چهارشنبه ۵ آبان ۱۳۸۹ - ۱۳:۴۰

دانشگاه شهر «هایدلبرگ» آلمان به مناسبت ششصد و بیست و پنجمین سال تاسیس خود ، برای نخستین بار طی سال های اخیر ،اقدام به برگزاری نمایشگاهی مشتمل بر معروف ترین نسخه خطی شعر دوران قرون وسطی موسوم به «نسخه خطی شهسواران» کرده است.\

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان، این نمایشگاه از روز گذشته 25 اکتبر (3 آبان) با عنوان «نسخه خطی شهسواران و اکتشاف عشق» افتتاح شده است.

این نسخه خطی پوستی 426 صفحه ای مشتمل بر شعر ومجموعه‌ای از امثال و حکم است.طبق اعلام دانشگاه «هایدلبرگ» این نمونه نسخه های خطی و دیگر دست نوشته های بسیار ارزشمند با موضوع عشق در دوران قرون وسطی مصور هستند و کار آغاز نگارش این نسخ خطی مزین به مینیاتورهای رنگی است ،از قرن 14 میلادی آغاز شده است. 

این اسناد به دلایل حفاظتی به ندرت به نمایش گذاشته می شوند و آخرین بار در سال 2006 در یک نمایشگاه قرون وسطایی در «ماگدبورگ» در معرض نمایش قرار گرفتند.اما طبق اعلام سخنگوی دانشگاه «هایدلبرگ» ،این نسخ خطی آخرین بار در حدود 10 سال پیش در شهر «هایدلبرگ» نمایش داده شدند. 

این نسخ خطی که با صرف مبلغ 50 میلیون یورو بیمه شده اند، اغلب در این دانشگاه در گاوصندوق های دارای دستگاه تهویه نگهداری می شوند.سخنگوی این دانشگاه ، مبلغ 50 میلیون یورو را برای این دست نوشته ها مبلغی ایده آل خواند و اظهار داشت که این نسخ واقعا در بازار غیر قابل فروش هستند. 

نسخه های خطی شعر مبسوط موجود در دانشگاه هایدلبرگ که «کوداکس» نامیده می شود، مجموعه ای مشتمل بر آثار 140 شاعر در زبان آلمانی رسمی با موضوع عشق است. در نیمه دوم قرن 12 میلادی موضوع عشق موضوع شعرهای حماسی و دیگر گونه های شعر بود که این یک بدعت و چیز نو در ادبیات به شمار می رفت. 

طبق نظر «والتر فون در فوگل وایده» شاعر قرن 12و 13 ،عشق چیزی بود که اشراف و روحانیون آن زمان به آن می پرداختند و موضوع عشق در دربار اهمیت یک ارزش اخلاقی داشت.در بسیاری از متن ها و تصاویر به این موضوع پرداخته شده که یک شوالیه هرگز به دنبال تصاحب وجود یک زن نبود، بلکه به دنبال تصاحب قلب وی بوده است. 

در «نسخه خطی شهسواران» ترانه های عاشقانه به شکلی منحصر به فرد و با فراوانی بی سابقه ای گردآوری شده و از اینرو این اثر یک شاهد کلیدی از ادبیات و فرهنگ دوران حکومت «اشتاوفرها» در کشور آلمان است. بیش از نیمی از ترانه های موجود در این کتاب از مجموعه های گوناگون گردآوری شده و در این کتاب گنجانده شده اند.در صورت عدم وجود «کوداکس» ، هیچ اطلاعاتی در مورد این سرودها در دست نبود. 

در این نمایشگاه 30 سند اصلي از «توماسین فون سرکلاره» گردآورنده اشعار بسیار ارزشمند به زبان آلمانی میانه در قرن 12 و 13 نیز وجود دارد که اثری با عنوان «پارسیوال» نوشته «ولفرام فون اشنباخ» شاعر اشعار حماسی و ادبی قرن 11 و 12 نیز در میان آن هاست. 

این نمایشگاه که تا 20 فوریه (اول اسفند) برپاست، عکس های متعدد و آثاری برابر با نسخه اصلی را نیز ارائه كرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها