پنجشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۴
پیش بینی عبور تعداد زائران ایرانی اربعین از مرز سه میلیون نفر

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود تعداد زائران ایرانی اربعین از مرز سه میلیون نفر عبور کند، گفت: برخلاف خواسته دشمنان اربعین به جریانی بدل شده که در همسایگی توام با محبت دوستداران اهل بیت (ع) نقش موثری ایفا می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس بیان کرد: سند مهندسی فرهنگی تدوین شده و مهندسی فرهنگ نیز از جمله موضوعاتی است که به شورای فرهنگ عمومی در استان‌ها واگذار خواهد شد.

وی افزود: ایجاد سند کثرت‌گرایی افق جدیدی است و بحث اساسی در موضوعات ملی و استانی ایجاد خواهد کرد البته راهبرد‌های فرهنگی مختلفی وجود دارد تا مشکلی سیاسی در جامعه کاهش یابد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی جایگاه بیان مشکلات سیاسی جامعه نیست و این شورا به دنبال راهبرد‌هایی برای بهبود شرایط فرهنگی و اجتماعی است.

صالحی افزود: نظریه‌های توسعه‌ای و راهبردی می‌تواند در استان فارس بیشتر از گذشته تاثیرگذار باشد و اگر فقر نظریه‌ها در استان فارس از بین برود، شاهد خواهیم بود که توسعه فارس و کشور همزمان رخ می‌دهد و مشکل تقابل با فرهنگ گذشته از بین خواهد رفت و اگر نظریه راهبردی فرهنگی در جامعه تدوین شود، می‌توان از این پیچ گذر کرده و تقابلات فرهنگی از بین رود. 

وزیر فرهنگ درباره وظیفه شورای فرهنگ عمومی نیز تاکید کرد: یکی از وظیفه‌های شورای فرهنگ عمومی این است که این شورا به سمت تدوین راهبرد‌های اجتماعی حرکت کند و توجه این شورا نیز باید به سمت معضل‌های اجتماعی نیز حرکت کند و از این حوزه نیز غافل نشود.

وی تصریح کرد: حاشیه نشینی، اعتیاد و سایر حوزه‌های اجتماعی پیشتر مغفول مانده‌اند و می‌توان از طریق این شورا به دنبال بهبود مشکلات و معضل‌های اجتماعی باشیم البته هنوز هم بزرگترین نهاد قوی اجتماعی خانواده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بیش از ٨٠ درصد از جامعه ازدواج را یک معیار دائمی می‌دانند و تنها١٠ درصد ازدواج را یک رویداد گذرا می‌بینند. یکی دیگر از معضل‌های اجتماعی و چالش جامعه خشونت است و توجه به آن ضروری است.

صالحی در پایان گفت: دستگاه‌های مختلف فرهنگی باید به فرهنگ تولید بپردازند و به دنبال این باشند که فرهنگی در جامعه ایجاد کنند که جریان تولید در جامعه توسعه یابد و چقدر دستگاه‌های مختلف توانسته‌اند در این زمینه فعالیت کنند.

در این جلسه عنایت الله رحیمی استاندار فارس نیز گفت: با رفع مشکل تامین مالی توسعه فرهنگی در فارس سرعت می‌یابد.

وی افزود: اختلافی میان هویت باستانی و هویت اسلامی ایران وجود نداشته و در هویت ملی، تاریخی و اسلامی هم تضادی وجود ندارد.

رحیمی افزود: شورای فرهنگ عمومی تاثیر خوبی بر موضوع هماهنگی میان دستگاهی و موضوع فرهنگ داشته است. پذیرش دین اسلام به علت کمال در آن مورد قبول و تایید افراد جامعه است.

وی گفت: فرهنگ انقلاب اسلامی هیچ گاه تحت تاثیر فرهنگ سازی غربی قرار نخواهد گرفت.

در بخشی از این جلسه آیت الله لطف‌الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، از نگاه فرهنگ محورانه وزیر فرهنگ قدردانی و گفت: مسئولیت اجرایی در حوزه فرهنگ سنگین است و گاهی دیگر موضوعات را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

وی در عین حال تصریح کرد: این استان دارای اماکن گردشگری بسیاری است؛ حرم شاه چراغ (ع) تا تخت جمشید را می‌توان محور گردشگری جدید در استان دانست.

یادآور می‌شود در جلسه شورای فرهنگ عمومی فارس تفاهم‌نامه همکاری در حوزه فرهنگ بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری فارس امضا شد.

همچنین بر اساس این گزارش، سید عباس صالحی شامگاه چهارشنبه ۱۷ مهرماه در دیدار با تولیت حرم مطهر احمدی و محمدی، این آستان مقدس را چشم و چراغ و نقطه عطفی در تاریخ ایران، تشیع در کشور دانست.


وی همچنین با اشاره به در پیش بودن آیین اربعین ابراز داشت: اربعین به عنوان یک اتفاق بزرگ که با  غربت و مظلومیت آغاز شد  در امتداد واقعه عاشورا و اسارت اهل بیت (ع) است؛ از همین رو واجد غربت و مظلومیتی است.

صالحی یادآور شد: این واقعه امروز شور و شوق دهها میلیون نفر را برمی‌انگیزاند و میلیاردها انسان را به آن حماسه متوجه می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کسی گمان نمی‌برد که اربعین در طول زمان به نقطه عطفی تبدیل شود، اظهار کرد: آیین اربعین برای نشان دادن مظلومیت سید الشهدا (ع) و نقطه اقتدار دوران اهل بیت است.

صالحی گفت: مردم ایران در این مسیر گام به گام قدم برداشتند و در نخستین دوره در سال ۱۳۹۰، تنها ۵۰ هزار نفر از ایران در این مراسم شرکت کردند اما امسال و پس از گذشت هشت سال بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود این تعداد تا فرصت باقیمانده از سه میلیون نفر بگذرد.

وی همچنین مراسم اربعین را در ایجاد ارتباط بین دو ملت ایران و عراق موثر دانست.

صالحی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوزه حج و زیارت گفت: در این سالها آیین حج نیز با عزت و اقتدار و کرامت برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۳ هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد نیز در حوزه‌های مختلف با دو میلیون ۴۰۰ هزار عضو در سراسر کشور در ایام فراغت و در طول سال فعالیت می‌کنند، از تصویب اساسنامه کانونهای فرهنگی مساجد سخن گفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بدین ترتیب این کانون‌ها شبکه‌ای  وسیع یافتند که مناطق مختلف ایران را در بر میگیرد و استقرار و فعالیت‌های آنها  توسعه شایان توجهی یافته است.

صالحی همچنین با اشاره به تلاش‌های سازمان اوقاف و امور خیریه، از وقف باعنوان پشتوانه حوزه دین و فرهنگ یاد کرد.

صالحی بیان کرد: هم در سابقه تاریخی و تمدنی خود  و هم در کشورهای دیگر، وقف از ارکان مهم‌ توسعه فرهنگی و دینی و علمی به شمار می‌رود و این قدرت را دارد اینگونه اقدامات را توسعه بخشد.

وی گفت: وقف بنیان فرهنگ، بنیان حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها را پشتیبانی کند و حرکت‌های چند دهه اخیر نشان می‌دهد ظرفیت قابل توجهی از مدارس و موسسات آموزشی از طریق وقف در خدمت جامعه در آمده‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص به توسعه مدارس وقفی پس از زلزله کرمانشاه و سیل اشاره کرد.

صالحی وقف را ضامن سامان‌دهی سرمایه‌های اجتماعی دانست.

صالحی همچنین در حوزه‌های کلان فرهنگی به رویدادهای مختلفی اشاره کرد که با رویکردهای دینی و اخلاقی درحال انجام است.

وی همچنین به وجود ظرفیت‌های قابل اتکا در شورای فرهنگ عمومی کشور و نیز استان‌ها اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد  دستگاه‌های مختلف فرهنگی از این طریق در کنار هم با تعامل روندی توسعه گرایانه را دنبال کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از بازخوانی آیین‌نامه شوراهای فرهنگ عمومی  نیز یاد کرد و گفت: این اتفاق به‌منظور بهره‌مندی بیشتر از ظرفیت‌های فرهنگی کشور در حال انجام است؛ افزون بر این سند مهندسی فرهنگی نیز برای همگرایی بیشتر در مسیر راهبردهای اقدامی مورد نظر همین نکته است.

وی در ادامه از برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تقویت ارتباطات با تولیت‌های معظم آستان‌های مقدس سخن گفت. 

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی نیز در این دیدار عنوان کرد: زمینه‌ای بسیار مساعد و ظرفیتی گسترده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد.

آیت‌الله سید علی‌اصغر دستغیب با اشاره به سفارش مقام معظم رهبري مبنی بر اینکه اعتاب مقدسه باید قطب فرهنگی باشند، گفت: حرکت مردم با موج عظیم اربعین نشان از این دارد که می‌توان به نحو احسن در جهت توسعه فرهنگ دینی گام برداشت.

تولیت آستان مقدس شاهچراغ (ع) ادامه داد: دولت انصافاً برای ساماندهی زیارت اربعین موثر و مفید عمل کرده است.

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به تلاش‌ها برای توسعه حرم شاهچراغ (ع) گفت: دو وزارتخانه راه و شهرسازی و فرهنگ و ارشاد اسلامی در توسعه فعالیت‌های حرم مطهر نقشی ویژه دارند.

وی افزود: وزارت راه و شهرسازی با توسعه فیزیکی حرم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف توسعه فرهنگ دینی و نقشی به این قطب مذهبی یاری می‌رساند.

صالحی گفت: اخیرا پیشنهاد ایجاد بنیاد فرهنگی دینی احمد بن موسی (ع) را ارائه داده‌ایم که اقدام بسیار اقدام موثری در حوزه فرهنگی به شمار می‌رود و آماده هر نوع همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

آیت‌الله دستغیب عنوان کرد: اینکه هماهنگی و همراهی کامل بین نهادهای فرهنگی جمهوری اسلامی باشد برای ما بشارت است و امری باارزش به شمار می‌رود.

در پایان این دیدار، تولیت آستان مقدس، انگشتری با نگین حضرت شاهچراغ (ع) به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیم کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها