پنجشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۷
صفحه امروز؛ پنجم سپتامبر

آرتور کستلر، آلکسی کنستانتینوویچ تولستوی، نیکانور پارا و رابرت فرگاسون از نویسندگانی هستند که تقویم ادبی امروز به آنها اختصاص دارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آثار این نویسندگان از جایگاه ویژه ای در میان ادب دوستان برخوردار است. 

آرتور کستلر
آرتور کستلر، نویسنده بریتانیایی – مجارستانی چنین روزی در سال 1905 در بوداپست دیده به جهان گشود. وی در دانشگاه وین روان‌شناسی خواند و رییس یک گروه دانشجویان صهیونیست شد. یک ماه قبل از پایان تحصیل، کتاب های درسی خود را سوزاند و در امتحانات شرکت نکرد و به فلسطین که آن زمان تحت قیمومیت انگلستان بود رفت و آن جا از گرسنگی تقریبا به حال مرگ افتاد. پس از مدتی آن جا را هم ترک کرد و به‌عنوان خبرنگار اولستین به پاریس رفت. وی سال ۱۹۳۱ به حزب کمونیست آلمان پیوست، بعد به شوروی رفت و سال ۱۹۳۸ پس از مشاهده استبداد استالینی و دادگاه‌های نمایشی مسکو از حزب جدا و راهی فرانسه شد. با شروع جنگ جهانی دوم مقامات فرانسوی او را به عنوان یک بیگانه در اردوگاهی در رشته کوه پیرنه زندانی کردند. او پس از آزادی به لژیون بیگانگان فرانسه پیوست.
کستلر علاوه بر زبان مادریش آلمانی و زبان سرزمینش مجاری به انگلیسی و فرانسوی هم مسلط بود و عبری و روسی و اسپانیایی را هم تا حدی می‌دانست. او همچنین از پدربزرگش کمی ییدیش هم آموخته بود. یادگیری زبان‌های گوناگون حاصل زندگی در نواحی مختلف دنیا؛ مجارستان، اتریش، آلمان، فرانسه، اسرائیل و انگلیس و سفرهای متعددش به شوروی و اسپانیا بود. سه اثر مهم کستلر به سه زبان متفاوت نوشته شده است؛ ظلمت در نیمروز به آلمانی، گلادیاتورها به مجاری و ورود و خروج به انگلیسی. او به چهار زبان انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و عبری روزنامه‌نگاری کرده و نخستین جدول کلمات متقاطع به زبان عبری را هم طراحی کرده بود. وی «گلادیاتورها» را سال 1937،«ظلمت در نیمروز» را سال 1940، «ورود و خروج» را سال 1943، «دزدان در شب» را سال 1946 و «دختران تلفنی» را سال 1972 به رشته تحریر در آورد. او سال 1945 شهروند بریتانیا شد و با پایان جنگ به فرانسه برگشت و ارتباط نزدیکی با سیمون دو بوار و ژان پل سارتر برقرار کرد. وی مارس 1983 به دلیل بیماری به زندگی اش خاتمه داد. 

آلکسی تولستوی
آلکسی کنستانتینوویچ تولستوی، شاعر و نمایشنامه نویس روسی که چنین روزی در سال 1817 به دنیا آمد، برای نمایشنامه های تاریخی اش به شهرت رسید. وی که از خانواده بزرگ تولستوی بود، فعالیت ادبی اش را با سرودن شعر آغاز کرد. «مرگ وحشتناک ایوان» در سال 1866، «تزار فئودور ایونوویچ» در سال 1868 ، «تزار بوریس» در سال 1870و « شاهزاده نقره ای» از جمله آثار اوست. وی اکتبر 1875 دیده از جهان فروبست. 

نیکانور پارا
نیکانور پارا ،شاعر شیلیایی چنین روزی در سال 1914 دیده به جهان گشود. وی که از مهم ترین شاعران اسپانیایی زبان لقب گرفته سال 2011 موفق شد تا جایزه سروانتس را به خود اختصاص دهد. او نخستین کتابش را سال 1937 با عنوان «کتاب آواز بدون نام» منتشر کرد. «شعرها و ضد شعرها» ، «آوازهای روسی»، «معلم ها» و «صفحات سفید» از دیگر آثار اوست. 

رابرت فرگاسون
رابرت فرگاسون، شاعر اسکاتلندی چنین روزی در سال 1750 دیده به جهان گشود. بسیاری از اشعار وی در سال 1771 در مجله رودیمان منتشر شد اما مجموعه اشعارش با عنوان «روزهای آرام» برای نخستین بار در سال 1773 به چاپ رسید. برخلاف زندگی کوتاهش نوشته های وی بسیار تاثیرگذار بود و خیلی زود توانست خود را به دنیای ادبیات معرفی کند. مجسمه یادبود وی سال 2004 در اسکاتلند نصب شد. وی اکتبر 1774 از دنیا رفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها