنگ و هنر خواهد آمد تا تضمین‌دهنده تولیدات و آثار هنرمندان باشد، بنابراین بخش قابل‌توجهی از دغدغه‌های هنرمندان در حوزه کپی‌رایت برطرف خواهد شد.
 
وی با اشاره به طرح گذرگاه‌های فرهنگ و هنر بیان کرد: خیابان‌های فرهنگ و هنر ازجمله برنامه‌های وزارتخانه است تا فرصتی را برای ایجاد بازار هنرهای تجسمی و نمایش‌های خیابانی ایجاد کند و تبدیل به پاتوق اصلی شهروندان در شهرها شود.
 
وی ادامه داد: دهلران در حوزه نمایش خیابانی در کشور سرآمد است، موسیقی‌های مقامی در ایلام باید به خوبی معرفی شود. شعر و ادبیات، فعالیت‌های قرآنی، هنرهای تجسمی و سینمای جوان، هر یک می‌توانند در معرفی ایلام به‌عنوان شهری فرهنگی اثرگذار باشند.
 
در ابتدای این نشست، جواد پورحاتم؛ نماینده انجمن موسیقی با اشاره به مشکلات و دغدغه‌های حوزه موسیقی بیان کرد: ایجاد سالنی استاندارد برای اجرا و ساخت استودیوی ضبط ازجمله مهم‌ترین مطالبات و درخواست‌های هنرمندان موسیقی در ایلام است.
 
محمودیان؛ پژوهشگر تاریخ نیز درباره معرفی پیشینه و آثار تاریخی ایلام بیان کرد: در حوزه فرهنگ، آن طورکه شایسته است نتوانسته‌ایم تاریخ، تمدن و پیشینه ایلام را در درجه اول به کشور و در درجه بعد به جهانیان معرفی کنیم.
 
نیکوسرشت؛ نماینده انجمن شعر و ادب استان ایلام مشکلات و دغدغه‌های حوزه شعر و داستان مطرح کرد و گفت: توجه به برگزاری جشنواره‌های استانی و ایجاد دبیرخانه شعر و داستان اربعین می‌تواند در فعال‌سازی انجمن‌های ادبی ایلام موثر باشد.
 
اسلامی فیلمساز ایلامی نیز با اشاره به کمبود تجهیزات در انجمن سینمای جوان و نبود زیرساخت‌های لازم برای آموزش در این خصوص گفت: اختصاص اعتبار برای تجهیز سینمای جوان هر چه سریع‌تر باید عملیاتی شود تا زمینه را برای ساخت فیلم توسط جوانان فراهم کنیم.
 
صندوق آبادی؛ رئیس انجمن خوشنویسان نیز از جایگاه والای خوشنویسی ایلام سخن گفت و اظهار کرد: از وزیر محترم خواهانیم که امکانات و زیرساختی برای برگزاری کارگاه و همایش‌های خوشنویسی در نظر بگیرند و علاوه بر این بحث راه‌اندازی ساختمان مناسب برای انجمن خوشنویسان در پیشانی نیازهای انجمن خوشنویسان است.
 
خیرالهی؛ رئیس انجمن نمایش نیز با اشاره به نبود سالنی برای اجرای نمایش بیان کرد: متاسفانه سالن‌های تئاتر در ایلام به بخش خصوصی واگذار شده است و ما مدت‌ها است که در ایلام اجرای صحنه‌ای تئاتر نداریم.
 
رستمی؛ نماینده خانه مطبوعات نیز با اشاره به اینکه حوزه رسانه در ایلام خانواده بزرگی دارد بیان کرد: انتظار می‌رود جشنواره فرامرزی مطبوعات که دو سال پیش در ایلام برگزار شد بیش از پیش تقویت شود و در خصوص تجهیز دفاتر مطبوعات برنامه‌ریزی مدونی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت بگیرد.
 
صادقیان؛ نماینده انجمن هنرهای تجسمی هم با اشاره به تعداد زیاد هنرمندان در حوزه تجسمی و ظرفیت‌های موجود در این عرصه گفت: متاسفانه سخت افزارهای مناسبی در حوزه هنرهای تجسمی در اختیار ما نیست و این روزها رغبتی برای فعالیت در این عرصه باقی نمانده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها