سه‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۶:۱۱
پرونده «بلوكباشي» در فصلنامه تخصصي فرهنگ مردم

ويژه‌نامه دكتر «علي بلوكباشي» در فصلنامه فرهنگي- اجتماعي فرهنگ مردم ارايه مي‌شود. در اين مجموعه، مردم‌شناسان ايراني و خارجي، مقالات علمي و فرهنگي درباره فعاليت‌هاي مردم‌شناختي علي بلوكباشي ارايه مي‌دهند./

سردبير فصلنامه فرهنگي-اجتماعي «فرهنگ مردم» با بيان اين مطلب به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: در اين فصلنامه تخصصي ساختار و سيستم مطالب در زمينه‌ فرهنگ مردم گردآوري مي‌شود.

سيد احمد وكيليان به ويژگي‌هاي اصلي اين فصلنامه‌ تخصصي اشاره كرد و افزود: در اين فصلنامه‌ها فرهنگ مردم در شهرهاي مختلف ايران، نوع معيشت، زندگي، آداب و رسوم، ازدواج، تولد، مرگ و مير، تعزيه و عزاداري، ضرب‌المثل‌ها و... بررسي خواهد ‌شد.

نويسنده «سرزمين افسانه‌ها» به فصلنامه‌هاي پيشين فرهنگ مردم اشاره كرد و گفت: دو ويژه‌نامه طنز و مشروطه، ويژه‌نامه انجوي شيرازي، شاهنامه و مردم، ضرب‌المثل‌ها، هنرهاي دستي، هنر پست مدرنيسم، مولانا و مردم و... از جمله مواردي اند كه از ديدگاه فرهنگي به گردآوري مقاله‌هاي تخصصي مي‌پردازد.

اين فولكلورشناس به بخش‌هاي مختلف ويژ‌ه‌نامه بلوك‌باشي اشاره كرد و گفت: در اين شماره، ادبيات عاميانه فارسي در دوره قاجار، وصف گروه‌هاي اجتماعي در شيراز يكصد سال پيش، جايگاه حضرت احمدبن موسي(ع) شاهچراغ در فرهنگ مردم، تاريخ پژوهش‌هاي فرهنگ مردم و مردم‌شناسي ايران، گفت‌وگو با بلوكباشي، كارنامه علمي - پژوهشي وي و معرفي كتاب‌هاي منتشر شده از او در اين فصلنامه تخصصي گردآوري مي‌شود.

علي بلوکباشي مردم‌پژوه و فولكلورشناس، پس از دريافت دانشنامه کارشناسي‌ ارشد در رشته «زبان‌شناسي همگاني و زبان‌هاي باستاني» در دانشکده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران در سال ١٣4٩ به انگلستان سفر کرد و در دانشگاه آکسفورد به تحصيل مردم‌شناسي پرداخت. در اين دانشگاه دوره‌هاي مختلفي را در رشته «انسان‌شناسي اجتماعي» گذراند.

پژوهش در حوزه «مردم‌نگاري و فرهنگ عامه» ايران، مطالعه و بررسي ساخت‌هاي اجتماعي، اقتصادي، هنري و فرهنگي و نظام‌هاي ايماني و عقيدتي در جامعه‌هاي شهري، ايلي و عشايري از عمده‌ترين فعاليت‌هاي وي در چند دهه گذشته بوده است. بلوكباشي در دانشگاه‌هاي تهران، الزهرا(س) و آزاد اسلامي مباحثي از مردم‌شناسي عمومي، فرهنگ عامه ايران، هنرهاي نمايشي، شخصيت‌شناسي و... را تدريس ‌کرده است.

«کتاب‌شناسي فرهنگ عامه و مردم‌شناسي ايران»، «فرهنگ عامه، قهوه‌خانه‌هاي ايران»، «نقد و نظر: معرفي و نقد آثاري در ادبيات مردم‌شناسي»، «جزيره قشم: صدف ناشکافته خليج فارس»، «قالي شويان: مناسک نمادين قالي‌شويي در مشهد اردهال»، «نوروز: جشن نوزايي آفرينش»، «نخل گرداني: نمايش تمثيلي از جاودانگي حيات شهيدان» و دو کتاب پژوهشي در «تعزيه و تعزيه خواني»، «از آغاز تا پايان دوره قاجار در تهران» و پژوهشي در «موسيقي و سازهاي موسيقي نظامي در دوره قاجار» با همکاري ديگران و... در كارنامه وي به چشم مي‌خورند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط