دوشنبه ۲۷ آبان ۱۳۸۷ - ۱۵:۵۶
نويسندگان ايراني بيشترين نسخ خطي جهان اسلام را خلق كرده‌اند

رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در ايروان در نشست با اندیشمندان ارمنستان در روز کتاب و کتابخوانی، اظهار داشت: طبق بررسي یونسکو ، بیشتر نسخ خطی جهان اسلام مربوط به نویسندگان و خطاطان ایرانی است._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومي و اطلاع‌رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، محمدرضا شکیبا در نشستي كه با حضور «آنانیان»، رییس کانون نویسندگان ارمنستان، «آویک ایساهاکیان» رییس انستیتوی ادبیات فرهنگستان علوم، «ادوارد میلی تونیان»، رییس اداره دولتی نشر و انتشارات و «واهان خاچاطوریان» رییس بنیاد ناشران ارمنستان برگزار شد، با اشاره به پیشینه کتاب و کتابداری در ایران، نویسندگی و قلم را پیشه خطیر و محترمی دانست. 

وي افزود: وجود کتاب‌های نسخ خطی ایران در اقصی نقاط گیتی و موزه‌ها، ناشی از علاقه مردم به نویسندگی و حفظ دانش زمان بوده است. در گذشته با وجود اين که بین ایران و یونان و سپس روم همواره منازعه بود، نویسندگان و دانشمندان یونانی به کشور ایران مهاجرت مي‌كردند و در کتابخانه‌ها و مرکز علمی جندی‌شاپور به تحقیق و کار علمی می‌پرداختند. 

شكيبا يادآور شد: پس از تغییر دین ایرانیان به اسلام، موضوع کتاب و کتابداری از جایگاه ویژه برخوردار  و علم و دانش همگانی شد. از آن پس دانشمندان زیادی از جمله بوعلی سینا، رازی و خیام  به عرصه حیات پا نهادند و آثار بسیار ارزشمند و گران‌بهایی را خلق کردند.
 
رایزن فرهنگی ايران به اهميت کتاب و کتابخوانی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره كرد و افزود: در سه دهه اخیر موضوع کتاب و کتابخوانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده و جایگاه برتری یافته است. 

وي افزود: دولت جمهوري اسلامي ايران برای خرید کتاب، یارانه پرداخت می‌کند به همین دليل در ایران کتاب ارزان‌تر از بسیاری کشورهای جهان است. این امر نشان مي‌دهد موضوع کتاب و کتابخوانی مورد توجه مسئولان قرار گرفته و آنها تلاش می‌كنند دانش و آگاهی در میان مردم گسترش پیدا کند. 

رایزن فرهنگی درباره تعداد کتابخانه‌ها، میزان نشر و نحوه توزیع آنها گفت: هم اکنون در تهران و شهرهای بزرگ تعدادی کتابخانه‌هايي بصورت 24 ساعته فعالیت دارند و 1200 کتابخانه زیر نظر شهرداری فعالیت می‌کنند. 800 کتابخانه هم متعلق به دانشگاه‌هاست. كتابخانه آستان قدس رضوی بیش از 12 میلیون جلد کتاب و دست‌نوشته دارد و قدیمی‌ترین کتابخانه است. همچنین در سال گذشته 40 هزار عنوان کتاب در ایران اسلامی منتشر شد که شمارگان آنها بین 3000 تا 130 هزار بود.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها