یکشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۳
آخرین مهلت ارسال طرح‌ به دبیر‌خانه «شبکه شهر‌‌های خلاق فرهنگ و هنر ایران»‌ اعلام شد

ابراهیم حیدری با اشاره به اهداف تشکیل «شبکه شهر‌‌های خلاق فرهنگ و هنر ایران»‌ گفت: امیدوارم که با برگزاری این طرح شاهد نتایج موثر این اقدام‌ در پیش بردن ایده‌های خلاقانه در شهر‌های مختلف باشیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی شبکه شهر‌‌های خلاق فرهنگ و هنر ایران، ابراهیم حیدری، دبیر طرح «شبکه شهر‌‌های خلاق فرهنگ و هنر ایران»‌ درباره برگزاری این طرح گفت: شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، عنوان طرحی برای شناسایی خلاقیت‌های فرهنگی و هنری در شهرها و مناطق جغرافیایی ایران و ایجاد شبکه‌هایی برای تعریف همکاری‌ها و برنامه‌های مشترک میان آن‌هاست.

وی افزود: در مرحله اول اعلام فراخون، ٣٧٠ شهر از ٣١ استان در این رویداد مشارکت داشتند و آمادگي خود را در حداكثر سه رشته موضوعي اعلام كردند.

حیدری با بیان اینکه این طرح با مشارکت چند نهاد و سازمان برگزار می‌شود؛ بیان کرد: طرح «شبکه شهر‌‌های خلاق فرهنگ و هنر ایران»‌ با همکاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، مشاركت وهمكاري سازمان‌های شهرداري‌ و دهياري‌هاي وزارت كشور، سازمان يونسكو و ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامي سراسر كشور اجرا می‌شود.

حیدری درباره اهداف «شبکه شهر‌‌های خلاق فرهنگ و هنر ایران»‌ ادامه داد: ازجمله اهداف این طرح، می‌توان به کمک به برنامه‌ریزی برای توسعه پایدار، مشارکتی و مبتنی بر رویکرد آزمایشی در شهرها و مناطق فرهنگی ایران، کشف، جذب و پرورش فعالیت‌ها، حمایت از پیشنهادهای نو، خلاقانه، اثربخش و پایدار بومی اشاره کرد. 

به گفته وی، ساماندهی و بهره‌گیری از امکانات و ظرفیت‌های فرهنگی و هنری در سطح محلی و بومی مبتنی بر فرهنگ ایرانی_اسلامی، تمرکززدایی در امور فرهنگی و هنری، تقویت ظرفیت‌های مردمی در فرهنگ، تبادل تجربه‌ها و دانش بومی در میان شهرهای مختلف ایران، توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و کمک به بهبود کسب‌ و کارهای فرهنگی هنری، صنایع خلاق و در مجموع تکیه براقتصاد درون از دیگر اهداف این طرح است.

حیدری با اشاره به برگزاری کارگاه‌های آموزشی در سی و یک استان کشور مطرح کرد: در سی و یک استان کشور با حضور قریب به 357 شهر از جمله نمایندگان اداره‌های فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرهای مختلف، فعالان فرهنگی و هنری کشور و همچنین مسئولان شهری برای بیش از یک هزار و پنجاه نفر کارگاه‌‌های آموزشی برگزار شده است و دست‌کم در هر یک از این کارگاه‌ها، هشت ساعت آموزش برنامه ريزي فرهنگي و هنري مبتني بر برنامه ريزي مشاركتي انجام شده است.

دبیر طرح «شبکه شهر‌‌های خلاق فرهنگ و هنر ایران»‌ اشاره کرد: تاکنون هشت هزار و پانصد ساعت کارگاه آموزشی برپا شده است و انتظار می‌رود با اين اقدام‌های انجام‌شده، به‌زودی شاهد نتایج موثر این اقدام‌ها در چگونگی پیش بردن ایده‌های خلاقانه در شهر‌های مختلف باشیم. همچنین، پس از داوری آثار شهرهاي خلاق در ده حوزه موضوعي، شبكه شهرهاي خلاق تشکیل خواهد شد.

حیدری عنوان کرد: حوزه موضوعی فعالیت‌ها به این شرح است؛ هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، موسیقی، مد و لباس، هنرهای صنایع و سنتی، ادبیات، رسانه و مطبوعات، بازی‌های رایانه‌ای، سینما، چاپ و بسته‌بندی.

وی ادامه داد: هر شهر می‌تواند ذیل این ده حوزه موضوعی، شاخه‌هایی را تعریف کرده و ظرفیت‌ها و برنامه‌های خود را برای توسعه آن به دبیرخانه ارائه کند. شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، همه مدیران فرهنگی و هنرمندان سراسر ایران را به همکاری و همفکری دعوت کرده است. گردهم‌آیی بزرگ این مجموعه، نیمه اسفندماه برگزار می‌شود.

وب‌سایت «شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر» به این نشانی http://creative-cities.ir در دسترس است و علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیش‌تر می‌توانند به آن مراجعه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها