سه‌شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۵
کتاب «ما قال و من قال» عماد افروغ رونمایی شد

مراسم رونمایی از کتاب سه جلدی «ما قال و من قال» با حضور نویسنده اثر و چند تن از صاحب نظران حوزه اندیشه و فعالان سیاسی چون حجت الاسلام حمید پارسانیا، حجت الاسلام رسول جعفریان، حسن سبحانی، علی مطهری، احمد توکلی، الیاس نادران، محسن رفیق دوست و مسعود ده نمکی در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، عماد افروغ در این مراسم که عصر  بیستم خرداد برپا شد در مورد ایده اولیه نوشتن کتاب گفت: با مشاهده تغییر ناگهانی مواضع برخیصاحب منصبان و متصدیان قدرت، دو ماه پیش از عید شروع به جمع‌آوری مطالب این کتاب از اینترنت کردم و سعی کردم بدون دست بردن در عنوان و توجه به ترتیب زمانی را که از تفکر دیالکتیکی من نشات می‌گیرد، تمام مطالبی را  که مربوط به شخص من می‌شد در این اثر ارایه دهم.

او در مورد عنوان اثر گفت: عنوان کتاب برگرفته از سخن امام علی (ع) است که «بنگر به آن چه گفته می‌شود و نه آن که می‌گوید»، «ما قال» نشانه رشد عقلانیت و ابزار فهم است و ما نباید گرفتار «من قال» شویم؛ چرا که اهمیت شناسایی «ما قال» از «من قال» بیشتر است.

وی در ادامه گفت: در نوشتن این کتاب به تحریف تاریخی و انتساب برخی مواضع به افراد، موج بی‌اخلاقی‌ها و سوء استفاده‌ها در جامعه، فقدان حافظه تاریخی مردم، مقابله با منش سوفسطایی، روشنگری نسبت به حامیان دولت مستقر توجه شده است.

افروغ درباره مهم‌ترین ویژگی‌های این اثر گفت: این کتاب به نظر من نبض زمان در موقعیت تاریخی است و تلاش  من بر آن بوده که  نقش زمان را حفظ  و درنهایت از مواضع انتقادی پرده برداری کنم. توجه به این مواضع و تغییرات 180 درجه ای و پرده برداری از  تاریخ و فلسفه تاریخ از ویژگی‌های این اثر است. 

حجت الاسلام رسول جعفریان هم در این مراسم با اشاره به اهمیت رونمایی از اندیشه های افروغ که نمودی از اندیشه‌های نوظهور پس از انقلاب است، گفت: با توجه به این‌که دست‌اندر‌کاران سیاست در طول زمان آلوده به بی‌اخلاقی ها می‌شوند، تلاش ما باید بر نجات سیاست از این ورطه هولناک باشد. انتظاری که باید از افروغ و فعالان سیاسی و اجتماعی دیگر داشته باشیم این است که ابن خلدون را درست بشناسیم  و حرف‌هایشان را برمبنای اصول علمی سیاست و اجتماع دنبال کنیم.

او در ادامه با تاکید بر بازشناسی آرا ابن خلدون گفت: ما در طول 35 سال بین تفکر و عمل سرگردانیم و به جای این‌که نبوغ خود را در نظریه پردازی به کار بریم، درگیر صحنه عمل سیاسی شده‌ایم و حوزه سیاست را مبدل به حوزه اظهار نظر‌های سریع کردیم.

جعفریان با انتقاد از وضعیت علوم انسانی گفت: دانشگاه‌های ما در حوزه علوم انسانی مرده است و غیر از تکرار حرف ها و نظریه‌ها و رونویسی از متون، کار جدی انجام نداده‌ایم و خودمان و متن‌هایمان در طول زمان دچار فراز و نشیب شده است.

در این مراسم همچنین حجت الاسلام پارسانیا با اشاره به انقطاع عجیب تاریخی برخی کلمات چون علم گفت: تطورات علم اجتماعی هم به لحاظ جغرافیایی و هم به لحاظ تاریخی زنده، پویا و درگیر بوده و این تطورات در حاشیه تحولات عظیم معرفتی، تاریخی و سیاسی صورت گرفته است.

او در مورد کتاب افروغ گفت: رویکرد افروغ و اثرش از این منظر قابل طرح است که اگر نگوییم منحصر به فرد، نمایندگی جریانی بزرگ را عهده دار است. افروغ از رویکرد سطحی به مسایل و نگاه مطلق و غیر تاریخی به علم که محصول جریان پوزیتویسم بوده دوری گزید و از معدود افرادی است که توجه خوبی به میدان دادن به بحث‌های عمیق نظری داشته است.

در پایان این مراسم  از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به رسم یادبود هدیه و لوح تقدیری به عماد افروغ ارایه و  مجموعه سه جلدی «ما قال و من قال» رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط