سه‌شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۰
پرفروش‌های حوزه اجتماعی و سیاسی در سالی که گذشت

فهرست پرفروش‌‌های حوزه علوم اجتماعی و سیاسی در سال 1392 بر طبق آمار فروش فروشگاه شهر کتاب مرکزی 6 اثر بوده که از این میان، چهار کتاب به حوزه علوم سیاسی و دو کتاب به حوزه علوم اجتماعی و روانشناسی اختصاص دارند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، 6 کتاب اجتماعی و سیاسی از سوی «موسسه شهر کتاب»(موسسه‌ عام‌المنفعه و غیرانتفاعی) جزو پرفروش‌ترین‌های آثار سال 1392 معرفی شدند. این موسسه‌ به عنوان موسسه‌ مادر از طریق تاسیس شرکت‌های مستقل و ایجاد تشکیلات وابسته به عرضه کتاب‌های داخلی و خارجی می‌پردازد.

عذر‌خواهی‌های سفیر پیشین ایران در یک کتاب
 
کتاب «آقای سفیر» در بردارنده گفت‌وگوي 40 ساعته «محمدمهدي راجي» با «محمدجواد ظريف»، سفير پيشين ايران در سازمان ملل متحد است. گفت‌وگوی راجي با محمدجواد ظريف در دو بخش اصلي تنظيم شده است: بخش نخست، بيان رخدادها و خاطرات با درونمايه‌ای آسيب‌شناسانه است و بخش دوم، مباحث نظري در حوزه دانش روابط بين‌الملل و سياست خارجي با تاکيد بر تخصص دانشگاهي ظريف را در بردارد. این اثر، شرح حال کاملی به حساب می‌آید که زیر و بم زندگی شخصی، سیاسی و کاری این دیپلمات را باز می‌‌کند. مباحث این کتاب به دلیل قرار گرفتن بر بستر پرفراز و فرود سیاست خارجی ایران و نیز بازخوانی صادقانه کامیابی‌ها و ناکامی‌های ظریف در جایگاه دانش و تجربه مشرف بر گذشته و حال وی، می‌تواند مفید باشد. از نکات کتاب این است که ظریف در چند جای خاطرات خود به صراحت و صداقت، از رفتارهای تند و اشتباهات خود و دوستانش در وزارت خارجه که 70 میلیون ایرانی متحمل آن شدند عذرخواهی می‌کند. 

روایتی از دغدغه پیشرفت و توسعه ایران 

«عقلانيت و توسعه‌يافتگي ايران» تالیف محمود سریع‌القلم عنوان کتاب پرفروش دیگری است که نویسنده در آن در قالب «مکتب تحول شخصیت ایرانی» در سه بخش به بررسي موضوع توسعه‌يافتگي در ايران از نگاه جامعه‌شناسي و اقتصادي پرداخته است. وي نخست، به پايه‌هاي نظري توسعه‌يافتگي در شرح مباحثی چون نظريه انسجام دروني؛ جايگاه برداشت‌های مشترک نخبگان و توسعه‌يافتگی و ويژگي‌های فرهنگ عمومي توجه کرده است، سپس ضمن بررسي ساختاري مسایل اقتصادي، فرهنگي و سياسي جهان سوم، چگونگي توسعه‌يافتگي و ميزان آن در کشورهاي جهان سوم را ارزيابي کرده است. در پايان کتاب نيز با نگاهي بر سياست‌ خارجي جمهوري اسلامي ايران و آسيب‌شناسي سياست‌هاي ايران در مسير توسعه‌يافتگي، دورنمايي از آينده تحولات ايران را در آن مسير ترسيم کرده است. این کتاب محصول 14 سال تحقیق و تدریس پیرامون توسعه‌یافتگی نویسنده است. 

اقتدارگرایی در ایران ریشه در فرهنگ ایرانیان دارد 

«اقتدارگرایی ایرانی در عهد قاجار» تالیف محمود سریع‌القلم، کتاب دیگری در این زمینه است که نويسنده به بررسي مباني ساختاري، رفتاري و مديريتی نظام اقتدارگرا در عصر قاجاريان (1193ـ1344 ق) پرداخته است. در اين بررسي مشکلات سيستم‌سازي در ايران در دوره پادشاهي قاجار (آقامحمدخان، فتحعلي‌شاه، محمدشاه، ناصرالدين‌شاه و...) مورد توجه قرار گرفته است. همچنين در اين تحقیق، رفتار ايرانيان در عهد قاجار در چارچوب عنوان‌هايي چون ضعف در ايجاد حفظ روابط پايدار، تمايل در بر هم زدن توافق‌ها، عصباني‌شدن سريع، ناسازگاري در کار تشکيلاتي و غیره، مطرح شده و درباره تاثير اين رفتارها در منظومه اقتدارگرايي عهد قاجار ايرانی توضيح داده شده است. در پايان نيز در يک بررسي تطبيقي مفهوم کانوني که در چهار قرن اخير براي خروج از اقتدارگرايي مطرح شده است، در ميان کشورهايي چون ژاپن، چين، آمريکاي لاتين و ايران مورد مقايسه قرار گرفته است. در واقع، نویسنده بر آن است که اقتدارگرایی، بیش از آن که منشا دولتی و حکومتی داشته باشد، ریشه در فرهنگ ما دارد که هر از گاه رخ عیان می‌کند و هر جا که امکانش را یافت، خود را بازتولید می‌کند. 

کند و کاوی در تاریخ نابودی اندیشه سیاسی در ایران 

«زوال اندیشه سیاسی در ایران: گفتار در مبانی نظری انحطاط ایران» دومین کتاب تالیفی جواد طباطبایی است که در آن، دیدگاه‌های خود را در ادامه کتاب «درآمدی بر تاریخ اندیشه سیاسی در ایران» مبنی بر نیندیشیدن به طور عام و زوال اندیشه سیاسی به طور خاص در ایران مطرح می‌کند. وی در این کتاب می‌کوشد با نگاهی به تاریخ سیاسی ایران و برجسته کردن اندیشه سیاسی، تاریخ زوال اندیشه سیاسی در ایران را نشان دهد. این‌که اندیشه‌ها نخستین‌بار در جهان از سوی چه کسانی مطرح شد، چگونه به ایران آمد، گسترده و سپس نابود شد. وی در این کتاب می‌کوشد تا نشان دهد تجدد و انحطاط، دو مفهوم به‌هم‌پیوسته‌اند و در شرایط تصلب سنت و امتناع اندیشه، طرح یکی بدون دیگری امکان‌پذیر نیست. این کتاب بازخوردهای متفاوتی را در جامعه روشنفکری ایران به همراه داشته است.


کنترل شش میلیارد مردم جهان از سوی شش هزار نفر

«ابر طبقه» کتاب دیگری است که در ردیف کتاب‌های پرفروش شهر کتاب معرفی شده‌اند. کتاب، اثري بحث‌انگيز دارد و نوشته نويسنده آمريکايي «ديويد راتکاف» است و در اين کتاب ادعا می‌شود که شش ميليارد مردم جهان، زير يوغ قدرت طبقه‌ای «ممتاز» قرار دارند که نويسنده تعداد آن‌ها را حدود شش هزار نفر ارزيابی می‌کنند يعني يک نفر براي هر يک‌ميليون نفر. نگارنده در كتاب حاضر، با بهره‌گيري از پژوهش‌ها و مصاحبه‌هاي اختصاصي، با نگاهي واقع‌نگر به پرسش‌هایی چون «چه وجوه تشابهی بین ابرطبقه‌ها (الیگارشی‌ها) و هم‌وطنانشان وجود دارد؟»، « آیا جهانی‌شدن بيش از هر گروه ديگري زير نفوذ ابرطبقه‌ها است؟» و « آیا نفوذ فزاينده آن‌ها عامل نابرابری اقتصادي و اجتماعي جهان معاصر و شكاف‌هاي رو به رشد كنوني در آن است؟» پاسخ می‌دهد. در واقع، اين كتاب، نخستين بررسي جدي درباره پيوندهاي موجود ميان رهبراني است كه زمام امور نهادهاي عمده در زمين را در چنگ خود دارند و ثروت و قدرت آن را كنترل مي‌كنند. 

طبیعت «زن وحشی» در یک کتاب

«زنانی که با گرگها می‌دوند» عنوان کتاب پرفروش دیگری است از «کلاریسا پیکولا استس» که داستان‌های این کتاب و تفاسیر روانشناسی آن به مخاطب آموزش می‌دهد که چطور به خود مهر بورزد و زن وحشی را به عنوان درمانگر درونی روح بپذیرد. 

مضمون این کتاب به این شکل است که در درون هر زنی نیروی قدرتمندی زندگی می‌کند آکنده از بصیرت، شور، خلاقیت، و دانش بی‌زمان. او همان «زن وحشی» است که طبیعت غریزی زنان را نمایندگی می‌کند اما این موجود به گونه‌ای در حال انقراض است. دکتر کلاریسا پینکولا استس، در این اثر با استفاده از گنجینه غنی داستان‌های اساطیری، کهن الگوها، افسانه‌های پریان و قصه‌های ملل راه اتصال مجدد به این نیروی قدرتمند و سالم طبیعت غریزی زنان را نشان می‌دهد. 

این کتاب، دو سال در صدر فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک تایمز با بیش از یک‌میلیون نسخه فروش داشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها