دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۳
صفحه امروز؛ 9 سپتامبر

لئو تولستوی، جیمز هیلتون، فیلیس ویتنی، چزاره پاوزه، استفان مالارمه و هیو مک دیارمید از نویسندگانی هستند که نامشان در تقویم ادبی امروز می درخشد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نام این نویسندگان برای اهالی ادب شناخته شده و آثارشان روشنگر راه بسیاری بوده است. 

لئو تولستوی
لئو تولستوی، نویسنده روسی چنین روزی در سال 1828 در یاسلنا پلنایا روسیه به دنیا آمد. در 9 سالگی پدر و مادرش را از دست داد و نزد عمه‌اش بزرگ شد و آموزگاران خصوصی فرانسوی به وی درس دادند. وی سال 1851 پس از گذراندن دوران مقدماتی نظام، در جنگ‌های قفقاز شرکت كرد و تجربه‌ای که از زندگی سربازان در آنجا کسب کرد مبنای نوشتن داستان «کودکی» در سال 1852، «نوجوانی» در سال 1854 و «جوانی» در سال 1857 شد. با شروع جنگ کریمه در سال 1854به‌ جبهه سواستوپل منتقل شد و به‌ دليل ارسال گزارش های واقعی از صحنه‌های نبرد در کتاب خود به نام «قصه‌های سواستوپل»، نامش به‌عنوان نویسنده‌ای چیره‌دست در ادبیات روسیه به‌ثبت رسید اما آن چه سبب شهرت وی شد خلق رمان های «جنگ و صلح» و «آناکارنینا» بود که جایگاه وی را در بالاترین رده ادبیات داستانی جهان تثبیت کرد. شهرت و محبوبیت آثار تولستوی به حدی است كه علاوه بر چاپ تمبر يادبود، سكه طلایی نيز از وی در كشورش ضرب شده است. «رستاخیز»، «پول و شیطان»، «حاجی مراد»، «پولیکوشکا» و «نامه های تولستوی» از دیگر آثار اوست. وی نوامبر 1910 از دنیا رفت. 

جیمز هیلتون
جیمز هیلتون، نویسنده بریتانیایی چنین روزی در سال 1900 در لانکشایر انگلیس به دنیا آمد. او در دانشگاه کمبریج تحصیل کرد و خیلی زود به حرفه نویسندگی روی آورد. در کارنامه ادبی وی رمان های بسیاری وجود دارد که همه از آثار پرفروش بوده اند و بسیاری از کارهای او تبدیل به فیلم‌های سینمایی شده است. نخستین رمان او با عنوان «خود کاترین» سال ۱۹۲۰ زمانی که او 20 سال بیشتر نداشت، منتشر شد اما انتشار دو کتاب «افق گمشده» در سال 1933 و «خداحافظ آقای چیپس» در سال 1934 بود که او را به شهرت رساند. وی برای «افق گمشده» جایزه هاوثورندن را دریافت کرد. «گذرگاه طولانی»، «علفزارهای ماه» و «زمان زمان دوباره» از دیگر آثار اوست. وی سال 1954 بر اثر سرطان از دنیا رفت. 

فیلیس ویتنی
فیلیس ویتنی، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1903 در ژاپن از خانواده ای آمریکایی به دنیا آمد. وی نخستین کتابش را با نام «مکانی برای آن» در سال 1941 منتشر کرد و پس از آن بیش از 70 رمان و داستان کوتاه در کارنامه ادبی خود به جای گذاشت. او نویسنده ژانر اسرارآمیز بود و هم برای نوجوانان و هم برای بزرگسالان در این ژانر می نوشت و بیشتر داستان هایش در مکان هایی عجیب رخ می داد؛ به همین دلیل او را به عنوان نویسنده آثار گوتیک می شناسند و نیویورک تایمز به او لقب «ملکه آثار گوتیک آمریکایی» داده بود، اما خود وی دوست داشت بگوید نویسنده «داستان های رمانتیک تعلیق آمیز» است. وی برای کتابش با عنوان «اسرار پاتوق» برنده جایزه ادگار آلن پو شد و سه سال پیاپی این جایزه را از آن خود کرد. او همچنین سال 1988 عنوان استاد بزرگ را از انجمن نویسندگان آثار اسرارآمیز آمریکا دریافت کرد و سال 1990 جایزه آگاتا کریستی را به خود اختصاص داد. «پری در ماه»، «شمشیر نقره ای»، «درخت شعله ور» و «دختر ستارگان» از آثار پرفروش اوست. آخرین کتاب وی «رویاهای آمتیست» نام دارد که سال 1997 منتشر شد. وی سال 2008 در حالی که 104 سال داشت، از دنیا رفت. 

چزاره پاوزه
چزاره پاوزه که در روزی چون امروز در سال  ۱۹۰۸ به دنیای آمد، رمان‌نویس، شاعر، مترجم و منتقد ادبی اهل ایتالیا بود. پاوزه از چهره‌های مهم ادبی قرن بیستم این کشور و از آن دسته از نویسندگان ایتالیاست که ادبیات این کشور را متحول کردند. پاوزه سهم به‌سزایی در شناساندن نویسندگان آمریکایی در ایتالیا داشت و اشعار والت ویتمن، «موبی دیک» هرمان ملویل و «چهره مرد هنرمند در جوانی» جیمز جویس از جمله آثاری است که توسط او به زبان ایتالیایی برگردانده شدند. آثار تالیفی او مانند تمام هم‌نسلانش متأثر از جنگ‌های جهانی، فاشیسم و جنبش های مدرن سیاسی و ادبی است. آثار پاوزه را می‌توان در قالب رئالیست و یا نئورئالیست دسته‌بندی کرد که بیشتر متاثر از فضای اجتماعی پیرامونش هستند. تنهایی و خیانت موضوع های تکرارشونده در آثار اوست. «در روستای تو» سال۱۹۴۱، «گ‍ف‍ت و‍گ‍وه‍ای‍ی ب‍ا ل‍ئ‍وکو» سال ۱۹۴۷و «در جمع زنان» سال ۱۹۴۹ ار زمان های اوست. آخرین رمان او «ماه و آتش» که سال ۱۹۵۰ نوشته شد به نظر بسیاری بهترین اثر اوست. چزاره پاوزه در روز ۲۷ ماه اوت ۱۹۵۰ در ۴۲ سالگی، در اوج شهرت و زمانی که هنوز چند ماهی از دریافت جایزه «استرگا» که مهم‌ترین جایزه ادبی ایتالیا است نگذشته بود، به زندگی اش خاتمه داد.

استفان مالارمه
اتین مالارمه، شاعر و منتقد فرانسوی چنین روزی در سال 1898 برای همیشه آرمید. وی که سال 1842 به دنیا آمد نام استفان را برای آثارش برگزید و سال‌ها نشست‌های ادبی و انجمن‌های شعرخوانی را در منزل شخصی‌اش برگزار ‌کرد. وی که از دسته مبتکران شاعران مدرن سمبولیک محسوب می شود تا سال 1884 در فضای ادبی فرانسه ناشناخته ماند. او شاگرد بودلر، پایه گذار شعر مدرن در غرب است و از جنبه های كلاسیك او تقلید می كرد. «پس از نیمه شب»، «پنجره ها»، «نسیم دریا»، «حاشیه گویی ها»، «آبی لاجوردی»، «طاس انداختن» و «مجموعه شعر» از  آثار اوست. 

هیو مک دیارمید
هیو مک دیارمید، شاعر اسکاتلندی چنین روزی در سال 1978 در ادینبورگ دیده از جهان فروبست. وی که سال 1892 در لانگهولم به دنیا آمده بود، 1911 به روزنامه نگاری روی آورد و نخستین کتابش را سال 1923 با عنوان «سالنامه های حواس پنجگانه» به چاپ رساند. «چشم انداز اسکاتلندی» و «محدوده های سنگی» از دیگر آثار اوست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها