دوشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۰
آثار برتر نتایج نهایی اولین دوره «جایزه‌ ادبی آثار برتر»

دبیرخانه‌ جایزه‌ ادبی آثار برتر نتایج نهایی اولین دوره از این جایزه را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)  داوود سوران دبیر جایزه‌ ادبی آثار برتر ضمن تشکر و قدردانی از عوامل و داوران این جایزه اعلام کرد در این دوره از جایزه‌ آثار برتر حجم زیادی از آثار ارسالی به صورت یک یا چند اثر یا مجموعه‌هایی مربوط به شاعران و نویسندگان صاحب اثر بوده است که به دلیل مغایرت با هدف اصلی جایزه (گزینش و معرفی چهره‌های مستعد و جوان کتاب اولی ) دبیرخانه‌ این جایزه در مرحله‌ گزینش مقدماتی تصمیم به حذف این بخش چشم‌گیر از آثار ارسالی را گرفته است که این مساله روند اولین دوره از این جایزه را جهت حفظ سطح کیفی آن به قرار گزینش تنها یک اثر برگزیده در هر ژانر تحت تاثیر قرار داده است.

داوود سوران دبیر جایزه‌ ادبی آثار برتر ضمن انتشار بیانیه‌ هیئت داوران به شرح زیر اعلام کرد در این دوره از جایزه‌  آثاربرتر هیئت داوران بخش داستان به پیوست بیانیه‌ ارسالی خود به دبیرخانه‌ این جایزه در دو بخش داستان کوتاه و رمان برگزیده‌ای اعلام نکردند.

بیانیه‌ هیئت داوران داستان اولین دوره‌ی جایزه‌ی ادبی آثار برتر:
شمارگان و جریان غالب بر داستان‌نویسی نشان می‌دهد که آثار داستانی در حداقل شرایط زیست خود قرار دارد. تشکلات مسئولی مانند ناشران و اتحادیه‌ی ناشران، مراکز پخش، کانون نویسندگان، وزارت ارشاد، هر کدام راه خود را می‌روند و این مهم را به فراموشی سپرده‌اند. حاصل آن دیده نشدن انسان معاصر و جایگاه اوست. به طوری که چاپ آثار خنثی و بی‌کیفیت لطمات غیر قابل جبرانی به فرهنگ زده و می‌زند.
 
 برای سالم‌سازی بستر ادبیات داستانی؛ احترام و بالابردن اعتماد خوانندگان و ایجاد فضای فرهنگی و ادبی مناسب آن و در نهایت شکوفاشدن هر چه بیشتر صنعت نشر و پخش و حوزه‌های مربوطه، انتشارات آثار برتر بر آن شد که آثار رسیده برای نشر را  به کارشناسی ادبی و هنری بگذارد. نتیجه‌ آن که هئیت داوران پس از بررسی آثار به این باور رسید که اثری را در حوزه‌ مجموعه داستان کوتاه و رمان معرفی نکند:

۱_ اکثر سوژه‌ها کلیشه‌ای بوده و برخی از آثار نیز در حد خاطره‌نویسی و گزارش باقی مانده‌‌اند.
۲_  زیاده گویی، ضعف در شخصیت‌پردازی، فضاسازی، تصویر و عدم توجه به سازه‌ها و ساخت داستانی به ابتر شدن اکثر روایت‌ها منجر شده است.
۳_ داستان‌ها و رمان‌ها به شکل غافلگیرکننده‌ای نارس و خام هستند و با وجود داشتن رگه‌های خلاقیت در پاره ای داستان‌ها هیچ یک از آثار تاب کتاب شدن را ندارند.
۴_ اکثر آثار جهانبینی لایق جهان داستانی ندارند و به داستان نمی‌رسند که بشود برای ایشان به امدادِ ویرایش، مجال ویراستاری فراهم کرد.
۵_ با این که تنوع پلات‌سازی‌های اولیه خوب است، اما هیچ کدام از آثار تکنیک و تخیل و استراتژی‌های روایی اندیشه شده ای در ذهن جا نمیگذارند. خاصه به ضعف تشخص زبان داستانی و تکنیک بسیاری و عدم استقلال تفکر تاریخی و اجتماعی در برخی می‌توان اشاره کرد. این مشکل البته  به محدود بود کل گزینه ها نیز بر می‌گردد.

گروه داوری:
۱_حسین ورجانی
۲_ هادی کیکاووسی
۳- ابوالفضل حسینی
۴_ مهدی گنجوی
5- فریبا چلبی‌یانی داور و دبیر گروه
6- حسین آتش‌پرور داور ارشد و مسئول انتخاب هیئت داوران.

همچنین نتایج بخش‌های دیگر این جایزه و همچنین اسامی داوران هر بخش به شرح زیر اعلام شد:

در بخش شعر کلاسیک: مجموعه غزل میلاد پشابادی

در بخش ترانه: مجموعه ترانه‌ محتبی تیمورنیا
در بخش شعر آزاد:  مجموعه  شعر رمضان بدرقه
برگزیدگان این دوره از جایزه ی ادبی آثار برتر بودند.

آقایان بابک دولتی و محمد ویسی داوری بخش کلاسیک و ترانه
و آقای داوود سوران و خانم مریم نظریان داوری بخش آزاد را بر عهده داشتند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها