پنجشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۱۵:۰۱

بررسي یک خانواده آمریکایی که به واکاوی روابط خانوادگی سومین رییس جمهور آمریکا می‌پردازد و حضور برده‌اي در زندگي او را روشن مي‌سازد، كتابي است كه جایزه بخش تاریخ پولیتزر 2009 را از آن خود كرد.\

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از «پولیتزر پرایزس»، «همینگزهای مونتيچلو: یک خانواده آمریکایی» اثر «آنت گوردون رید» استاد تاریخ دانشگاه روتگرز، امسال جایزه پولیتزر در بخش تاريخ را از آن خود کرد.

این کتاب به شرح حماسی داستان زندگی توماس جفرسون، سومین رئیس جمهور ایالات متحده و نویسنده بیانیه استقلال آمریکا می‌پردازد که با یک برده‌زاده ازدواج کرد.

براساس بررسی‌هایی که این کتاب به آنها اشاره دارد پیشینه آفریقایی – آمریکایی خانوادگی «سالی همینگز»، همسر توماس جفرسون به برده‌های آفریقایی بازمی‌گردد. 

توماس جفرسون در سال 1772 با یک بیوه به نام «مارتا وایلز اسکلتون» ازدواج کرد. مارتا در سال 1782 مرد و پس از آن بود که جفرسون به صورت غیررسمی با «سالی همینگز» خواهر خوانده دورگه همسر سابق خود ازدواج کرد و از او صاحب شش فرزند دورگه شد. از این تعداد چهار تن باقی ماندند که جفرسون همگی آنها را در سن 21 سالگی آزاد کرد.

«آنت گوردون رید» در این اثر حماسی سعی می‌کند تا به گونه‌ای کاملا عمیق و مفصل و بر پایه خاطرات، تاریخ شفاهی، اسناد ثبت‌شده، نامه‌ها، روزنامه‌ها، آرشیوها و حتی وصیت‌نامه‌ها ، بخش‌های تاریک روابط میان سالی همینگز و ارباب او «توماس جفرسون» را روشن سازد. 

او تلاش می‌کند در این کتاب به خوانندگان اجازه بدهد که بردگان را همچون اشخاص آزاد و برخوردار از حقوق انسانی ببینند و با داستان خانواده جفرسون به روشی متفاوت با گذشته روبه رو شوند.

این کتاب که برنده «جایزه کتاب ملی غیر داستانی 2008» هم شده است و از سوی روزنامه‌های «واشنگتن پست تایمز»، «لس‌آنجلس تایمز» و پایگاه «آمازون» نامزد برترین کتاب سال شد، برای تصاحب جایزه بخش تاريخ پوليتزر 2009 از کتاب‌های «این جمهوری رنج: مرگ و جنگ مدنی آمریکا» اثر «دریو گیلپین فاوست»، «ساعت آزادیخواه: واشنگتن و سیاست‌های تغییر در دهه 1960» اثر «جی. کالوین مکینز» و «رابرت ویست بورت» پیشی گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها