دوشنبه ۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۵
سرهنگی: گزارش نویسی و عکاسی از جنگ یک قرن پیش توصیه شده است

مرتضی سرهنگی در مراسم رونمایی از کتاب «اردوگاه اطفال» گفت: ما ذخایری{چون کتاب های دفاع مقدس} داریم که می توان روی آن به عنوان دارایی ملی حساب کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان کرمان، مراسم رونمایی کتاب «اردوگاه اطفال» احمد یوسف زاده با حضور عبدالحمید قره‌داغی مدیر عامل انتشارات سوره مهر، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر هنر و ادبیات پایداری حوزه هنری، محمدحسین ملکی رئیس حوزه هنری استان کرمان، دکتر علی رمضانی مدیر کل صدا وسیمای مرکز کرمان، سرهنگ محمدمهدی ابوالحسنی مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمان، محمدرضا حسنی سعدی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان، محمدرضا علیزاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، مهدی طحانیان و جمعی از مسئولان استانی شامگاه سه شنبه سوم مهرماه در تالار وحدت دانشگاه شهیدباهنر کرمان برگزار شد.

حماسه به یادماندنی در اردوگاه اطفال

احمد یوسف زاده مدیرکل فرهنگی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به اظهار خرسندی از حضور مهدی طحانیان در این مراسم گفت: وی افتخاری برای جامعه ایثارگران کشور است و یقین دارم شما برای تجلیل از قهرمانی های نوجوانانی در این مراسم حضور پیدا کردید که در سنین 14 تا 16 سالگی با افسران سنگدل عراقی روبرو شدند و  در اردوگاه اطفال حماسه به یادماندنی به جا گذاشتند.

نویسنده کتاب«آن بیست و سه نفر» عنوان کرد: اردوگاه اطفال، ماجرای رویارویی 400 نوجوان ایرانی از همه استان های کشور با یک افسر بعثی و سربازانش است و ماجرایی که بعد از این همه سال هنوز بر این باور نرسیدم که چگونه این نوجوانان توانستند چنین مقاومت جانانه ای را انجام دهند در اردوگاهی که با دو لبه یک قیچی؛ ایرانی های خودفروخته و عراقی ها جنگیدند.

وی اظهار کرد: در آن بیست و سه نفر قصه مربوط به بیست و سه نفر و عده ای از بعثی ها بود اما در اردوگاه اطفال ماجرای 400 نفر نوجوان ایرانی در مقابل ایرانی های خودفروخته و عراقی ها است.


ما ذخایری داریم که می توان روی آن به عنوان دارایی ملی حساب کرد

مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری با اشاره به اینکه یک روحانی 100 سال پیش در جریان جنگ جهانی اول نظام نامه حرب را با توجه به نام امام علی علیه السلام به حروف ابجد در 110 بند برای رئیسعلی دلواری نگاشته عنوان کرد: سال 75 این نظام نامه را لابلای یکی از کتاب ها مشاهده  و بعدها آن را منتشر کردم.

 وی در ادامه افزود: در بند 22 و 23 این نظام نامه  اشاره شده فرمانده باید گزارش جنگ را از روی حقیقت بنویسد! 100 سال پیش گفته شده از جنگ باید گزارش نویسی کرد و باید از صحنه های نبرد عکاسی شود؛ مگر چند نویسنده و دوربین عکاسی آن زمان وجود داشته؟ لذا ما چنین پشتوانه ای برای ادبیات و هنر جنگ داریم .

 مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری اظهار داشت: این کتاب ها ما را راهنمایی می کند که هم خود و هم دشمن را بشناسیم؛ در کتاب «هنر جنگ» که قبل از میلاد مسیح نوشته شده، می گوید اگر خود را و دشمن را خوب بشناسیم از هزار جنگ هم نخواهید ترسید.

 وی ابراز امیدواری کرد: در هیچ کجای جهان جنگی نباشد و همه جا صلح و آرامش و خوبی برقرار باشد اما اگر یکبار این اتفاق افتاد ما ذخایری{چون کتاب های دفاع مقدس} داریم که می توان روی آن به عنوان دارایی ملی حساب کرد که از آن استفاده کنیم.

 
بگذاریم دفاع مقدس برای همه مردم باشد 

مهدی طحانیان آزاده سرافراز کشورمان در سخنانی از کرمان به عنوان خطه قهرمان پرور و شهید پرور یاد کرد و گفت: با شیرمردان کرمانی در اکثر ارودگاه ها هم بند بودم و به مردم کرمان که چنین شیردلانی در آغوش خود پرورش دادند، تبریک می گویم.

 وی افزود: در عملیات بیت المقدس اسیر شدیم و چند روزی ما را در خط مقدم نگه داشتند که در کتاب سرباز کوچک امام(ره) اشاره کردم اما در مسیر انتقال اردوگاه با بچه ها کاری می کردند که وقتی به اردوگاه می رسند ذلیل باشند!

 طحانیان گفت: یادم است وقتی بعد از دو روز ما را برای هواخوری در استخبارات بیرون آوردند که هواخوری هم نبود و شکنجه بود؛ فرماندهان استخبارات مثل عقاب شیرجه زدند و من را بردند و آنجا با جمع بیست و سه نفر آشنا شدم و یک سال بعد در رمادی دوباره آنها را دیدم.

 وی با اشاره به اینکه قصد و برنامه اصلی دشمن این بود بدنه جنگ و جبهه را از وجود بسیج و مردان واقعی جبهه های نبرد تهی کند؛ عنوان کرد: ما را طعمه تبلیغاتی کرده بودند و در طول این مقطعی که دشمن روی این قضیه کار می کرد بچه های ما جان برکف در برابر همه این حیله ها و تا انتهای اسارت چون شیر مقاوم در برابر دشمن ایستادند و نگذاشتند حتی لبخندی بر لب دشمن بنشیند.

 این آزاده سرافراز کشورمان خاطرنشان کرد: هر بار که یک خبرنگار خارجی وارد اردوگاه ما می شد دشمن تا چند ماه جنگ روانی و شکنجه و اذیت و آزار می کرد و ما در اسارت مثل زنده به گورها و در مضیقه بودیم و تنها چیزی که داشتیم نفس کشیدن بود که عراقی ها بارها به ما می گفتند این نیز برایتان زیادی است و حتی به نفس کشیدن ما حرص می خوردند.

 وی ادامه داد: هر چه شجاعت و افتخار و سربلندی و هر چه بود اگر به خودمان بود خالق یک ثانیه این چیزهایی که شما امروز به آن افتخار می کنید، نمی شدیم و ما هر چه داشتیم و ضمیر خود را می کاویم که چه کسی به دل های کوچک ما آن قدرت را داد؟  فقط ثمره آرمان ها و عشق و ارادتی است که به اسلام و رهبر و ملت و کشورمان داشتیم.

 طحانیان با بیان اینکه تنها سلاح ما در برابر دشمن برای سرافرازی و ذلیل نشدن این بود که باید از جان می گذشتیم زیرا اگر به اندازه بال مگسی برای این جان ارزش قائل می شدیم، قافیه را می باختیم لذا همه این افتخارات را مرهون اسلام هستیم و تا زمانی که بتوانیم این را برای خود حفظ و پیوندی که امام بین ما و اسلام بوجود آورد، نگه داریم ، پیروز همه میدان ها هستیم که آن روحیه و شجاعتی است که اسلام به ما می دهد هیچکس نمی تواند به ما بدهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها