سه‌شنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۲
شفافیت از فساد جلوگیری می‌کند

سید‌عباس صالحی، با بیان اینکه با شفافیت مدیران خود را در یک‌ اطاق شیشه‌ای می‌بینند، گفت: در این شرایط مدیران نمی‌توانند به سمت پنهان کاری بروند، برای مبارزه با فساد باید از بالاترین رده‌های مدیریتی تا پایین‌ترین سطوح در معرض شفافیت قرار گیرند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این جلسه سیدعباس صالحی با تاکید بر توجه به آگاهی و افزایش مشارکت‌های مردمی در حفاظت از محیط‌زیست، گفت: فرهنگ نقش به سزایی در بسیاری از امور دارد و تاکیدات مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی بر فرهنگ به ویژه در موضوع محیط زیست نشان از اهمیت و جایگاه آن دارد.
 
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: هرچقدر حوزه آگاهی ها و مشارکت های مردمی را به حوزه حفاظت از محیط زیست نزدیک تر کنیم موفق تر عمل کرده ایم و شورای فرهنگ عمومی چه در ستاد و چه در استان های کشور نیز با توجه به نقش فرهنگ، نقش موثری در فرهنگ‌سازی در این زمینه می‌تواند داشته باشد.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: آموزش، تبلیغات، اطلاع‌رسانی و همکاری و هم‌افزایی نهادهای رسمی و غیر‌رسمی در حوزه حفاظت از محیط زیست از اهمیت زیادی برخوردار است و نهادها و وزارتخانه‌های مختلف ظرفیت‌های زیادی در این زمینه دارند که باید از این ظرفیت‌ها با هدف حفاظت از محیط زیست بهره کافی برد.

وی افزود: دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی گفت و گوهایی را در زمینه حفاظت از محیط زیست داشته و جمع حاضر هم اگر با توجه به وظایف فرهنگی خود در بخش‌های رسمی و غیررسمی این موضوع را دنبال کند به‌طور قطع به نتایج ثمر بخشی در این زمینه خواهد رسید.

صالحی در عین حال بر افزایش آگاهی‌ها و حساسیت‌های مردمی در حوزه حفاظت از محیط زیست و مدیریت شهری تاکید کرد.

در ابتدای این جلسه سید محمدرضا موالی زاده دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور نیز با اشاره به روز شمار تقویم گفت: هفتم آذر روز نیروی دریایی است. تلاشگران این حوزه با توان رزمی و دفاعی بالای خود مانند سایر بخش های نظامی کشور با شجاعت و دلیری از مرزهای دریایی کشورمان حفاظت می‌کنند.

وی همچنین درگذشت سیدقاسم موسوی قهار ذاکر اهل بیت را تسلیت گفت.

موالی‌زاده با اشاره به دستور این جلسه در ادامه دستور جلسه پیشین مبنی بر بررسی برنامه ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست، افزود: موضوعات محیط زیست بسیار متنوع است و یکی از این موضوعات آلودگی هوا و مدیریت پسماند شهری است.

وی در عین حال تصریح کرد: برای کاهش پسماندهای شهری نیاز به هم افزایی و بهره گیری از ظرفیت همه دستگاه ها از جمله رسمی و غیر رسمی داریم.

در ادامه این جلسه صدرالدین علیپور مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گزارشی از مجموعه اقدامات این سازمان در حوزه مدیریت پسماند شهری ارائه کرد.

وی گفت: در این سازمان از طریق طرح کاپ (کاهش پسماند) به مجموعه اقداماتی که از شروع تا پایان مدیریت پسماند باید صورت بگیرد، پرداخته می شود.
 
علیپور با اشاره به نقش سازمان‌های مختلف در تبیین و فرهنگ‌سازی مدیریت پسماند به‌ویژه در آگاهی و مشارکت‌های مردمی بر مشارکت سازمان صدا و سیما در این زمینه تاکید کرد.

وی در ادامه پویش زنان خانه دادر، پورتال ذره بین پسماند، دریافت ایده‌های دانش‌آموزی و دانشجویی در قالب برگزاری استارتاپ‌ها، پاکسازی کوهستان‌ها از پسماندها به مناسبت‌های مختلف و ... را از دیگر اقدامات سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران برشمرد.
در ادامه حسن پسندیده، مدیرکل مدیریت پسماند سازمان حفاظت از محیط زیست گزارشی با عنوان ترویج فرهنگ حفاظت محیط زیست در زمینه مدیریت پسماندها ارائه کرد.

وی در این گزارش بر نقش مشارکت مردمی و مسئولیت‌اجتماعی و آموزش در حوزه حفاظت از محیط زیست تاکید کرد.

در بخش دیگری از این جلسه، حسین شهبازی، معاون فنی شرکت کنترل کیفیت هوای شهردای تهران گزارشی با موضوع برنامه ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست با تاکید بر آلودگی هوا ارائه کرد.
وی گفت: برای کنترل آلودگی از مبداء، قوانین مختلفی وجود دارد که مصوبه جامع کاهش آلودگی هوای کلان شهرها و قانون هوای پاک و آیین نامه های اجرایی از‌جمله این قوانین است.

شهبازی با تاکید بر نقش مشارکت مردمی در کاهش آلودگی هوا و مدیریت پسماند، ادامه داد: مشارکت مردم در کاهش آلودگی هوا را در دو بخش مطالبه‌گری در راستای اجرای هرچه بهتر و سریع‌تر قوانین و مقررات و مشارکت در راستای کاهش آلودگی هوا و انجام وظایف شهروندی نیازمندیم.

در ادامه این جلسه برخی از اعضای حاضر به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود در زمینه چگونگی اقدامات و فعالیت‌ها در کاهش آلودگی هوا و مدیریت پسماند پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها