سه‌شنبه ۶ مهر ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۹

کتابخانه ملي بریتانیا بیش از یک چهارم از نسخه های خطی یونانی‌اش را که شامل280 جلد است به صورت آن لاین ارائه كرده است. این برنامه جدیدترین گامی است که براي دیجیتالی کردن مدارک قدیمی مهم صورت گرفته است.\

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از رویترز، این نسخه‌های خطی به صورت رایگان و آن لاین قابل دسترسی هستند و این کتابخانه از آن به عنوان یکی از مهمترین مجموعه های خارج از یونان برای تحقیق درباره بیش از 2 هزار سال فرهنگ هلنی یاد می‌کند. 

این کتابخانه بیش از هزار نسخه خطی یونانی، بیش از 3 هزار پاپیروس یونانی و مجموعه‌ای جامع و وسیع از نخستین چاپ یونانی را در اختيار دارد. 

این منابع اطلاعاتی برای محققانی که در زمینه های ادبیات ، تاریخ، علمی، مذهبی، فلسفه و هنر کشورهای حوزه مدیترانه شرقی در دوران های باستانی وبیزانس تلاش می کنند بسیار مفید است. 

"ماری بییرد" پروفسور دانشگاه کمبریج گفت: این دقیقا همان چیزی است که ما در آرزوی داشتنش بودیم و آن را از تکنولوژی جدید طلب می کردیم. این منبع گرانبها به آسانی برای هر شخصی از متخصص تا کسی که به صورت تفننی از این مجموعه دیدن می کند در هر کجای جهان قابل دسترس است. 

این نسخه های خطی دیجیتالی شده مهمترین رویدادها تاریخی را دربر می گیرد که شامل آثار مصورها بسیار از «سرودهای مذهبی تئودور» مربوط به سال 1066 و «افسانه‌های باریوس» که در سال 1842 در کوه آتوس کشف شد و توسط «دمتریوس تریکلینییوس» محقق بیزانسی بزرگ اصلاح شد، است. 

این مجموعه نایاب از سوی بنیاد "استاوروس نیارکوس" به این کتابخانه اهدا شد و این کتابخانه این مطالب باستانی نایاب را که در اثر گذشت زمان شکننده شده‌اند، در دسترس عموم قرار داده است. 

پروژه های دیجیتالی دیگر شامل دفتر یادداشت های قرن شانزدهم «لئوناردو داوینچی» و مطالبی مربوط به قرن چهارم نیز در برنامه دیجیتالی کردن آثار نایاب این کتابخانه گنجانده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها